UFC legenda odlazi u penziju

Smarti

Buduća legenda
Moderator
Poruka
36.556
UFC legenda Dimitrijus Džonson objavio je da se povlači iz MMA.

1725714759439.png

Džonson je prvi put postao šampion u UFC 2012. godine i od tada je 11 puta uspeo da odbrani titulu pre nego što je 2018. godine poražen.

Pod nadimkom "moćni miš" Amerikanac je držao titulu u ONE organizaciji, kada je odlučio da se povuče.

"Oni su želeli da ostavim pojas ovde, Ja to neću uraditi. Ja sam u ovaj sport došao kao šampion, tako ću i otići".

Džonson je okončao svoju karijeru sa učinkom od 25 pobeda, četiri poraza i jednog remija.

Odmah po njegovom povlačenju, on je promovisan u novog člana Kuće slavnih.

https://www.b92.net/sport/borilacki-sportovi/mma/56381/ufc-legenda-odlazi-u-penziju/vest

..............

The Legend :klap:

UFC legenda Dimitrijus Džonson objavio je da se povlači iz MMA.

Pogledajte prilog 1605310

Džonson je prvi put postao šampion u UFC 2012. godine i od tada je 11 puta uspeo da odbrani titulu pre nego što je 2018. godine poražen.

Pod nadimkom "moćni miš" Amerikanac je držao titulu u ONE organizaciji, kada je odlučio da se povuče.

"Oni su želeli da ostavim pojas ovde, Ja to neću uraditi. Ja sam u ovaj sport došao kao šampion, tako ću i otići".

Džonson je okončao svoju karijeru sa učinkom od 25 pobeda, četiri poraza i jednog remija.

Odmah po njegovom povlačenju, on je promovisan u novog člana Kuće slavnih.

https://www.b92.net/sport/borilacki-sportovi/mma/56381/ufc-legenda-odlazi-u-penziju/vest

..............

The Legend :klap:
Śit,onako,dobar ali nije nedto mnogo vest

Dimitrijus „Majti Maus“ Džonson, jedan od najdominantnijih boraca u istoriji mešovitih borilačkih veština, zvanično je objavio kraj svoje bogate karijere tokom događaja ONE 168 u Denveru. Džonson (25-4-1), sada 38-godišnjak, poslednji put je ušao u kavez 5. maja prošle godine, kada je na bodove pobedio Adrijana Moraesa (20-5) u njihovom trećem susretu. Iako je borba bila manje spektakularna od prethodne dve, završetak trilogije bio je dovoljan da Džonson sugeriše da se bliži kraj njegove karijere.

Iako je bio neprikosnoven u UFC-u, Džonsonova dominacija u muva kategoriji izazvala je nezadovoljstvo Dejne Vajta, koji je u jednom trenutku čak planirao da ukine diviziju. Ovaj nesporazum rezultirao je njegovim prelaskom u singapurski ONE Championship, dok je UFC zauzvrat dobio Bena Askrena, koji je neslavno završio karijeru sa najbržim nokautom u UFC-u, kada ga je Horhe Masvidal nokautirao za samo pet sekundi.

Džonsonova karijera nije bila samo definisana njegovim borbama, već i njegovim karakterom i životom van kaveza. Poznat je po svojoj posvećenosti porodici i ljubavi prema video igrama, posebno „World of Warcraft“ i „Call of Duty“. Pored borbi, izgradio je uspešnu strim karijeru, gde je redovno komunicirao sa fanovima, pokazujući da je mnogo više od borca – bio je i zabavljač, ambasador sporta i inspiracija mnogima. Njegova skromnost i radna etika, kao i njegova inovativna tehnika, osigurali su mu mesto u istoriji MMA sporta kao jednog od najboljih svih vremena.
(maxsport)

Back