• Dragi prijatelji, kreiran je nov forum "Socijalna zastita" na kome ce se pricati o svim pitanjima vezanim za ovu aktuelnu temu u drustvu

UEFA vs FIFA - Dobijamo još jednu Ligu šampiona!?

Smartanabil

Buduća legenda
Moderator
Poruka
28.091
1583423434976.png


FIFA pravi planove za 2021. godinu, cilj je da se napravi takmičenje svetskog formata u klupskom maniru. Ovakvo Svetsko prvenstvo za klubove bi se sastojalo od 24 klubova sa tek polovinom iz Evrope a tek dva iz Premijer lige i igralo bi se u periodu od 17. juna do 4. jula.

Za sada ovaj predlog ne nalazi svoju finansijsku potporu te su se u ofanzivu dali ljudi iz UEFE.

Predlog evropske kuće fudbala jeste da se napravi format turnira poput Lige šampiona, ali koji će se održavati takođe tokom letnjih meseci što bi se sukobilo sa idejom FIFA organizacije.

UEFA želi da ostvari saradnju sa američkom kompanijom Relevant Sports, kompanija koja takođe organizuje već poznati Internacionalni kup još od 2013. godine gde smo gledali najbolje klubove u predsezonskoj turneji.

Ako bi UEFA podržala Internacionalni kup onda bi važnost takmičenja dobila na značaju.

Liverpul


Ulazak u samo takmičenje bi se obezbeđivao preko domaćih takmičenja. Plan je da se sklopi dogovor na osam godina, utakmice bi se igrale u Americi a potom i u Aziji. Postojao bi format grupnog takmičenja, u svakoj grupi bi bilo po tri kluba a zatim bi usledila eliminaciona faza.

Posle nekog vremena otvorila bi se mogućnost uključivanja timova iz Južne Amerike.

Prema pisanju engleskih medija, "teškaši" iz Premijer lige su prihvatili ovakav koncept, pre svega zbog finansijskog momenta, ali i mogućnosti proširenja tržišta u Americi i Aziji.

Navodno iza svega stoji lični sukob dva glavna čoveka UEFE i FIFE, Čeferin je to i dokazao tokom sastanka na UEFA Kongresu u Amsterdamu ove nedelje kada je predsednik evropske kuće fudbala u svom govoru pomenuo i ego Đanija Infantina, glavnog čoveka FIFA organizacije.

https://www.sportske.net/vest/medju...-dobijamo-jos-jednu-ligu-sampiona-402815.html
 
Da biste mogli da kreirate nove teme, trajno koristite svoje ime i ne pogađate stalno slike - kliknite ovde da se registrujete.

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.