UEFA takmičenja

Ko osvaja LŠ 2017/2018?

• Atletiko Madrid

• Bajern Minhen

• Barselona

• Čelzi

• Juventus

• Mančester Junajted

• Mančester Siti

• PSŽ

• Real Madrid

• Neko drugi

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sta reci.
Dinamo ce izgleda ove godine sluziti kao kanta za golove i popravljanje golr azlike.
Ludogoretz nesto malo bolji od Dinama ali ne previse.
Ne znam kako bi s enasi klubovi snalsi ovde,verovatno bi smo oborili rekord u negativnoj gol razlici jednog tima u LS.

Ostali rezultati,sve ocekivano.
Mislio sam da ce Dinamo zbog BRDA poznatih stranaca ipak imati malo bolje rezultate,makar po neku egal utakmicu.
Ali ocito da nemaju kvaliteta za to i da su novac od PJace bacili na istrosene poznate igrace u Evropi i Svetu.

Ne secam se da sam gledao efikasnije kolo LS zadnjih godina. Juce je Dortmund mnogo izvadio prosek sa 12 golova ali danas na dve utakmice 11 golova i to kakvih. Gledam drugo poluvreme Besiktas - Benfika kakva asistencija Gvarezme za 3:3 i kakav gol Gosuma za 1:3... fenomenalno.

Sta reci.
Dinamo ce izgleda ove godine sluziti kao kanta za golove i popravljanje golr azlike.
Ludogoretz nesto malo bolji od Dinama ali ne previse.
Ne znam kako bi s enasi klubovi snalsi ovde,verovatno bi smo oborili rekord u negativnoj gol razlici jednog tima u LS.

Ostali rezultati,sve ocekivano.
Mislio sam da ce Dinamo zbog BRDA poznatih stranaca ipak imati malo bolje rezultate,makar po neku egal utakmicu.
Ali ocito da nemaju kvaliteta za to i da su novac od PJace bacili na istrosene poznate igrace u Evropi i Svetu.

Koji to poznati stranci igraju za Dinamo?

Prodan je i Rog, dakle dva najbolja igraca, doveden je Leskovic iz Rijeke koji nije skupio ni minut jer je ozljedjen, neki Albanac koji je poslat na posudbu u Split, a jedino sto donekle valja je Brazilac Jonas, ali donekle...

Da ne bi bili kanta za napucavanje, trebali bi zadržati najbolje igrače na okupu par godina. Ili bi trebali pristojan dio novaca uložiti u pojačanja. Dinamo zadnjih 10-ak godina postoji zbog drugih stvari, a ne sportskih rezultata.

Sto se tice dinama - ipak nije vazno samo ucestvovati :mrgreen:

A od sezone 2018/2019 ce biti teze nego ikada u istoriji uci makar u LE, a kamo li u LS.
Prve 4 najbolje rangirane lige ce imati svaka po 4 predstavnika direktno u LS sto znaci da je za nas sirotinju sa Balkana ostalo mesta samo u nekom virtuelnom svetu
Dakle tkzv "superliga" gde ce u glavnom delu Lige sampiona biti dve grupe od po 8 timova, ukupno 16 i mislim da ce 12 ili 13 timova dolaziti iz 10 najjacih liga u Evropi....a za sirotinju ce ostaviti 3 ili 4 mesta i to ce pokupiti ovi malo manje siroti koji su tu negde oko 12 mesta na uefa rang listi...uzas

Jel zna neko gde moze da se vidi kako ce detaljno izgledati sistem kvalifikacija za Ligu sampiona i Ligu Evrope od sezone 2018/2019??

Inace, ovim potezom je fudbal u Evropi definitivno umro.....englezi su se najvise bunili jer su gola kkurcina u evropi s obzirom da ulazu bolesne cifre u fudbal, uskoro bi izgubili to trece mesto od Italije i imali samo 3 predstavnika u LS pa je anglosaksonska gamad ucenila uefu - ili da povecate broj ucesnika iz najacih zemalja (tj. iz njihove engleske) ili mi istupamo...govna bre.....a ti sirotinjo pasi travu...dabogda se raspali ko Jugoslavija

Poslednja izmena:
Zavrsen zreb za osminu finala LS:

IEX4l3y.png

Neka moja procena je da prolaze:

Man. City
Napoli
Dortmund
Arsenal
Juventus
Atletiko
Barselona
Lester

Mada bi voleo da ispadnu englezi....
Revans Napoli - Real ce biti haos pogotovo ako italijani izbore aktivan rezultat u prvoj utakmici....vanredno stanje u Napulju...to bi voleo da odem da vidim.

Poslednja izmena:
Ne znam. Ja da sam taj koji namješta cilj bi mi bio da ne bude očito da namještam. Tako da sumnjam da netko namješta i to radi tako da u 5 sezona 4 puta spari Bayern i Arsenal. Natjecvanje je brutalno jako. Od 8 parova se mogu zalomit 2 da nisu super atraktivna. Ne znam, po meni nema baš neke potrebe za namještanjem CL.

Pa fora je sto im niko ne moze nista, nema dokaza osim pretpostavki i onda mogu da biraju kako hoce....cak mislim da im neki klubovi debelo placaju za "srecu u zrebu"..evo npr Real godinama unazad dobija vecito najlakse rivale...ima dosta primera koji su protiv svakog zakona verovatnoce. Od prvog kola kf za LS pa do polufinala oni sve lepo nameste tako da kad se na kraju presaberu zarade dosta para od nekih meceva. Evo npr Partizan je dva puta igrao sa Ludogorecom, dva puta sa APOEL-om i kad je Zvezda bila prvak opet je igrala sa Ludogorecom...znaci tu neko nesto namesta kako Uefi odgovara i kako odgovara onim klubovima koji placaju Uefi za tu "srecu u zrebu" (vlasnik Ludogoreca je pun para plus je mafioza i uopste ne bi bilo cudno da je platio da izvuce ove nase domace mucenike sa kojima ce lako da izadje na kraj).
Tamo gde se vrte ogromne pare nista se ne prepusta slucaju.

Ali zašto bi onda u osmini finala namjestili parove Benfica-Zenit, Gent- Wolfsburg ili Porto-Basel. A s druge strane igraju PSG-Chelsea, Bayern-Juventus ili Barcelona-Manchester City. Ako gazda Ludogoreca ima para, šta reći za šeike iz Pariza i Manchestera, ili zaAbramovića. Ili za jedan Bayern.
Ne tvrdim da nema namještanja, ali ako namještaju, ne vidim kome to pogoduju izvlačenjem parova. Kažeš Realu. Ok, Real je prošle sezone imao prilično lagan put do finala. Ako se bilo kakav put do finala CL može nazvati laganim. Ali 2 sezone ranije, kada je također osvojio CL, su izbacili Schalke, Dortmund, Bayern i u finalu Atletico. Pa nije baš da su lagani protivnici. Ne kažem da mislim da u UEFAi sjedi sve superpoštena ekipa, samo da ne vidim kome u korist ide to neko eventualno namještanje.

Pa ako u osmini finala nameste te duele sta ce da rade u cevrtfinalu kad pola azdaja ispadne?? Sta ce tek onda u polufinalu?? Da dobiju jeftin duel za taj deo takmicenja Lester-PSG ili Dortmund-Napoli??
Ne kazem da je svaki duel namesten tako da bude savrsen za njih ali znaju oni kako treba da to urade pa da im se na kraju sve isplati debelo....
ne mogu ni oni na sve da uticu (neki veliki klubovi ne izbore LS kroz prvenstvo kao ManUtd npr) ali ono sto im se stavi na raspolaganje to maksimalno iskoriste i sami znaju dal im se isplati da spoje azdaje u osmini finala ili u kasnijoj fazi i kad treba da poguraju neku manje atraktivnu ekipu da bi povecali gledanost u odredjenim evropskim zonama itd...NISTA NE PREPUSTAJU SLUCAJU

Zasto bogati arapi PSG-a ne bi platili da im upravo padne Barselona ?? To je jedan od dva najpopularnija kluba na planeti (mozda trenutno popularniji od Reala za malo) i dueli sa njima im se debelo isplate pa makar ispali jer PSG ne mora da osvoji Ligu sampiona da bi se arapima isplatio ulozen novac dosta drugih stvari je u igri (prodaja dresova poznatih igraca koje dovode sto dovodi i sponzore itd).
Medjutim, to je moja pretpostavka da klubovi placaju "srecu u zrebu", a mozda se klubovi tu ama bas nista ne pitaju i Uefa sama to odredjuje kako njoj odgovara i gura one ekipe koje im se isplati da gura, koje im donose gledanost i mnogo para. Ono sto je sigurno je da je zreb namesten i da ga steluju najmanje od onog trenutka kad su usle debele pare u fudbal.

Da vas obradujem....

Evo uprosteno kako ce da izgleda format za Ligu sampiona od sezone 2018/2019

Prve 4 najbolje rangirane lige na UEFA listi imace svaka po 4 tima direktno u LS
Engleska
Spanija
Italija
Nemacka

Od 5-6 mesta svaka po 2 direktno
Francuska
Portugal

7-10 mesta svaka po 1 direktno
Rusija
Ukrajina
Belgija
Turska

Plus osvajac LS i osvajac LE imaju zagarantovano mesto to je ukupno 26 ucesnika (od toga prvih 6 zemalja imaju 20...aloo!!), a ako osvajac LS ili LE kroz prvenstvo izbori Ligu sampiona onda mesta dobijaju timovi od 5 do 10 mesta.

Ostalih 6 mesta ce biti rasporedjeno ovako:

Kvalifikacije gde ucestvuju ne-sampioni (dakle ovi iz jacih zemalja) imace kvalifikacionu borbu za 2 mesta u Ligi sampiona i to samo u 2 kola.

A u kvalifikacijama "sampiona" tj. za SIROTINJU RAJU (vise od pola evropskih zemalja) je obezbedjeno 4 mesta u Ligi sampiona koji ce mnogobrojni klubovi probati da zauzmu kroz kvalifkacije, a nas napaceni sampion ce umesto dosadasnja 3 morati da se mrcvari 4 kola ne bi li uspeo da udje u Ligu sampiona !!!! A u 3 i 4 kolu timovi iz Holandije, Grcke, Ceske, Svajcarske....

Dakle 2x teze nego do sad sto u prevodu znaci - nemoguca misija....

Pa mmu im jebbem da im jjebem....ceo istocni blok treba da se odvoji i da ih otera u tri lepe pa neka igraju i uzivaju mjjku im zapadnjacku ja....
Jos od ukidanja Kupa sampiona ONI SILUJU fudbal ovakvim sistemom PUMPAJU pare u najjace zapadne zemlje i naravno da su danas toliko jaki u odnosu na ostale kad ih od pocetka stavljaju u povlascen polozaj !!!

Fudbal je umro...zvanicno....

Ovo sto je uradila UEFA i sto radi decenijama je cist fasizam.....eliminisati bezvredne u fudbalske "gasne komore" u 4 faze (4 kola)....

Poslednja izmena:
Ovi sto pricaju o namestanju svega veze nemaju sa sportom, zabranio bi im da bilo sta komentarisu..Ova l. S postaje dosadna, ne zbog timova vec nema onaj kvalitet kao nekada, npr prije 10..Isto tako previse nedostaju Milan i Mancester, pa i Liverpul.Pogledajte nekad jačine timova, igrace, timove i sada. Bukvalno nekom ozbiljni mecevi pocinju od cetvrtfinala...Tacno je da se istocni blok ubija, jos ce vise izgleda, ali realno svakom timu sa istoka je prolazak nokaut faze ogroman uspeh..

Ovi sto pricaju o namestanju svega veze nemaju sa sportom
Veze sa sportom nemaju oni koji namestaju....
Ova LS postaje dosadna jer je u zapadne klubove upumpan toliki novac da su postali mnogo jaci u odnosu na ostale nego sto je to bio slucaj ranije. Ovi timovi danas su mnogo jaci nego timovi prer 10 god a dosadno je bas zato sto su upumpanim novcem odskocili daleko od ostalih pa im je naravno sve do cetvrtfinala ili polufinala setnja...i sad naravno hoce da povecaju araktivnost tako sto ce dodati jos klubova iz najjacih tj. najbogatijih liga.
Mada ne vredi....izgleda da ima ljudi koji vole "hleba i igara" po svaku cenu....volem i ja al ne po svaku cenu.

Pa ako u osmini finala nameste te duele sta ce da rade u cevrtfinalu kad pola azdaja ispadne?? Sta ce tek onda u polufinalu?? Da dobiju jeftin duel za taj deo takmicenja Lester-PSG ili Dortmund-Napoli??
Ne kazem da je svaki duel namesten tako da bude savrsen za njih ali znaju oni kako treba da to urade pa da im se na kraju sve isplati debelo....
ne mogu ni oni na sve da uticu (neki veliki klubovi ne izbore LS kroz prvenstvo kao ManUtd npr) ali ono sto im se stavi na raspolaganje to maksimalno iskoriste i sami znaju dal im se isplati da spoje azdaje u osmini finala ili u kasnijoj fazi i kad treba da poguraju neku manje atraktivnu ekipu da bi povecali gledanost u odredjenim evropskim zonama itd...NISTA NE PREPUSTAJU SLUCAJU

Zasto bogati arapi PSG-a ne bi platili da im upravo padne Barselona ?? To je jedan od dva najpopularnija kluba na planeti (mozda trenutno popularniji od Reala za malo) i dueli sa njima im se debelo isplate pa makar ispali jer PSG ne mora da osvoji Ligu sampiona da bi se arapima isplatio ulozen novac dosta drugih stvari je u igri (prodaja dresova poznatih igraca koje dovode sto dovodi i sponzore itd).
Medjutim, to je moja pretpostavka da klubovi placaju "srecu u zrebu", a mozda se klubovi tu ama bas nista ne pitaju i Uefa sama to odredjuje kako njoj odgovara i gura one ekipe koje im se isplati da gura, koje im donose gledanost i mnogo para. Ono sto je sigurno je da je zreb namesten i da ga steluju najmanje od onog trenutka kad su usle debele pare u fudbal.
aždaje ispadaju ako igraju međusobno. Meč osmine finala PSG- Chelsea, jedna aždaja manje. Gent- Wolsfburg, jedan "patuljak" prolazi. Da su stavili PSG- Gent, Chelsea-Wolfsburg, u QF bi vrlo vjerojatno imali obje aždaje. imali bi gotovo sve aždaje, tako da neko namještanje ne bi ni bilo potrebno. Ne vidim kako mečevi Benfica-Zenit, Gent- Wolfsburg ili Porto-Basel pogoduju najvećima u čiju korist se navodno namješta.

Najveci laik fudbalski koji odgleda neki barsin mec vidi da je barsa kao ekipa cisti prosek.Imaju Mesija koji je vannzemaljac realno,cim zaustave njegov prijem,iskljuce ga iz igre Barsa protiv jacih ekipa nema sta da trazii

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back