UEFA takmičenja

Ko osvaja LŠ 2017/2018?

• Atletiko Madrid

• Bajern Minhen

• Barselona

• Čelzi

• Juventus

• Mančester Junajted

• Mančester Siti

• PSŽ

• Real Madrid

• Neko drugi

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Parovi cetvrtfinala u Ligi sampiona i Ligi Evrope....

5PDcUA0.jpg

BJBWiM8.jpg

Dakle sredom (sto se usranog rts-a tice) bice prenosene:

Prva utakmica Bajern - Real
Revans Barselona - Juventus

UEFA se bas potrudila da razdvoji spance :whistling: U osmini finala Lige Evrope nameste dva dvomeca gde se sastaju medjusobno klubovi iz iste zemlje pa u cetvrtfinalu Lige sampiona izbegnu spanski duel iako su sanse za izbegavanje daleko manje. Jbg cine sve da izaberu sto kvalitetniju rundu...

Moja procena da prolaze....

Lester
Dortmund
Bajern
Barselona

A Liga Evrope...

Mancester
Selta
Salke
Besiktas

Derbiji naravno Bajern - Real i Juventus - Barselona...
Prednost sam dao Bajernu samo zbog Ancelotija....covek je najveci maher za nokaut fazu Lige sampiona.
Barseloni sam dao prednost samo zato sto revans igraju kuci :mrgreen:

Poslednja izmena:
Naravno, uvek ima mesta spekulacijama kad je u pitanju zreb... ja npr. ne pamtim kad su se Real i Barsa sastali pre polufinala... pa i u polufinalu ne znam jesu li jednom ili dva puta igrali medjusobno u poslednjih 10 godina... a zamislite da su parovi Dortmund - Real i Monako - Barsa, ne bi bas bilo veselo...

Iznenadjen sam LS zrebom gde su Real i Barsa dobili ozbiljne protivnike umesto "lakih" Lestera, Monaka ili Dortmunda. LE ce biti zanimljivo. Sad kad MU osvoji ovo cudo. Voleo bih finale Lion-MU.

LS: Atletico, dortmund, bajern i juve
LE: MU, celta, schalke i lion.

U LS nema lakih protivnika u cetvrt-finalu . Dortmund nije nista slabiji od Juventusa na primer . U polu-finale prolaze Atletiko , Barsa i Real a ovo Dortmund vs Monako zaista ne znam to ne smem da prognoziram . U sustini LS ce ponovo osvojiti spanski klub samo je pitanje da li ce to biti Real , Atletiko ili Barsa . Ja bih najvise voleo da Atletiko konacno osvoji , zasluzili su .U poslednje 3 godine su izgubili 2 finala .

Novo UEFA takmičenje! Ovako će izgledati nova Liga nacija - Gde je Srbija?!

UEFA smislila novo takmičenja - Šta je Liga nacija i kako će ona izgledati?!

Evropska kuća fudbala donela je još jednu inovativnu odluku, osniva se Liga nacija i trebalo bi da počne u septembru 2018. godine.

O ovome se spekulisalo ranije, a UEFA je pojasnila na koji način će se rangirati ekipe, a potom i pokrenuti ovo takmičenje.

Važno je napomenuti da ova lista reprezentacija po ligama nije konačna, i da će se one deliti u novembru 2017. godine, odnosno kada se završe kvalifikacije za SP 2018.

Naša reprezentacija trenutno je u istoj grupi sa Slovenijom, Crnom Gorom, Albanijom, Bugarskom, Rumunijom, a ukoliko nastavimo sa dobrim partijama u kvalifikacijama za Mundijal, možda Srbija ''skoči'' u ligu iznad.

- 55 reprezentacija bilo bi podeljeno u četiri lige (A, B, C , D) i to prema poziciji koju budu zauzimali na kraju kvalifikacija za SP 2018. godine, ali ne na FIFA listi već na listi UEFA.

- U Ligi A nadmetalo bi se 12 u tom trenutku najboljih evropskih selekcija, potom narednih 12 bi bilo svrstano u Ligu B, narednih 15 u Ligu C i na kraju još 16 reprezentacija u Ligu D.

- U Ligama A i B selekcije bi bile podeljene u četiri grupe po tri selekcije.

- Liga C bi imala jednu grupu od tri i tri grupe od četiri ulesnika.

- Liga D bi imala četiri grupe sa po četiri učensika.

- Procedura žreba tek bi trebalod a bude potvrđena.

- Nakon uvodnog izdanja došlo bi do promocije u višu i ispadanja u nižu ligu.

Ovako bi izgledalo trenutno rangiranje:

Liga A: Nemačka, Francuska, Portugal, Belgija, Španija, Engleska, Švajcarska, Italija, Hrvatska, Poljska, Island i Bosna i Hercegovina.

Liga B: Republika Irska, Rusija, Austrija, Švedska, Slovačka, Vels, Ukrajina, Holandija, Severna Irska, Češka, Turska, Mađarska.

Liga C: Grčka, Rumunija, Slovenija, Izrael, Srbija, Danska, Bugarska, Albanija, Škotska, Crna Gora, Norveška, Litvanija, Azerbejdžan, Kipar, Jermenija.

Liga D: Estonija, Finska, Belorusija, Gruzija, Farska ostrva, Letonija, BJR Makedonija, Kazahstan, Moldavija, Luksemburg, Lihtenštajn, *Kosovo, Malta, Andora, San Marino, Gibraltar.

http://www.sportske.net/vest/medjun...ti-nova-liga-nacija-gde-je-srbija-296081.html

------------------------------------------------------

Nije lose zamisljeno samo mi nije jasno sta Liga nacija predstavlja? Izbacuju se kvalifikacije za SP i EP, kad ce se igrati ako ostaju kvalifikacije za SP i EP, igranje LS i LE? Gde zavrsava prvi u Ligi A, sta rade ostali iz lige D, C i B osim onih koji mogu da napreduju samo u A iz B lige? Najbolje da se ogranizuje da iz ovih liga koje su podeljene po grupama svaka grupa ima jednog ili dva predstavnika na EP. Da ova Liga nacija zameni kvalifikacije za EP i SP.

Nije to pogubljeni PSZ.....'talijani su to....Barselona kod kuce tesko da moze da izvuce i minimalnu pobedu, a kamo li prolaz dalje.....ovaj put su ipak zavrsili takmicenje.

Real ce da ispadne od Bajerna, Anceloti odlucuje sve on je najveci majstor za nokaut utakmice.....

Svabe su izuzetno precizne kad je "tempiranje" za utakmicu u pitanju tako da je najveci razlog poraza upravo ovo odlaganje....ocekujem da ih Borusija tamo razbije sa 3-4 razlike...

Vidal tragicar veceri....postigao gol, promasio zicer pa penal sutnuo kao najveca volina....posle usledila kazna i cao....imali su Real na tacni ali....

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back