UEFA Kaznila Albanski fudbalski savez

ecio94

Domaćin
Poruka
3.306
Disciplinci UEFA doneli su odluku da kazne Fudbalski savez Albanije zbog ispada navijača na utakmici protiv ItalijeAlbanski navijači su tom prilikom ulazili na teren, bacali predmete na igralište, koristili pirotehnička sredstva i prenosili provokativne poruke neprikladnog sadržaja za sportski događaj.

UEFA je odlučila da je za pomenute incidente adekvatna novčana kazna u iznosu od skoro 38.000 evrKazna od 10.000 eura je izrečena zbog upotrebe pirotehnike, zatim 12.375 evra zbog ubacivanja predmeta u teren, te 5.000 evra zbog upada na teren u finišu utakmice.

FS Albanije je kažnjen i sa 10.000 evra zbog slanja neprimjerenih poruka za jedan sportski događaj, pa tako ukupna kazna iznosi 37.375 eura.

https://www.reuters.com/sports/socc...ainst-albania-over-pitch-invasion-2024-06-16/
 
Jedan od najčudnijih incidenata tokom ovogodišnjeg Evropskog prvenstva u Nemačkoj dobio je epilog - Albanac Arlind Sadiku, novinar sa Kosova i Metohije, suspendovan je nakon provociranja srpskih navijača tokom utakmice naše reprezentacije i engleske, koja je u okviru prvog kola grupne faze odigrana u Gelzenkirhenu.

Sadiku je dobio poziciju pored terena za taj meč, a iskoristio je priliku da u pravcu tribine a srpskim navijačima pokazuje simbol dvoglavog orla, koji je trebalo da izazove incidente na stadionu.
 

Back
Top