UEFA EURO 2016 - Evropsko prvenstvo 2016.

Ko ce biti prvak Evrope?

  • Francuska

    glasova: 2 10,0%
  • Spanija

    glasova: 1 5,0%
  • Nemacka

    glasova: 6 30,0%
  • Italija

    glasova: 5 25,0%
  • Belgija

    glasova: 0 0,0%
  • Engleska

    glasova: 1 5,0%
  • Neko drugi

    glasova: 5 25,0%

  • Ukupno glasova
    20
  • Anketa je zatvorena .

8-Mile RD

Veoma poznat
Poruka
10.353
Danas je obavljen žreb za EURO 2016. Grupe su sledeće:

GRUPA A

Francuska
Albanija
Rumunija
Švajcarska

GRUPA B

Engleska
Vels
Rusija
Slovačka

GRUPA C

Nemačka
Severna Irska
Poljska
Ukrajina

GRUPA D

Španija
Turska
Češka Rep.
Hrvatska

GRUPA E

Belgija
Rep. Irska
Švedska
Italija

GRUPA F

Portugal
Island
Mađarska
Austrija

 
Poslednja izmena:
Pa generalno ovako na prvi pogled nema nesto atraktivnih grupa koje obecavaju neke atraktivne utekmice, mada bice interesantni okrsaji komsija Poljske i Ukrajna sa Nemcima kao i sa Severnim Ircima , bice interesantan okrsaj ostrvskih ekipa Engleske i Velsa sa Rusima pa i Slovacka je vrlo ozbiljan protivnik , Hrvati upali u bas zajebanu grupu , Siptari igraju bratski derbi :D.

Generalno grupe su ovako dosta ujednacene i izbalansirane , nema nesto ni prejakih a ni preslabih .
 
Sistem takmicenja je bzvz, jer je glupo da cak 4 treceplasirane reprezentacije idu dalje.

Bolje da su stavili 4 grupe po 6 timova, gde prvoplasirani ide direktno u cetvrtfinale, a drugoplasirani i treceplasirani iz grupa se ukrstaju u kvalifikacije za cetvrtfinale.

Bolje da su stavili 4 grupe po 6 timova, gde prvoplasirani ide direktno u cetvrtfinale, a drugoplasirani i treceplasirani iz grupa se ukrstaju u kvalifikacije za cetvrtfinale.[/QUOTE]

Super je to sve....ali Srbija nije uspela ni da udje u medju 24 ekipe koje igraju EP, iako nikad toliko ekipa nije ucestvovalo. Usima se pokriti, ne srati previse, jer je srpski fudbal u rangu tajlandkog skijanja, siptarkog vaterpola i azerbejdzanskog basketa. Tako da...tisina bolje...

Napred Austrija!!!! :klap:
 
Iskreno ne bi me cudilo da ispadnu , Island je sve bolji i bolji i fantasticno je odigrao kvalifikacije , ostavio iza sebe Cesku, Tursku i cak 2 puta pobedio Holandiju, Austrija isto u naletu , recimo jednu Svedsku je tukla u Stokholmu sa 4:1 , delovali su dominantno u jednoj dosta jakoj grupi sa Rusijom, Svedskom, Crnom Gorom , Madjari jedno od najprijatnijih iznenadjenja u kvalifikacijama, mozda nemaju neka zvucna imena ali deluju dosta dobro ukomponovano i organizovano, ekipa sa kojom nije lako igrati , pogotovo sto na EP dolaze rastereceni, znajuci da nemaju sta da izgube , ali sigurno da ce traziti svoju sansu.............a Portugal je poznat kao skup individualaca koji nikad nista ne uradi i koji skoro uvek zakaze kad je najpotrebnije , Portugal iako mozda cesto ostavlja dobar utisak u kvalifikacijama generalno na tim velikim takmicenjima igra dosta slabo, ocigledno im bas i ne lezi taj turnirski sistem takmicenja.
 
Gledao sam Francuze protiv Holandjana veceras i cine mi se mozda kao i glavni favorit za osvajanje EP , verovatno bi po meni bili prvi favorit i da nisu domacini.

Igraju odlicno i imaju bas jaku ekipu , odlicno popunjenu na svim pozicijama , po bokovima tu su Patris Evra i Bakari Sanja , takodje pozadi tu su jos Rafael Varan, Loren Koscelni, Zeremi Metju, Mamadu Sako, Metju Debusi , Kurt Zuma , u sredini imaju : Dimitri Pajea , Kabajea, Lasanu Diaru , Ben Arfu, Pogbu, Matuidija, Valbuenu , u napadu : Ziru, Grizman, Zinjak, Marsial, Lakazet, Benzema, Kingsli Koman..............onako bas jedna mocna ekipa , ima tu i mladih talentovanih igraca , ima i onih iskusnijih , odlicni su na svim pozicijama, bas onako ekipa kojoj je tesko naci manu.

Cini mi se da makar u ovom trenutku onako malo odskacu od ostalih evropskih ekipa.

Cini se da imaju i igru i atmosferu i sve , pa ko zna , po meni imaju sasvim realne sanse da ponove ono sto je uradila ona njihova cuvena zlatna generacija predvodjena Zidanom, Tiramom, Trezegeom, Blanom , Djorkaefom i ostalima.
 
Poslednja izmena:
Sa Benzemom ili bez njega , svejedno , opet jaki su ko zemlja.

Da. Po imenima vjerojatno najjača momčad i glavni favorit prvanstva. Uz njih su Španjolci, Belgijanci i Nijemci.
Btw, to su i jedine 4 reprezentacije za koje mislim da su jače od Hrvatske ( s Englezima i Talijanima smo tu negdje), tako da se nadam dobrom plasmanu u Francuskoj. Grupa nije lagana, s obzirom kakvih ima, ali sustav natjecanja je takav da i kao 3. u skupini možeš dalje. Mislim da bi sve osim ulaska među osam bio neuspjeh.
 
Poslednja izmena:
Spanci su svakako jaki ali mislim da je ono njihovo glavno ipak proslo, Belgijanci su opasni (mozda imaju i najjaci tim u svojoj istoriji) , na neki nacin su oni sad ono sto je donedavno bila Holandija , deluju mi kao ekipa koja moze daleko ali ne i do samog kraja , Nemci su po meni u blagom padu , ipak mislim da Francuzi imaju ipak talentovaniju i nesto bolju ekipu, no to su svakako ekipe na koje treba racunati.

Englezi i Italijani su suv prosek, objektivno mislim da Hrvatska ima jaci tim od njih.

Inace Hrvatska bi mogla da bude jedan od onih favorita iz senke , imaju izuzetan vezni red i kreativce u sredini , dobar ofanzivni potencijal ali u odbrani su malo tanji , no videcemo.

Zatim kao favorita iz senke vidim i Rusiju, imaju jedan izuzetno cvrst i kompaktan tim , koji vec poprilicno dugo igra zajedno , veoma su iskusni (u odbrani prakticno i nema igraca mladjeg od 32,33 godine) , imaju veoma jaku ligu i svi igraci im prakticno iz domace lige sto znaci da se odlicno poznaju i da im nece trebati previse vremena za uigravanje , takodje ekipu sad vodi najbolji domaci trener Leonid Slutski , kome je pored brojnih klupskih uspeha i titula reprezrentacija ipak kruna karijere i koji je resen da napravi neki ozbiljan rezultat i sa reprezrentacijom.

A kao ekipe koje bi mogle da budu potencijalno iznenadjenje vidim eventualno Poljake , koji su odigrali fantasticno kvalifikacije, koji imaju jedan izuzetno mlad i talentovan tim koji je sve bolji i bolji, mozda Svedjane predvodjene Zlatanom , Rumune jednu jako tvrdu ekipu koja mozda nema neki narocit ofanzivni potencijal ali jako tesko primaju golove i videcemo da li ce im se ta defanziva isplatiti , pa i Cehe , koji trenutno nisu nista posebno, jedna relativno prosecna ekipa ali na Evropskim prvenstvima tradicionalno igrau dobro i dobro prolaze.
 
Ne bi rekao da su Englezi i Talijani prosjek. I jedni i drugi su u TOP 10 reprezentacija na ovom EURU. Hrvatska ima po imenima jači tim od Italije, ali evo, u ovim kvalama smo igrali s njima i nismo ih dobili. Imaju Contea na klupi i svakako mogu iznenadit. Naravno, nisu među favoritima, ali nisu ni loši. Englezi s druge strane, imaju po imenima prilično jaku momčad, ali ne bi me čudilo da po običaju podbace. Mislim da im je vezni red slaba točka, dok su u obrani i napadu odlični. Za Hrvatsku se slažem što si rekao, vrhunski vezni red ( možda i najjači na prvenstvu), dobar napad i malo slabija obrana. Ali gotovo svaka ekipa ima neku slabu točku. Za Ruse ne vjerujem da mogu daleko, ali opet, sustav natjecanja dozvoljava svakoj reprezentaciji da, uz malo sreće, napravi dobar rezultat. Po meni bi Švicarci i Poljaci mogli iznenadit i otić daleko. Uglavnom, očekujem jako zanimljivo prvenstvo usprkos navodnom razvodnjavanju kvalitete. Jer ako su svi najbolji svejedno tu ( za razliku od prijašnjih EP-a, kad je znalo falit po par jakih reprezentacija, ovdje fali samo Nizozemska), ne vidim kako bi par slabijih mogli drastično spustit kvalitetu. I dalje nema reprezentacije koja bi služila za popravljanje gol razlike.
 
Pa jeste Engleska prosek , mislim koga imaju oni , ni u odbrani im vise nema Dzona Terija, Rio Ferdinanda, Esli Kola i ostalih , jedino sto imaju su nekoliko dobrih napadaca i to je to.
Mislim nikad se ne zna, ali Engleska nije uspevala nista da napravi ni kad su imali mnogo jacu i ozbiljniju ekipu od ove koju imaju trenutno.

Inace Rusija je veoma kompaktna , iskusna i cvrsta ekipa.

Inace jos jedna nula Rumuna , juce odigrali 0:0 sa Spanijom , veoma tesko postizu golove ali ih jos teze primaju, videcemo gde ce ih na Euru odvesti taj defanzivni sistem.

E da recimo Slovacka bi mogla nesto da napravi , u kvalifikacionoj grupi gde su jos bili Spanci i Ukrajinci su maltene izdominirali i prosetali se do EP.

Inace ja verujem da ce bar jedna ekipa iz Istocne Evrope dogurati dosta daleko, barem do polufinala , sad da li ce to biti Rusija, Rumunija, Ceska, Slovacka, Hrvatska, Poljska, Ukrajna ili vec ko , ostaje da se vidi , ali verujem da ce bar jedna igrati u polufinalu, takodje recimo u poslednje vreme se i Turci cine dosta dobro , mislim da su u nekoj dugoj seriji i da gotovo godinu ipo dana nisu izgubili utakmicu.
 
Poslednja izmena:
Danas je obavljen žreb za EURO 2016. Grupe su sledeće:

GRUPA A

Francuska
Albanija
Rumunija
Švajcarska

GRUPA B

Engleska
Vels
Rusija
Slovačka

GRUPA C

Nemačka
Severna Irska
Poljska
Ukrajina

GRUPA D

Španija
Turska
Češka Rep.
Hrvatska

GRUPA E

Belgija
Rep. Irska
Švedska
Italija

GRUPA F

Portugal
Island
Mađarska
Austrija



Finale Francuska-Spanija, Francuzi osvajaju !!!
 
Poslednja izmena:
Grupa A: 1.Francuska 2.Švajcarska 3.Rumunija i 4.Albanija
Grupa B: 1.Rusija 2.Engleska 3.Vels 4.Slovačka
Grupa C: 1.Nemačka 2.Ukrajina 3.Poljska 4.Severna Irska
Grupa D: 1.Hrvatska 2.Španija 3.Češka 4.Turska
Grupa E: 1.Belgija 2.Italija 3.Irska 4.Švedska
Grupa F: 1.Austrija 2.Island 3.Portugal 4.Mađarska
 
Pa jeste Engleska prosek , mislim koga imaju oni , ni u odbrani im vise nema Dzona Terija, Rio Ferdinanda, Esli Kola i ostalih , jedino sto imaju su nekoliko dobrih napadaca i to je to.
Mislim nikad se ne zna, ali Engleska nije uspevala nista da napravi ni kad su imali mnogo jacu i ozbiljniju ekipu od ove koju imaju trenutno.

Imaju u obrani Stonesa, Smallinga, Shawa (ako se oporavi), u napadu Kanea koji je ove sezone među 5 napadača u Europi, Sturridgea.... Kažem obrana i napad vrlo dobri. Veza im škripi jer osim Barkleya imaju uglavnom tipične radnike u veznom redu. I ja očekujem njihov fail, al ko zna.
 

Back
Top