UDRI BRIGU NA VESELJE

FataMorgen

Legenda
Poruka
64.174
Politika
koalicija-v.jpg

Lideri vladajućih stranaka napravili genijalan plan
Udri brigu na veselje
Sreda - 05.01.2011
marketing dobre vibracije vlastodržaca biti bez ikakvog pokrića.Građani Srbije ne treba da brinu. Državni vrh je odlučio da se u svih 365 dana u 2011. optimizam širi bez prestanka, iako će kako tvrde stručnjaci za smeh i

Stavka „širenje optimizma“ prva je na listi zadataka o kojima su se lideri vladajuće koalicije dogovorili na sastanku kod predsednika Srbije Borisa Tadića koji je održan u popodnevnim časovima 30. decembra, neposredno po izlasku predsednika iz bolnice. Početni efekti ove novogodišnje rezolucije vlasti već juče su bili primetni prilikom razgovora sa našim sagovornicima. Svi su se bez izuzetka slatko kikotali dok su smišljali savete za naše optimiste u predsedničkim, ministarskim i ostalim foteljama...
Voja Žanetić, kreativni direktor marketinške agencije „Mozaik“, ima samo jednu poruku za njih.
- Neka ćute, to bi bilo sasvim dovoljno za ispunjenje ovog zadatka - kaže Žanetić.

Direktor agencije „Pragma“ Cvijetin Milivojević kaže da ovi zadaci mogu samo da ga nasmeju.
- Jedino što me je za srce ujelo je što Palma nije bio na tom sastanku. Ipak je on prelomio da se ova vladajuća garnitura sastavi - primećuje Milivojević. Ocenjuje da je prva tačka na ovom spisku samo logičan nastavak aktivnosti vlade, koja je i sastavljena da seje optimizam.
- Plan rada vlade bio nam je predstavljen u augmentativima i hiperbolama. Za našu vladu je normalno da uđemo u EU juče, da pri tom sačuvamo Kosovo, da izvezemo 200.000 automobila u Rusiju, jedino je naša vlada ‚ladno rekla da će svetska ekonomska kriza pomoći našoj privredi... Od početka imamo tragikomičnu situaciju. Od „Evropa po svaku cenu“ došli smo evo na krilaticu „život po svaku cenu“, a godinu započinju poskupljenjima - kaže naš sagovornik.
Prljavi Inspektor Blaža ponudio je da ustupi vladi svoju promoterku Pamelu Anderson da podrži ispunjavanje ovog zadatka. Blaža kaže da bi prva mera vlade morala da bude povećanje penzija za 200 umesto za najavljena dva odsto.
- Mogli bi i da počnu da plaćaju svoje grejanje i da nas oslobode tog nameta. Do sada smo se mi građani smejali kao ludaci, a ove godine očekujem da zamenimo uloge - predviđa Blaža. Urednici internet portala „njuznet“ sa ponudom kobajagi vesti, od kojih je ona o Srbinu koji je golim rukama ubio ajkulu u Šarm el Šeiku obišla planetu, kažu da je srpska vlast ozbiljna konkurencija u zasmejavanju naroda.
- Sticajem okolnosti, neke naše vesti su prenete kao ozbiljne zbog toga što je narod zbog vesti koje stižu sa političke scene izgubio pojam o tome šta je ozbiljno, a šta je šala - kaže Marko Dražić sa „njuzneta“.
Da je pomenuti zadatak i te kako ostvarljiv uverava nas joga instruktor Vesko Minčić, koji tvrdi da političari mogu oko sebe širiti optimizam čak i ako za to nema nikakvog razloga.
- Nisu potrebni razlozi za sreću i optimizam. Dovoljno je da se promeni pogled na svet. Ako ste vi optimista, možete to raspoloženje širiti na druge ljude, koji onda počinju drugačije da funkcionišu - kaže Minčić.
Osim širenja optimizma, prvaci u vlasti su u prioritete za 2011. uvrstili i izbegavanje svađa u javnosti, redovna sastajanja jedanput mesečno, planiranje aktivnosti bez izbora u ovoj godini, razgovore o rekonstrukciji vlade... Sastanku kod Tadića prisustvovali su premijer Mirko Cvetković, potpredsednici vlade Jovan Krkobabić (PUPS), Mlađan Dinkić (G17 plus) i Ivica Dačić (SPS), lider SPO Vuk Drašković, predsednik LSV-a Nenad Čanak i ministri Rasim Ljajić (SDPS) i Sulejman Ugljanin (SDA).


„Narod voli da ga varaju!“

Psihijatar Jovan Marić, inače politički aktivan u Novoj Srbiji, objašnjava da se vlast ponaša u skladu sa starom latinskom poslovicom „Svetina voli da je varaju - dakle, varajmo je“.
- Naši političari dobro znaju psihologiju naroda. Zato treba davati optimističke izjave, iako je ova vlada svesna svojih katastrofalnih rezultata. Da bi predupredila nezadovoljstvo u narodu, daje lažna obećanja kakva se po pravilu daju samo pred izbore i u krevetu - tvrdi Marić i upozorava građane da budu spremni pošto vlast da bi opstala sada smišlja jednu novu veliku laž.
- Budite spremni da sve to primite s velikom dozom opreza. Oni su se u lažima izveštili gotovo kao narkomani, koji su šampioni laganja - upozorava Marić.


Srbi u vrhu liste pesimističnih nacija

Srbi su četvrta najpesimističnija nacija na svetu, dok prvo mesto na toj listi zauzimaju Francuzi, pokazuju rezultati istraživanja agencije „Galup“. Stanovnici Evrope su manji optimisti od Amerikanaca, a najviše nade i optimizma imaju ljudi iz Nigerije, Vijetnama i Avganistana, piše jučerašnji „Tajms“. Posle Francuza, najveći pesimisti su Islanđani, Rumuni, Srbi i Britanci, među 53 nacije u kojima je sprovedeno istraživanje.

V. P. - I. K.
Ne znam da li je ova "ohrabrujuca" vest bajata,ali meni se bas dopala z:)
 

Back
Top