Удомио сам штене

Владан

Buduća legenda
Poruka
37.700
Неко га је бацио пред моју капију, скичао је,излетео сам напоље да видим о чему се ради.. узнемирен је, малтретиран можда. Сав је под стресом. Малецни је и једе,дајемо му млеко и хлеб. Ћутљив. Деца га обожавају. Кад га помазимо имам осећај да нешто има као крпељи, можда и буве. Смдруцка..смемо ли да га окупамо? Шта против крпеља и бува? Чим га хранити? По физиономији исти Лабрадор, али ко би бацио Лабрадора, али не битно. Имамо услове за још једног пса. За сада га држимо одвојено од другог пса који је код нас годинама..

Неко га је бацио пред моју капију, скичао је,излетео сам напоље да видим о чему се ради.. узнемирен је, малтретиран можда. Сав је под стресом. Малецни је и једе,дајемо му млеко и хлеб. Ћутљив. Деца га обожавају. Кад га помазимо имам осећај да нешто има као крпељи, можда и буве. Смдруцка..смемо ли да га окупамо? Шта против крпеља и бува? Чим га хранити? По физиономији исти Лабрадор, али ко би бацио Лабрадора, али не битно. Имамо услове за још једног пса. За сада га држимо одвојено од другог пса који је код нас годинама..

Имаш пса годинама ...анезнаш шта је против крпеља и бува ?!

Moj je dobio sve ovo kod veterinara, sada je nedavno napunio 4 meseca.
Još nije čipovan i nije dobio vakcinu protiv besnila.

lo1.JPEG
lo.JPEG

Mislim da nije problem da se okupa nekim blažim šamponom kao prva pomoć.

Takođe mi je rečeno dok je bio još mlađi da mu ne dajem mleko već griz, jogurt ili palentu recimo.

Sad vidim da si pitao za hranu.

Meni je ovako rečeno.

Granule za štence ili za mačke zbog veličine. Nemojte mu davati čisto mleko, može griz, palenta, kuvano jaje.
NIkad ga nemojte hraniti samo granulama jer u granulama nema sve što je potrebno za njegov razvoj.
Sada u početku potopite granule u hladnu vodu, kada nabubre na pola isperite ih u mlakoj vodi kako bi se malo ugrejale, iscedite vodu i tako mu dajte. Kada malo poraste biće sposobno jesti suve granule.

Šta mu ja dajem sada i kada je bio manji oko 2 meseca.

Griz u koji stavim cetvrtinu tablete multivina sa najvise kalcijuma.
Palentu.
Kuvam mu srce, dzigericu, jezik, sargarepe, jaja. Mali su pa će kilogram biti dovoljno dugo pogotovo ako se daje sa ostalom hranom, recimo ako ostane nešto od ručka.
Nekada dobije malo ribe iz konzerve ili samo to ulje iz konzerve preliveno na ostalo meso. Malo samo.
Pokušavam da mu uvalim i malo voća sada kada je malo veći.
Neka proporcija mi je 20% granule, 80% kuvana hrana.

Sad vidim da si pitao za hranu.

Meni je ovako rečeno.

Granule za štence ili za mačke zbog veličine. Nemojte mu davati čisto mleko, može griz, palenta, kuvano jaje.
NIkad ga nemojte hraniti samo granulama jer u granulama nema sve što je potrebno za njegov razvoj.
Sada u početku potopite granule u hladnu vodu, kada nabubre na pola isperite ih u mlakoj vodi kako bi se malo ugrejale, iscedite vodu i tako mu dajte. Kada malo poraste biće sposobno jesti suve granule.

Šta mu ja dajem sada i kada je bio manji oko 2 meseca.

Griz u koji stavim cetvrtinu tablete multivina sa najvise kalcijuma.
Palentu.
Kuvam mu srce, dzigericu, jezik, sargarepe, jaja. Mali su pa će kilogram biti dovoljno dugo pogotovo ako se daje sa ostalom hranom, recimo ako ostane nešto od ručka.
Nekada dobije malo ribe iz konzerve ili samo to ulje iz konzerve preliveno na ostalo meso. Malo samo.
Pokušavam da mu uvalim i malo voća sada kada je malo veći.
Neka proporcija mi je 20% granule, 80% kuvana hrana.
Хвала, е па ћемо давати то што си писала.
rsz_img_20230725_085431085.jpg

Odnesi ga kod veta , neka ga pregleda

Odnesi ga kod veterinara ..da ga pregleda, vakcinise ..mozes da ga okupas i posle kupanja da stavis sredstvo protiv buva i krpeljas

Имамо 4 мале маце тако да је већ нашао другаре. )
Vladane sada čitam navodno se ne mogu zaraziti od drugih mačaka, ne znam zašto je i mene moj veterinar plašio ali ovo sam našla na netu.
Znam samo da poznajem 2 osobe čiju su kučići na žalost umrli od te bolesti, kako su ih dobili ne znam. Za to bi zaista bilo možda dobiti što pre vakcinu.

Štenci mlađi od 4 meseca su najosetljiviji, odnosno najpodložniji zarazi.

Takođe se naziva i “bolest mladih pasa”, jer prvenstveno oboljevaju štenci stari nekoliko nedelja ili meseci. Parvovirus kod odraslih pasa se takođe može javiti, ali sa lakšom kliničkom slikom.

PREVENTIVA:Preventiva se svodi na tri reči: vakcinacija, vakcinacija i vakcinacija. Sa punih 6 nedelja starosti šteneta posle detaljnog čišćenja od crevnih parazita, daje se prva kombinovana vakcina protiv zaraznih bolesti. Tretman se ponavlja posle 3-4 nedelje, pa ponovo posle još 3-4 nedelje. Postoji Primodog vakcina koja deluje samo protiv parvo virusa i ona se može dati sa 4 nedelje, čak i ako postoje antitela dobijena od majke sisanjem i preko posteljice.

link

nema cudjenja Vladane (mislim na lajk na post od Lorelajn), za maciju kugu ako je pas zakaci nema leka..zato je potrebno da se vakcinise
potrebno je da pas primi 3 vakcine..to ce ti veterinar reci i da se ocisti od parazita ..to su neki prvi koraci
psima se ne daje mleko a ni hleb..sve sto im treba imaju u granulama ..u ovom slucaju treba da kupis granule za stence
od mlecnih proizvoda psima se daje jogurt, i mlad neslan sir..mleko ni slucajno

Важи. Хвала свима на саветима.
rezime je..da stene odneses kod veterinara..da ga vakcinise i ocisti od parazita..sve ostalo ce ti veterinar reci
kada se ima stene mora se u pocetku racunati na trosak vakcina, ciscenja od glista i ostalih parazita i secenja noktica
ali ako hoces zdravog i zasticenog psa to moras da uradis
ako ga kupas uzmi neki sampon za bebe .kosili na primer i kod kupanja vodi racuna mu voda i sampon ne ulaze u okice, i usi
posle samponiranja dobro ga isperi vodom iz tusa , uvi u peskir i dobro ga obrisi i osusi ga fenom

rezime je..da stene odneses kod veterinara..da ga vakcinise i ocisti od parazita..sve ostalo ce ti veterinar reci
kada se ima stene mora se u pocetku racunati na trosak vakcina, ciscenja od glista i ostalih parazita i secenja noktica
ali ako hoces zdravog i zasticenog psa to moras da uradis
ako ga kupas uzmi neki sampon za bebe .kosili na primer i kod kupanja vodi racuna mu voda i sampon ne ulaze u okice, i usi
posle samponiranja dobro ga isperi vodom iz tusa , uvi u peskir i dobro ga obrisi i osusi ga fenom
Plus ovo.

Back