Udaraju na Trampa preko Srbije

prvepruge

Domaćin
Poruka
3.143
Pripadnici BIA danas su bili u prostorijama Republičkog zavoda za zaštitu spomenika kulture kako bi otkrili sve o apelu koji stručnjaci te institucije pripremaju, a povodom odluke Vlade da skine zaštitu sa zgrade Generalštaba.

1716568217-Generalstab-750x422.png

Dobro obavešteni izvor našeg portala navodi da su predstavnici Bezbednosno – informativne agencije došli u Zavod, gde su razgovarali sa zamenicom direktora Estelom Radonjić Živkov, koja je juče na TV N1 izjavila da nisu ispoštovane procedure priliko skidanja zaštite sa Generalštaba i da taj kompleks nije izgubio nijedno svojstvo zbog čega je i stavljen na listu spomenika kulture.
“Interesovali su se za apel koje pripremaju stručne službe Republičkog zavoda za zaštitu spomenika kulture, a povodom skidanja zaštite sa zgrade Generalštaba. Taj apel je u pripremi i biće prosleđen svim nadležnim državnim organima”.

On dodaje da je Bezbednosno informativnu agenciju zanimalo kada će taj apel biti poslat i kome tačno. To je dokument, kaže naš izvor, koji je već najavila zamenica direktora.
“Nisu se dugo zadržali. Razgovarali su sa zamenicom direktora, jer je direktor na terenu, a sa njom je bila i pravnica”, navodi sagovornik Nova.rs i dodaje da radi godinama u Zavodu, ali da se do sada nikada ništa slično nije desilo.Podsećamo, u petak je objavljena odluka Vlade Srbije o prestanku svojstva kulturnog dobra kompleksa Generalštaba. Na taj način one će biti izbrisane iz registra nepokretnih kulturnih dobara.
1731748584-Screenshot_1-1024x652.jpg

Inače, prestanak svojstva kulturnog dobra zgrade Generalštaba bilo je samo pitanje vremena, jer se na njegovom mestu planira izgradnja luksuznog hotela po projektu kompanije Džareda Kušnera, zeta novoizabranog predsednika SAD Donalda Trampa. Ministar građevinarstva u ostavci Goran Vesić je 15. maja, u ime Vlade Srbije, sa Kušnerovom kompanijom „Affinity Global Development“ potpisao
„Ugovor o revitalizaciji kompleksa bivšeg Saveznog sekretarijata za narodnu odbranu (SSNO), koji se nalazi na uglu ulica Kneza Miloša i Nemanjine“. Taj dokument je međutim nedostupan za javnost.

Vesić je tada rekao i da Vlada Srbije nije prodala ovo zemljište, već ga je „iznajmila na 99 godina“.
„Investitor je preuzeo obavezu da, ukoliko ne završi investiciju u roku koji je određen ugovorom, Republici Srbiji vrati bez nadoknade zemljište i ono što do tada bude izgrađeno. Zemljište ostaje vlasništvo Republike Srbije“, rekao je tada Vesić.

Ipak, u martu ove godine Aleksandar Jovanović Ćuta dostavio je redakciji Nove Zaključak Vlade u kome piše da će kompaniji iza koje stoji Kušner biti dato zemljište u zakup, sa mogućnosšću pretvaranja prava zakupa u svojinu, ali bez naknade.

LINK, LINK <-----
Danas Bajden podmetnuo klipove buducoj Trampovoj vladi sa odlukom da Ukrajina moze gadjati po Rusiji sta joj se prohte a jos juce Zavod za zastitu spomenika Srbije minira Trumpovu porodicu. Ala prednjacimo, sta kazete bivsi zemljaci..

Na stranu nesto sto se zove JAVNI konkurs i natecanje za dobijanje lokacije ( u Srbiji sve ide po dogovoru izmedju preCednika i raznih svetskih biznismena i "binzismena") ali ako gledamo fotografije:

Panorama_of_Buildings_Damaged_in_1999_Kosovo_War_-_Belgrade_-_Serbia_(15803615912).jpg

(ovo je panoramski snimak oba objekta)

(snimak objekta A iz 206-te)
Zgrade_Generalštaba_2006.jpg

(snimak objekta A iz 2006-te)

240px-Bělehrad,_Kneza_Miloša,_bývalá_budova_generálního_štábu.jpg

(snimak istog objkekta A iz prosle godine)

Da li su konzervatori iz Zavoda u pravu kada kazu "da taj kompleks nije izgubio nijedno svojstvo zbog čega je i stavljen na listu spomenika kulture"? Sta kazete dragi a bivsi zemljaci?

(da ne ulazim u svoje licno iskustvo sa konzervatorima iz Zavoda za zastitu spomenika kao sa, uglavnom, apsolutnim budalama - no to im je u opisu posla)

Prilozi

• 240px-Bělehrad,_Kneza_Miloša,_bývalá_budova_generálního_štábu.jpg
    15,5 KB · Pregleda: 2
  • 240px-Bělehrad,_Kneza_Miloša,_bývalá_budova_generálního_štábu.jpg
    15,5 KB · Pregleda: 2
Da budem iskren meni je stvarno malo blesava ideja da ruševina zgrade ministarstva odbrane bude neko kulturno dobro. Ne znam ko je takvu odluku doneo.
Mrzi me da trqazim kad je tacno uvrstena u spomenike kulture ali znam da je to uradjeno posle 2000-tih, kao tadasnje politicko prepucavanje. Znaci, nasi konzervatori su je uvrstili u spomenike kulture kad je zgarda vec bila rusevina. Jer i tad je bilo reci da ce ta zgrada biti rusena i na tom mestu biti izgradjeno nesto drugo. Te su ljudi iz Zavoda pod politickim pritiskom brze-bolje doneli odluku da je stavena listu zasticenih objekata (ha, objekata, zamisli).

A danas imate "strucnjake" koji kazu da je ta zgrada u rusevnom stanju u rangu Pecke patrijarsije LINK, LINK <-----

I sta ti konzervatori stvarno hoce? Zasto se nisu bunili (u stvari i sami su dali uslove i odobrenje) kada je 2012-13-te pred njima bio projekat zastite rusevina objekta i kada je njime veliki (srednji) deo objekta A (dao sam izgled na slikama iz 2006-te i 2021-ve) srusen i sklonjen shut sa lica mesta. Zasto se nisu bunili sto drzava Srbija nije 25 ('ej bre, dvadeset i pet godina) nista sem delimicnog rasciscavanja i podupiranja preostale konstrukcije preduzela?

Sad, kad su osetili da je Trump na konopcima posle Bajdenovog aperkata u vidu dozvole braci Ukrajincima da rokaju zapadnim raketama po Rusiji nasli da se pobunom svete preCedniku Trumpu i preko njega, pravom cilju, preCedniku Vucicu...

Da budem iskren meni je stvarno malo blesava ideja da ruševina zgrade ministarstva odbrane bude neko kulturno dobro. Ne znam ko je takvu odluku doneo.

Meni se čini da je opozicija malo izgubila kompas. Oni su počeli da se bune za sve što se dešava, bilo smisleno ili besmisleno.

Bune se kad se menja zastareli most iz srednjeg veka.
Bune se kad se ruši hotel koji je isto očigledno zastareo.
Bune se kad se ruše ruševine koje su ruglo grada već decenijama.
Bune se kad se umesto deponije sagradi moderno naselje (Beograd na vodi)

Ponekad možeš da se začudiš koliko sve to ide samo sa ciljem da se buniš, nebitno koliko izgleda besmisleno.

Naravno, naprednjaci će svaki taj projekat da načine koruptivnim, to je ono što treba da bude predmet kritike, a ne što se gradi.

bolest mozga je bilo staviti sruseni generalstab za kulturno dobro.

ja sam to svhatao kao americku poruku Srbiji.
ne zajebavajte se sa nama jer cete proci ovako.

a ona zuta uvlakacka posast je to predstavila kao nesto dobro i patriotski

Svi Srbi koji su otisli da zive pod vlascu Gosppdina Predsednika Aleksandra Vucica nisu izdajnici nego heroji, a jos veci heroji su oni koji daju bezuslovno povjerenje Gospodinu Predsedniku Aleksandru Vucicu.
A sta je sa onim tvojim zemljacima koji su otisli '90-tih da zive pod Milosevicem? Pa onim koji su dosli u Srbiju za vreme izdajnickog DOS-a? Ili onima koji su napustili Bosnu i dosli u Srbiju za vreme onog ludaka Kostunice? Napustili su svete srpske zemlje u Bosni i prepustili ih neprijateljima, pogotovo za vreme Vuciceve vlasti.

I sta je sa svim onima koji su napustili Bosnu od 1965 do danas i zaputili se negde na Zapad? Jesu li oni izdajnici? Ili su vredniji i pametniji deo vas Bosanaca?

A sta je sa onim tvojim zemljacima koji su otisli '90-tih da zive pod Milosevicem? Pa onim koji su dosli u Srbiju za vreme izdajnickog DOS-a? Ili onima koji su napustili Bosnu i dosli u Srbiju za vreme onog ludaka Kostunice? Napustili su svete srpske zemlje u Bosni i prepustili ih neprijateljima, pogotovo za vreme Vuciceve vlasti.

I sta je sa svim onima koji su napustili Bosnu od 1965 do danas i zaputili se negde na Zapad? Jesu li oni izdajnici? Ili su vredniji i pametniji deo vas Bosanaca?
Svako ko nije rusofil je izdajnik.

Svako ko nije rusofil je izdajnik.
Ti da si iskreni rusofil ne bi sedeo usred Bosne i kuckao po ovom forumu nego bi bio negde u rovu kod Kurska i branio Rusiju ali nisi. Ti si samo papirni (digitalni, odnosno online) rusofil, rusofil samo kad treba kuckati po forumima iz topline svoje kuce, daleko od bilo kakvog s.r.anja i bilo kakve realne akcije. Ti volis samo sebe jer te u suprotnom ne bi videli ovde na forumu, bio bi kao pravi rusofil negde tamo.

Dakle, sta si TI preduzeo da bi bio drugaciji od izdajnika? Nista, apsolutno nista sem ovog lajanja po forumima. I svojim besmislicama odmazes Rusiji jer kad normalni ljudi vide takve sumanute likove smuci im se Rusija.

Da ne gubim vreme vise na tebe, ides na ignore listu i zavrsavamo diskusiju. Adio.

Back