AleksaJ
Buduća legenda
- Poruka
- 31.044
https://mondo.rs/Magazin/Ljubav/a1513048/Ispovest-zene-udate-za-Arapina.html
Аманда је упознала свог мужа током путовања, на одмору у Маракешу, када је имала само 20 година. Убрзо се удала за њега и са њим добила троје деце. У САД су живели десет година, а онда су одлучили да се преселе у Мароко, одакле она води блог о путовањима и, између осталог, открива како је бити удата за Арапина.
„Када се удате за Арапина, носите много пртљага са собом“, каже Аманда и додаје да људи знају само оно што виде у филмовима, па имају много предрасуда.
Као можда највећу предрасуду она истиче мишљење да су сви Арапи муслимани, због чега су шокирани када им каже да има и православних Арапа.
Аманда признаје да је наишла на многе предрасуде јер јој је муж Арап, а издвојила је неколико најчешћих.
"Да ли има мушкараца који су насилни и који су Арапи? Да. Има ли мушкараца који су насилни који припадају било којој другој нацији на свету? Да".
„Никад никоме нисам била роб, а најмање свом мужу“.
Она додаје да има мушкараца којима је јако стало да жене носе хиџаб, али има и оних којима није превише стало.
"Нисам могао да верујем да ће неко то помислити и онда рећи. Причали су ми о некаквим подземним затворима и сличним стварима као из филмова. То не умањује проблем трговине људима, знам да је то прави проблем. али да неко износи такве претпоставке на основу нечије националности, то је апсурдно“.
„Мислим да ако неко има проблем да не верује свом мужу и сумња да би могао да га киднапује, треба да размисли о таквом браку“, каже он.
Она истиче да би се одмах развела када би њен муж желео другу жену, али и каже да о томе треба разговарати пре брака.
Аманда закључује да се више труди да је не вређају лоши коментари о Арапима, већ покушава да објасни људима како ствари заиста стоје.
„Често је једно позитивно искуство довољно да се лоше мишљење промени”.
ПоБеограду наВоди шуљајусе тројке удавача-тетка-мама изБосне у потрази за првославним Арапима
Аманда је упознала свог мужа током путовања, на одмору у Маракешу, када је имала само 20 година. Убрзо се удала за њега и са њим добила троје деце. У САД су живели десет година, а онда су одлучили да се преселе у Мароко, одакле она води блог о путовањима и, између осталог, открива како је бити удата за Арапина.
„Када се удате за Арапина, носите много пртљага са собом“, каже Аманда и додаје да људи знају само оно што виде у филмовима, па имају много предрасуда.
Као можда највећу предрасуду она истиче мишљење да су сви Арапи муслимани, због чега су шокирани када им каже да има и православних Арапа.
Аманда признаје да је наишла на многе предрасуде јер јој је муж Арап, а издвојила је неколико најчешћих.
Он те сигурто малтретира
"Овај коментар сам редовно добијао од људи на почетку наше везе. Увек ми је било занимљиво да постоји менталитет 'ми' против 'њих'. Да не спомињем да већина ових људи никада није ни упознала Арапкиња“, каже Аманда и додаје да је муж никада није малтретирао на било који начин."Да ли има мушкараца који су насилни и који су Арапи? Да. Има ли мушкараца који су насилни који припадају било којој другој нацији на свету? Да".
Он очекује да будеш његов роб
Аманда каже да су јој то рекли многи, али да јој није било јасно одакле људима таква идеја.„Никад никоме нисам била роб, а најмање свом мужу“.
Натераће вас да носите "то" на глави
„Људи мисле да чим се удате за Арапа, то значи да ће он натерати да носите „то“ на глави (хиџаб) све време. Муслиманке бирају да ли да га носе, то нема много везе са везу или брак, осим ако се не удате за веома религиозног човека који би желео да га носи његова жена, али велике су шансе да се уопште неће оженити странком“, истиче Аманда.Она додаје да има мушкараца којима је јако стало да жене носе хиџаб, али има и оних којима није превише стало.
Продаће те у бело ропство
„Мароканска мама“, како се потписује на друштвеним мрежама, каже да ју је ова предрасуда највише шокирала."Нисам могао да верујем да ће неко то помислити и онда рећи. Причали су ми о некаквим подземним затворима и сличним стварима као из филмова. То не умањује проблем трговине људима, знам да је то прави проблем. али да неко износи такве претпоставке на основу нечије националности, то је апсурдно“.
Они ће узети вашу децу
Аманда каже да се то заиста дешава у свету, али подвлачи да је страшно предрасуда извлачити такве закључке само зато што је неко Арап.„Мислим да ако неко има проблем да не верује свом мужу и сумња да би могао да га киднапује, треба да размисли о таквом браку“, каже он.
Бићеш само једна од многих жена
„Стварно? Мислим да сам више него довољан за њега. Арапским муслиманима је дозвољено да имају до четири жене у различитим земљама. Али у многим земљама, укључујући Мароко, прва жена мора да одобри следећи брак, а да не помињемо да човек за кога мора да докаже да може да подржи своје жене. То не значи да се то не може догодити, само није тако једноставно као што људи мисле.Она истиче да би се одмах развела када би њен муж желео другу жену, али и каже да о томе треба разговарати пре брака.
Аманда закључује да се више труди да је не вређају лоши коментари о Арапима, већ покушава да објасни људима како ствари заиста стоје.
„Често је једно позитивно искуство довољно да се лоше мишљење промени”.
ПоБеограду наВоди шуљајусе тројке удавача-тетка-мама изБосне у потрази за првославним Арапима