Udajem se

E, ima ono ludilo kad mlada treba da baci žito-kukuruz-hebem-li-ga-šta na krov svoje buduće kuće, pa ako ostane na krovu, mlada će ostati u kući + biće plodan brak. I onda vidiš mladu ubledelu od straha, mada se i dalje hrabro smeši, kako zamahuje iz sve snage i baca to čudo, a okolo stoje babe-strine-tetke-ujne i naravno svekrva i pomno prate situaciju, a krov k'o krov, sve se srolja dole u dvorište i kreće zloslutno šaputanje i gurkanje, pa upada harmonikaš da spase stvar...:lol:

ma, mislim, šta reći :lol:
da me ne shvatite pogrešno, ja jesam i za brak i za decu i za sve lepo, samo nisam za te palanačke (ili nepalanačke) frke i brige oko toga šta će zaova da obuje i da li beli baloni mogu da idu sa žutim cvećem i da li...
i još naravno da se cela i njena i njegova familija "pitaju" i "predlažu". ja bih ih sve oterala u... i otišla u neki drugi grad i tamo se krišom venčala, pa posle nek se beče i kolače oči kad im kažem :lol:

Ljudi ajd molim vas nek mi neko hitno odgovori, ako zna. DakleM, kao što rekoh već, sutra ću biti kuma na venčanju. Da li neko može da mi kaže koliko novAca se daje za materinsku pogaču, a da nije sramota za kumu? I koliko za ruzmarin? I da li ja MORAM da plaćam muzičare (to mi je kao bacanje para)? Nisam cicija, ali sam sdutent, i još uvek ne zarađujem, dakle za ovo trošim svoju ušteđevinu, a nemam je baš previše. Za poklon sam dala oko 100 evara. Ajd da vas čujem, ali molim vas iskreno, ne bih da se obrukam.

Auuuu...za tu materinsku pogaču nisam čula... :lol:

Kad izlazite iz Opštine, obično kum baci siću cigančićima...nisam videla da se kuma baca... :lol:

A ruzmarin...pa zavisi od "jačine" svatova...100 - 200 - 500 - 1000 dinara...ako je ovde :smile:

Muziku plaća ko stigne...ko hoće...već su plaćeni od domaćina :smile:
Ako već nemaš love, izdvoji 10 do 20 eura...ono da se ispružiš i ne opterećuj se... :lol:

Milena_Nena:
Kad smo vec kod udaje,da nebih otvarala novu temu,samo jedno pitanjce vezano za bidermajer! Da li se kupuju oba od prirodnog cveca,vestackog ili jedan prirodni,a jedan vestacki? Ja znam da sve to zavisi od obicaja,ali eto potrebno mi je vase misljenje,iskustvo...
Nikako veštačko cveće!!!! To se ni na groblje ne nosi a kamoli na svadbu!!! Sve svadbene dekoracije se prave od prirodnog "cveća i drveća". Ma znaš i sama....radostan dan...sve cveta....bla, bla...

nije loše u lovu za cigančiće da se ubace bombone;) i pirinač.
bude puna kesa a i lepo je...
inače to se ne baca za ganci nego da mladencima bude život pun para..
ono kao
ima se, može se..kad je beg bio cicija..evo sirotinjo, mi ćemo sad na pečenje...
a vi skupite siću;)
to je fora....

pa...ne pitaj...pazi ja nikada nisam čula za dva bidermajera npr.
a ni za ovo bacanje na krov...
a i ja se udala u sred grada..pa bilo nekako gradsko;)

Pa ne znam bas kako dobaciti kukuruz il' to vec nesto na vr' solitera, al' 'ajde ako tako treba...platicemo vec nekom... :lol:

Ni ja nisam cula za dva bidermajera, ali ako je i to nesto novo, nek; se ispostuje...nije beg cicija...kupice se...ne udajes se svaki dan... :lol:

A ima mi logike, da se taj (bidermajer) od vestackog cveca, kao ruzniji, frljne u gomilu, pa nek' ga Fataju one sto bi da se udaju preko veze...ups...'tedoh da kazem, preko reda... :lol:

Udajem se, pa bih molila za savet, tj. ako neko nešto zna o restoranu Colonial Sun, da li je dovoljan to prostor za 55 zvanica, kakva je hrana, osoblje...

Kao i vasa iskustva, greške pri organizaciji...

Vencanica, jooooooj kuku, fotograf, kola... ja bih volela da nađemo buggy-a, ako se tako piše, pojma nemam...

Treba to sve organizovati za dva meseca

Unapred hvala!!! :-D :-D

Colonial je lepo mesto sa renomeo i ekskluzivnom kuhinjom. Kao sto je i ocekivano i cena je takva. Ima mesta za 55 zvanica, ali za detanje bolje poseti njihov sajt i napisi im mail, pa vidi. Samo da ti nazem da se ne iznenadis visokom cenom koju nije svako spreman da plati i koju realno ne moze svako da plati. Greske u organizaciji nisu moguce, zbog velikog iskustva sa svakakvom klijentelom, ali je najbolje da se svi detalji utanace u prilkom dogovora.

Sto se prevoznog sredsstva tice njabolje je da prosvrljas netom i pogledas...

nije loše u lovu za cigančiće da se ubace bombone;) i pirinač.
bude puna kesa a i lepo je...
inače to se ne baca za ganci nego da mladencima bude život pun para..
ono kao
ima se, može se..kad je beg bio cicija..evo sirotinjo, mi ćemo sad na pečenje...
a vi skupite siću;)
to je fora....

Istina je, baca se iz navedenih razloga, ali kupi sirotinja, blam je da kupi neko drugi.

Colonial je lepo mesto sa renomeo i ekskluzivnom kuhinjom. Kao sto je i ocekivano i cena je takva. Ima mesta za 55 zvanica, ali za detanje bolje poseti njihov sajt i napisi im mail, pa vidi. Samo da ti nazem da se ne iznenadis visokom cenom koju nije svako spreman da plati i koju realno ne moze svako da plati. Greske u organizaciji nisu moguce, zbog velikog iskustva sa svakakvom klijentelom, ali je najbolje da se svi detalji utanace u prilkom dogovora.
Izvini ti posedujes vremeplov ili:nono:osim ambijenta i hrane nista tamo ne valja..neljubazno osoblje..menadzment no comment

Pa nek dan počne s pesmom :P

Vesnik svadbe po sokaku svuda je...
Brinu snajke šta će koja mesiti...
Neko mi se, kanda, skoro udaje?
Moralo se i to jednom desiti...
Tu livadu ja sam prvi kosio...
Pričam više nego što bih smeo...
Ajde... Odavno bih je zaprosio...
Da sam samo hteo...

Vetrić glanca krune granja...
Tamiš nosi par lokvanja...
Račun svedi: šta sad vredi mladost, tričava?
Nevažno je to sve skupa...
Sećanje je smešna lupa
Koja sitne stvari uveličava...

Oprezno s tom violinom...
Ona čezne za tišinom...
Ko da škakljaš anđelčiće vrhom gudala...
A Nju nemoj pominjati...
Neće svet zbog toga stati...
Neće biti prva što se udala...

Nista lakše nego sebe slagati...
Ništa lakše neg se nasmrt opiti...
Ništa teže nego zalud tragati...
Od sto drugih nju sam hteo sklopiti...
Srce cupka, al misao okleva...
Čeka da se stvari same dese...
Tuga lepše zvuči kad se otpeva...
Pesma sve podnese...

Bog je katkad pravi šeret...
Na strmini doda teret...
I potura Nedohvatno da se dohvati...
Bog je dobar... Kako kome...
Bolje ne pitaj o tome...
Ućutacu ili ću opsovati...

Polagano, Šanji-bači...
Ti si znao šta mi znači...
Ko da heklaš paučinu vrhom gudala...
Kad pred crkvom baci buket
Neka padne, kao uklet...
Neka bude zadnja što se udala...

Samo bol je u životu siguran...
Sreću nosi neki poštar jako spor...
Neka... Samo ovu noć da izguram...
Sutra ću već naći dobar izgovor...

:rotf: :rotf: :rotf:

Та се, може бити, већ развела, а ти јој сада причаш о ресторану...:lol:

Back