UCUTALA SE FILMSKA MAFIJA !!!!

falconcrest

Primećen član
Poruka
810
Panika je osim ljudi iz rukovodstva Demokratske stranke uhvatila i njihove filmske pulene. "Borili" su se sa raznim mafijama,od stecajne do drumske,ali niko nikada nije pomenuo sta se radi u nasoj kinematografiji i koliko novca se iz Ministarstva kulture opredeljuje za filmske projekte u Srbiji. Po svemu sto smo videli u prethodnih 10 godina formirala se jaka interesna grupa glumaca,producenata i reditelja bliska DS-u ,zbog koje niko ne moze da dodje do uloge ni u pozoristu,a kamoli na filmu. Koliko je novca gradjana Srbije dato za "velike" filmske projekte losih reditelja i jos losijih glumaca. Takva klima omogucila je i losim glumcima kao sto su Bane Trifunovic ili Gordan Kicic da postanu zvezde,a zuti Tihomir Stanic da postane jedan od najbogatijih ljudi srpske kinematografije. To su samo neki od primera,slicna situacija je i pozoristima gde oni koji nisu u tom klanu i po 3,4 godine(iako su dobri glumci) cekaju na makar malu ulogu i angazman. Sve bi to bila njihova stvar da taj novac nije nas,nas gradjana Srbije. Koliko smo nasih para dali za babu sto se ceslja,i kakav je samo biznis Rados Bajic napravio sa tom serijom. I sami znamo da su njegova kompanija i on sam podrzali Tadica na proslim izborima....

Највећи злочин који је направила ова жута багра је КУЛТУРОЦИД...... тј. апсолутно уништавање културе Србије које је пре свега утемељено у самом школству и спроводи се преко министарства просвете и културе..... почев од тога да су нам деца тотално необразована, не иду у позориште, на концерте озбиљне музике, на изложбе - па до тога да је Народни музеј годинама закатанчен, Народна библиотека разбуцана --- а о позориштима и тзв."филмској индустрији" код нас не смем ни да почнем да пишем...

b_120706143.jpg

Izvol'te dragi gosti na Cine-link po EU rePa da se snimaju filmovi!
http://www.sff.ba/

Највећи злочин који је направила ова жута багра је КУЛТУРОЦИД...... тј. апсолутно уништавање културе Србије које је пре свега утемељено у самом школству и спроводи се преко министарства просвете и културе..... почев од тога да су нам деца тотално необразована, не иду у позориште, на концерте озбиљне музике, на изложбе - па до тога да је Народни музеј годинама закатанчен, Народна библиотека разбуцана --- а о позориштима и тзв."филмској индустрији" код нас не смем ни да почнем да пишем...

Bas tako !!!! I u ostalim sferama kulture formirala se banda,kpjoj nista nije bilo sveto osim licnog interesa. Mnogi mladi glumci jos na akademiji su postali clanovi DS-a,a to im je na neki nacin i bila diploma,zbog svega toga imamo jako lose mlade glumce koji ni izbliza ne mogu naslediti filmske bardove Batu Stojkovica,Pavla Vujisica,Berceka i mnoge druge velikane.... Ne zna se ko ce od njih napraviti gluplji i debilniji film,sa puno vulgarnosti i primitivizma,kao da smo svi debili i ne shvatamo sta nam proturaju kroz te gluposti...

Panika je osim ljudi iz rukovodstva Demokratske stranke uhvatila i njihove filmske pulene. "Borili" su se sa raznim mafijama,od stecajne do drumske,ali niko nikada nije pomenuo sta se radi u nasoj kinematografiji i koliko novca se iz Ministarstva kulture opredeljuje za filmske projekte u Srbiji. Po svemu sto smo videli u prethodnih 10 godina formirala se jaka interesna grupa glumaca,producenata i reditelja bliska DS-u ,zbog koje niko ne moze da dodje do uloge ni u pozoristu,a kamoli na filmu. Koliko je novca gradjana Srbije dato za "velike" filmske projekte losih reditelja i jos losijih glumaca. Takva klima omogucila je i losim glumcima kao sto su Bane Trifunovic ili Gordan Kicic da postanu zvezde,a zuti Tihomir Stanic da postane jedan od najbogatijih ljudi srpske kinematografije. To su samo neki od primera,slicna situacija je i pozoristima gde oni koji nisu u tom klanu i po 3,4 godine(iako su dobri glumci) cekaju na makar malu ulogu i angazman. Sve bi to bila njihova stvar da taj novac nije nas,nas gradjana Srbije. Koliko smo nasih para dali za babu sto se ceslja,i kakav je samo biznis Rados Bajic napravio sa tom serijom. I sami znamo da su njegova kompanija i on sam podrzali Tadica na proslim izborima....

Мафија се свуда организовала и направила кланове - па тако и у вези филма... глумци стварају некаква своја предузећа, постају преко ноћи "продуценти" - и крећу у лов... проблем је што су резултати крајње проблематични а ствараоци тотални медиокритети.
А у позоришту ако треба један простак и цепаница типа Кокана Младеновића да буде МЕРА ПОЗОРИШНЕ УМЕТНОСТИ само зато што је жути послушник Ђиласа - е, онда позориште не треба ни да постоји.

eremita:
Највећи злочин који је направила ова жута багра је КУЛТУРОЦИД......

Nažalost ste u pravu.
To me podseti na Miru Marković i onoga sa kučetom
koji je dobijao uloge.

Džabi ga Džasmine, podseti me na onu pesmu Tijane Dapćević:

SVE JE ISTO SAMO TEBE NEMA

Bas tako !!!! I u ostalim sferama kulture formirala se banda,kpjoj nista nije bilo sveto osim licnog interesa. Mnogi mladi glumci jos na akademiji su postali clanovi DS-a,a to im je na neki nacin i bila diploma,zbog svega toga imamo jako lose mlade glumce koji ni izbliza ne mogu naslediti filmske bardove Batu Stojkovica,Pavla Vujisica,Berceka i mnoge druge velikane.... Ne zna se ko ce od njih napraviti gluplji i debilniji film,sa puno vulgarnosti i primitivizma,kao da smo svi debili i ne shvatamo sta nam proturaju kroz te gluposti...

Промовисање и гурање осредњих уметника да изигравају звезде није случајно - ТО ЈЕ ПРОЈЕКАТ који управо служи тоталном уништењу наше културе јер оваква ситуација је потпуно неодржива. И пошто је овакво стање неодрживо има да растуре све установе културе и да отпусте све запослене уметнике и избаце их на улицу... затим ће периодично финансирати неке ситне клановске представице и пројекте својих жутих кланова А УСТАНОВЕ КУЛТУРЕ ЋЕ СЛУЖИТИ ЗА ГОСТОВАЊЕ СТРАНИХ ТРУПА УМЕТНИКА, РЕДИТЕЉА, БАЛЕТА, ОПЕРА - а то ћемо све ми плаћати и преко Министарства културе и куповином карата. На жалост - глумци још увек не схватају и не разумеју овај монструозни пројекат...

Мафија се свуда организовала и направила кланове - па тако и у вези филма... глумци стварају некаква своја предузећа, постају преко ноћи "продуценти" - и крећу у лов... проблем је што су резултати крајње проблематични а ствараоци тотални медиокритети.
А у позоришту ако треба један простак и цепаница типа Кокана Младеновића да буде МЕРА ПОЗОРИШНЕ УМЕТНОСТИ само зато што је жути послушник Ђиласа - е, онда позориште не треба ни да постоји.

Ako pricamo o filmu u poslednjih 10 godina snimljena su svega 2,3 ozbiljna filmska ostvarenja. Po mom skromnom misljenju to su Klopka i Zivot je cudo Emira Kusturice. Sve ostalo je puko proseravanje,jer nemaju profesionalne kapacitete da nesto ozbiljno naprave.Pozoristem caruju Kokan Mladenovic,Svetozar Cvetkovi i Bane Bumbar Cvejic,eeeee oko njih su talovi....

Kad se samo setim onog punoglavca Gorana Markovica kako nam pre par meseci u ispovednom tonu objasnjava da je najtezi trenutak u njegovom zivotu bio kad su clanice Varsavskog pakta 1968 izveli neke tenkove u Prag ... :bljak::bljak::bljak:..

Ta zuta olos ni ne pomenu da su amerikanci i Zapad bombardovali Srbiju , drzavu u kojoj zivi - akamoli da ga je to bombardovanje nesto dusevno potreslo ... Bagra primitivna .. seljacka ...

Промовисање и гурање осредњих уметника да изигравају звезде није случајно - ТО ЈЕ ПРОЈЕКАТ који управо служи тоталном уништењу наше културе јер оваква ситуација је потпуно неодржива. И пошто је овакво стање неодрживо има да растуре све установе културе и да отпусте све запослене уметнике и избаце их на улицу... затим ће периодично финансирати неке ситне клановске представице и пројекте својих жутих кланова А УСТАНОВЕ КУЛТУРЕ ЋЕ СЛУЖИТИ ЗА ГОСТОВАЊЕ СТРАНИХ ТРУПА УМЕТНИКА, РЕДИТЕЉА, БАЛЕТА, ОПЕРА - а то ћемо све ми плаћати и преко Министарства културе и куповином карата. На жалост - глумци још увек не схватају и не разумеју овај монструозни пројекат...
Dodao bih samo da je taj projekat poceo jos devedesetih godina a odrzao se i dan danas, ako imas para mozes sve da uradis a ako nemas ne mozes nista.
Kultura je spala na one koji imaju pare i one koji finansiraju kulturu. Finansijer odredjuje ko ce igrati u filmu i pozoristu. Zato nam je kultura takva - kakva je. Filmovi su uzasni, glumci kao amateri, muzika ispod svih nivoa necega sto bi se okarakterisalo kao umetnicki dar. Sve je preslikano i sve je kopija svi lice jedni na druge i sve je totalno bolesno.

Kad se samo setim onog punoglavca Gorana Markovica kako nam pre par meseci u ispovednom tonu objasnjava da je najtezi trenutak u njegovom zivotu bio kad su clanice Varsavskog pakta 1968 izveli neke tenkove u Prag ... :bljak::bljak::bljak:..

Ta zuta olos ni ne pomenu da su amerikanci i Zapad bombardovali Srbiju , drzavu u kojoj zivi - akamoli da ga je to bombardovanje nesto dusevno potreslo ... Bagra primitivna .. seljacka ...

Да нам је сад један Стерија Поповић да напише комеНдију о овима.
Некадашње госпође министарке су мале маце за ове данас.

SRbima ce trebati 50g da se osveste od kulturoloskog genocida koji su ti zuti majmuni ostavili za sobom posle 10godisnje tiranije.

Zato smo silne pare ostavili za neke Radasine,Milasine,Prdasine.... Ako je Bajicu bio cilj da promovise srpsko selo zasto nije snimio 10-15 epizoda,a ne napravio citavu industriju za koju je RTS (to jest MI) dao vise od milon evra !!!! Kukali su na turbo folk devedesetih ,a oni ga nadogradili ,usput stvarajuci TV MONSTRUME ( Veliki brat,48 sati svadba,Lisice,Trenutak istine,Magazin in,Ekskluziv i ostale gluposti )

ja opet mislim da u srbiji i dalje ima dobrih pozorisnih predstava i isto tako mislim da je ovde snimljeno i vise dobrih filmova. naravno, uvek ima i onih osrednjih, ali generalno ova mladja ekipa je mlada ali bice i oni jednog dana neko.
elem, ne mozete porediti batu zivojinovica sa nekim mladim glumcem, jer svi znamo da se bata nije rodio kad i oni, tako da je to bezze.
dalje, imamo umetnika poput kusturice, gorana markovica, da ne spominjem starije glumce, pa cak ni one koji su vec stasali, tu su milos bikovic, nina jankovic, ima ih... a ja ne pamtim imena :)
elem, dal je neko dosao do uloge ovako ili onako, to nije samo kod nas nego svuda. i ranije smo imali smece od serija i filmova pa nikom nista. do devedesetih jedino kusta nije snimao filmove o partizanima i hrabrom titu, a ni posle nam nije bilo zlatno doba kinematografije. o muzici da ne pricam jer su devedesete izrodile jami, kami, cecu, becu... msm :roll:
ni sada nije nesto bolje, a jedino sto em raduje je to sto su moji klinci kroz vrtic i skolu zavoleli pozoriste. bioskop sam im ja nabacila, ne one piratske diskove, lepse je na velikom platnu.
tako da, sto se kulture tice, vise mislim da to krene iz kuce, a ne iz drzave. ako ti mama i tata gledaju grand i histerisu dok popovic vice dalje ide daaalje iiiiideeee onda si malko... sheban? :)

Odličan je Marković , poslednji filmovi su mu njesra al je ipak jedan od najjačih naših režisera , a i nije seljak , oba roditelja su mu iz BG iz dobre kuće.

Au...

Nacionalna klasa, Sabirni centar, Tito i ja, Urnebesna tragedija...Turneja kažu da je dobar, al' ja ga nisam gledao.

Variola Vela na stranu...:mrgreen:
Turjneja je smeće , al Variola Vera , Nacionalna Klasa , Tajvanska kanasta,Specijalno Vaspitanje i Već Vidjeno su do jaja ,a da ne govorim o Tito i ja
Mora da je i tebi bar jedan roditelj iz BG, ko Ziki Obreckovicu!!!:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha:
Baba mi je sa Čukarice , nego vama je Stipane najveći filmski domet svih vremena Tko pjeva zlo ne misli , tako da nisi relevantan za ovu temu.

Back