Учење страних језика

Verovatno je hteo da bude duhovit.

Ali ipak recimo postoji hrvatcski jezik. Za razliku od crnogorskog koga su izmislili.
Ima racnika englesko-srpskohrvatcski i obrnuto.

On se uopće ne zna šalit, on ima sam ono jedno na pameti, i komsija mi je tako da ga znam...

I hrvatski je izmisljen.

Hm, ne bih se baš složio, jer iako nam je 94% Reči isto, Hrvatski ima drugačiju gramatiku i drugačiji pravopis, Hrvatski je ipak bliži ostalim slovenskim jezicima, nego Srspki, jer smo dosta toga preuzeli iz grckog, latinskog, nemackog(koji je znatno uticao i na hrvatski, ali bez obzira hrvatski mozemo tretirati kao starosrpski, no?). Kod nas se kaže Šta radiš, a kod njih što praviš reči su slične ali im je namena u malo drugačija.

Srpski: Ne pravi me ljubomornim
Hrvatski: Ne radi me ljubomornim

Ruski: Kto
Hrvatski: Tko

ovde se vidi promena...a u srpskom je samo Ko

Isto kao i Čto, Što i Šta, Imao sam prilike da čujem kako se Hrvati mnogo bolje sporazumevaju sa rusima nego mi!

Isti slučaj imamo u Nemačkoj reči FECHTEN sto znaci macevati se(a moze i borba, mada se danas upotrebljava kampf), a u holandskom ista rec znaci borbra i na kraju je rec evoulirala u Fight sto je engleska rec za borba.

bilo bi svima bolje da postoji samo srpski jezik "kao" nekada... Odnosno Yugoslavia u vreme Tita ali to svakako prelazi u politikcke teme nego u ovu tako da odustanete od izucavanja da li postoji ili ne hr.
Hriccanine brate on ti je komsija i neces da mu kazes da ima recnik za ucenje. Recnik je najbolja metoda, ni asmil ni rozen stoune nisu nesto i sl. programi,

Hriccanine² brate on ti je komsija i neces da mu kazes da ima recnik za ucenje. Recnik je najbolja metoda, ni asmil ni rozen stoune nisu nesto i sl. programi,

Salim se u vezi ovog ²!

Ma kakav rečnik nek gleda ''Najbolje Godine'' pa će za 3 dana da ga govori tečno... :)... Meni je najbolji način ipak slušanje! Taj školski princip mi ne odgovara.

Najbolji način da se nauči neki jezik je prirodni, a ne školski!

Nije ni cudno zasto su te banovali! Rekao sam da pises shodno sa temom a politiku na stranu. Ako mozes hriscaninu da objasnis da ne mislim na skolski recnik bio bi ti zahvalan.

Meni je on na "listi nepozeljnih" i ne znam o cemu pise, a kada vidim da ga spomenes u postu, jednostavno ga zaobilazim. Uostalom, sta ti ima njemu ili bilo kome nesto da dokazujes ko si i sta si.

ne mozes ti @hriscanine "npr" da gledas "najjbolje godine" ako nemas adekvatnu sredinu... u kojoj se govori taj jezik, tako da nam ostaje recnik bio on skolski ili ne.

To zavisi od osobe, meni takvo ucenje(rrecnik, kurs...itd...) jednostavno ne odg, ja sam gledajuci-slusajuci naucio ne samo ''hravtski''!

I kakve veze to ima da li se govori ili ne, ako ti hoces da kazes ''uopće'' onda to i kažeš, no?

Back