Учење страних језика

Madjarska je vrlo dinamicna zemlja sa brojnim mogucnostima za poslove.Uz to je od svih nama susednih zemalja sa najboljom perspektivom.A veliki broj Madjara zivi u nasoj zemlji tako da sve to daje dobre sanse za uspeh ukoliko znate madjarski jezik.

Bese nekad davno velik broj Madjara u Srbiji. Naucimo Madjarski sa pet deset ili koliko ima samoglasnika? Idi bre! Dobro je brate sto nisi rekao da i u Pirotu ima Madjara:-D, i kako to ti provociras sa "u nasoj zemlji". "Najbolji je univerzalni jezik uciti a to je engleski", njega pricaju i madjari(ako ga mogu nauciti).

Mozda i govore vise u tim oblastima nemacki od engleskog, ali engleski je broj jedan odma posle kineskog sa tim bilo gde da odes od tebe se zahteva da pricas engleski a jedino u Kini "vecina" prica maternji odnosno Kineski.
I gde vi zivite? Oni u Londonu se uvrede kada im kazes da je "engleski univerzalan" jezik jer je za britance maternji. "Npr" kada bi srpski to bio(univerzalan) u svetu bi ga smatrali kao "univerzalan" a ne srpski, razumes?:-)

a zasto ti mislis da bi englseki trebao biti univerzaln? dobro skoro da jeste, al eto meni NEMACKI vise sluzi u Evropi nego engleski, u severnoj italiji vise govore nemacki nego engleski i tako u i u francuskoj poljskoj ceskoj itd....

Nemacki je za evropu(koliko sam ja proso i vido) a proso sam sve sem: Danke, Holandije, i Belgije.

Pa, dobro ucicemo ono sto tebi koristi.

Danas je mnogo lakše naučiti strani jezik nego što većina ljudi misli. Uz pomoć kaseta ili CD-a može postati i veoma lako. Ti misliš da zbog nedostatka vremena ne možeš naučiti novi jezik? Grešiš! Svaki dan gubimo vreme. Svejedno da li čekamo lift, čekamo u redu za gorivo ili skidamo program sa interneta – stalno gubimo nekoliko minuta. Smatra se da prosečan građanin gubi čitavih 45 minuta dnevno.

Jedna zena u Poljskoj je naucila nemacki za sedam dana verovali ili ne, a jedna zena kod nas je za mesec dana naucila engleski na jednom kursu sa tim da nije nikad ucila pre.

Pitanje je, kako ste vi i na koji nacin naucili strani jezik i koliko ste vremena utrosili?

ja sam francusk naucio naucio da citam i pricam za 3 godine a sto se pisanja tice.... e tu sam uzas,mada FR gramatika je prica za sebe

i samo da dodam da me taj jezik nikad nije zanimao i nikada ga nisam voleo i nemam ni jedan minut ucenja francuskog jezika

ucio sam sa televizije,ulice,diskoteka i posla :)

Nemacki preko tv Holandski kroz njega svedski povezivanjem valda ustvari ne znam kako sam naucio svedski to mi je misterija..slusao sam pesme i i tako uglavno isto tv

ngleski u skoli

italijanski audio curs i zato ne znam kako se pise

Primetio sam da ne mofu da nacuim neki jezik ako ima prevod na tv probao sam spanski preko tih sapunica i razumem ali ne mgu da ga govorim

Mislim da je najbolji nacin za ucenje s.j. ako vec ides u tu zemlju gde govori pa da naucis. I najvise po duzini trajanja ucenja je ako ucis gramatiku prvo, a najkraci upravo sam naveo tj reci da ucis tako mozes nauciti za mesec dva, sve se moze kad se hoce.

Ja italijanski znam da govorim perfetto, ali dijalekte. Nisam sigurna u pisanje. Samo sam razgovarala italijanski oko osam meseci, kada sam radila kao manekenka.

Back