Ubrzano usporavanje

Nemoguća Могућност

zna mnogo - ne zna sve
VIP
Poruka
11.454
From Wikipedia, the free encyclopedia
Wirth's law is an adage on computer performance which states that software is getting slower more rapidly than hardware is becoming faster.
The adage is named after Niklaus Wirth, a computer scientist who discussed it in his 1995 article "A Plea for Lean Software".

Da li vam se cini ili je efektivno da vam se racunar/tablet/mobilni sve vise usporavaju ?

From Wikipedia, the free encyclopedia
Wirth's law is an adage on computer performance which states that software is getting slower more rapidly than hardware is becoming faster.
The adage is named after Niklaus Wirth, a computer scientist who discussed it in his 1995 article "A Plea for Lean Software".

Da li vam se cini ili je efektivno da vam se racunar/tablet/mobilni sve vise usporavaju ?
Mobilni,da,jer ima dosta slika i Videa,a to najvise usporava fon.Komp mio je veoma brz.Pogotovo sa SSD-om.Samo sam na Win.7 vratio HDD,zbog cuvanja podataka.Mako je sporiji od SSD-a,ali je nov,pa se i ne primecuje mnogo.

Одавно више није тајна да се у телефоне уграђује софтвер који их временом успорава с циљем да се што прије купи нови телефон.
Не могу сад тражити по нету, али прилично је познато суђење за лика који је у свом телефону нашао тај „баг” и објавио код којим се то рјешава, а онда је тужен због неовлаштеног мијењања софтвера, док су његови адвокати приложили рачун да је он телефон купио на законима предвиђени начин и да не може бити тужен ако то што је купио отвори, нешто унутра чачка... као што би могао урадити и са нпр. пеглом, да рецимо замијени прекидач који је рикнуо. Једино што би тако могао изгубити је гаранција, али то није ни био предмет спора.

Sto je hardware vise, to se ljudi manje znaju ponasati u skladu sa SVOJOM prirodom, pa nanose sebi zdravstvenu stetu, sto nije najgore, nego to sto grupno deluju na druge, pa onda druge primoravaju da sebi nanose stetu....

Komsiluk, partner, porodica, sve je to primer grupe koja primenjuje usput skarabudzena neznanja, za koje tvrdi i koristi ihkao znanja, iz lenjosti ili konformiteta, a i konfora, ajd da dodam i drugu rec , da vas ne buni , znam ja koliko su ljudi nepismeni, al gramaticki jaki ko zemlja..

Sto je hardware vise, to se ljudi manje znaju ponasati u skladu sa SVOJOM prirodom, pa nanose sebi zdravstvenu stetu, sto nije najgore, nego to sto grupno deluju na druge, pa onda druge primoravaju da sebi nanose stetu....

Komsiluk, partner, porodica, sve je to primer grupe koja primenjuje usput skarabudzena neznanja, za koje tvrdi i koristi ihkao znanja, iz lenjosti ili konformiteta, a i konfora, ajd da dodam i drugu rec , da vas ne buni , znam ja koliko su ljudi nepismeni, al gramaticki jaki ko zemlja..

u srednjem veku carovalo je sujeverje jer nisu isli u skolu da nesto nauce, a bilo kakve skole su bile zapravo samo verske.

Back