Ubistvo Kralja Aleksandra Ujedinitelja 9.10.1934

Какве фрустрације бре? Погледај своје коментаре из последњих тема - немаш ништа смисленије да кажеш од речи митоманија и санстефански шовинизам. Квалитет твојих коментара нећу коментарисати, пошто нема шта да се коментарише, немаш своје лично размишљање.
Као што сам овде рекао – не само да си неук, већ су и твоји коментари у великој мери спекулативни и манипулативни. А ако томе додамо и твој слободан и често кафански однос према осталим форумашима, испада да те неко мора поставити на твоје место пошто ти није место у пдф историји већ у неком комшијском кафићу.
Оне на основу којих проналазиш то што си управо написао.

Ако се не варам многи су кривили Њемце због атентата. У стварности, Њемци су једини били исправни и чисти ко суза што се тога тиче.
https://www.novosti.rs/c/drustvo/ve...-obavestajci-inspiratori-marseljske-tragedije

465649279_1106316544831122_6003799758045740942_n.jpg

Чувај Југославију..... :D

На сметљиште историје :rtfm:
То да су атентат организовали зли Немци је таман толико тачно колико и "Чувајте ми југославију".
Интереси великих сила су се преклапали овде, треба ли напомињати да је Југославија као Версајска творевина највише сметала управо Немцима и Италијанима, треба бити искрен па рећи много више Италијанима него Немцима што се видело пред сам рат, али ни за Немце није било лоше да уклоне једини везивни фактор у земљи, тако да има смисла.

Интереси великих сила су се преклапали овде, треба ли напомињати да је Југославија као Версајска творевина највише сметала управо Немцима и Италијанима, треба бити искрен па рећи много више Италијанима него Немцима што се видело пред сам рат, али ни за Немце није било лоше да уклоне једини везивни фактор у земљи, тако да има смисла.
Не знам зашто би сметала Њемцима? Заправо они, чак и сам Хитлер, су имали високо мишљење о Југославији (наравно, незаслужено).:think:

Не знам зашто би сметала Њемцима? Заправо они, чак и сам Хитлер, су имали високо мишљење о Југославији (наравно, незаслужено).:think:
Из идеолошких разлога које је наметала нацистичка идеологија, са друге стране сматрали су да је боље да постане њихова колонија тако што ће искоришћавати њене ресурсе, али инсистирање да уђе у Тројни пакт је то покварило.
О Србима као и о осталим Словенима је имао лоше мишљење, имао је нешто боље о српској војсци наравно само због њеног славног учешћа у правом светском рату.

Из идеолошких разлога које је наметала нацистичка идеологија, са друге стране сматрали су да је боље да постане њихова колонија тако што ће искоришћавати њене ресурсе, али инсистирање да уђе у Тројни пакт је то покварило.
О Србима као и о осталим Словенима је имао лоше мишљење, имао је нешто боље о српској војсци наравно само због њеног славног учешћа у правом светском рату.
Прочитај ово, добро је.
Не слушај лажове и антисрбе.

Југославија: неизнуђени пројекат српске елите
Срђа Трифковић, Жељко Будимир

https://www.ips.ac.rs/wp-content/uploads/2019/06/NI-34-1.pdf

Back