Ne znam kolko je baš petljao sa našom kriminalnom mafijom, i ja sam poverovao u to u ono vreme, sad baš i ne toliko.
Ali da je petljao sa svetskom mafijom, tj. raznolikim službama, to da.
Zato je skinut.
To Vučić ima u svakom trenutku na umu.
A kako i ne bi imao kad je i sam proizvod službe.
Kad se sve to desilo i kad je prvi izveštaj bio da je pucano iz američkog snajpera što smo nas dvojica razmatrali na onoj temi na Teorijama, od ovog posta
https://forum.krstarica.com/threads/metak-koji-kruzi-srbijom-teorija-zavera.1053290/post-52545361 pa naniže, išla je i priča da je on ubijen od strane Amera kao nemački čovek na Balkanu. A razlog je bio nemačko protivljenje ratu u Iraku u koji se Džordž Buš Mlađi upravo spremao da krene i koji je zvanično počeo tačno nedelju dana po Zoranovom ubistvu. To je trebalo da bude upozorenje Nemcima. Lakše je bilo da se skine njihove čovek ovde nego nekoga tamo da odrade, što bi diglo mnogo veću halabuku.
Malo klimavo zvuči taj razlog. S druge strane, nikad se ne zna šta sve nekome u nekoj službi može da padne na pamet.
Pre će biti da je on bio umešan u neke mnogo konkretnije radnje na relaciji istok - zapad i još više, na relaciji zapad - zapad pa je nekome zasmetao.
Priče o nekakvom Šiptaru i nekakvom Kumu koji su vođe nekog, kao, Zemunskog klana nemaju veze s mozgom.
Dvojica lokalnih kabadahija iz Medveđu koji dođu u Munze i kao postaju carevi.... može, al samo ako služba naloži Ulemeku da ih odvede prvo malo u Pariz, da vide seljačići sveta, da se malo izšlifuju, pa da ih vrne ovde, da im daju onu kućerdu u Šilerovoj, da kao, bude njihova.
Ta dvojica da naređuju nekome kao što su Cema ili Zveki... može, u crtanom filmu. Bili bi pojedeni u 2 sekunde, ne bi postojali. Visoko obučeni specijalci u najboljoj kondiciji, sa jakim vezama, da dopuste da im naređuju te prišipetlje, to nije moglo da se dogodi. Naravno, o pokojnicima sve najbolje.
Cema i zveki delju robiju zbog nekih drugih stvari koje su počinili devedesetih. Bog sveti zna ša je tu dogovoreno, koje su ucene bile u pitanju, koja obećanja. Sve je manje na ovom svetu onih koji znaju kako je to bilo.
Znam jeino da Ulemek i Jovanović nisu ista ekipa kao ovi što su sad na vlasti. Baš naprotiv.