Ubijeni izvršni direktor osiguranja je postavio AI da automatski uskrati beneficije za bolesne ljude

Sensei

Master
Moderator
Poruka
84.265
Nešto više od godinu dana pre nego što je izvršni direktor United Healthcare-a Brajan Tompson ubijen ove nedelje u centru Menhetna, tužba podneta protiv osiguravajućeg giganta kojim je rukovodio otkrila je koliko je drakonski postao njegov proces odbijanja potraživanja.

Prošlog novembra, imanja dvojice bivših pacijenata UHC-a podnela su tužbu u Minesoti navodeći da je osiguravač koristio AI algoritam da odbije i poništi potraživanja starijim pacijentima koje su odobrili njihovi lekari.

Dotični algoritam, poznat kao nH Predict, navodno je imao stopu greške od 90 posto - a prema porodicama dvojice preminulih muškaraca koji su podneli tužbu, UHC je to znao.

Kako je ta tužba prolazila kroz sudove, gnev zbog sklonosti ogromnog osiguravača prema odbijanju potraživanja samo je rastao, a spekulacije o motivima atentatora sugerišu da je on možda bio među onima koji su uznemireni pokrivanjem UHC-a.

1733428123061.png

Iako se još ne zna identitet osobe koja je upucala Tompsona niti njegovo obrazloženje, izveštaji tvrde da je on napisao reči „odbraniti“, „odbraniti“ i „odbaciti“ na čahuru metaka kojima je pucano na generalnog direktora. — poruka koja čini da zvuči kao da je ubica bio oštećen zbog agresivnog uskraćivanja pokrića bolesnim pacijentima od strane industrije osiguranja.

1733428209627.png

Izvan sopstvenih motiva ubice, jasno je iz šokantne slavljeničke reakcije onlajn na Tompsonovo ubistvo da je gnev zbog američkog osiguranja i zdravstvenog sistema dostigao tačku bukvalne krvoločnosti.

Kako je The American Prospect tako prikladno rekao, „samo oko 50 miliona kupaca vladajućeg američkog medicinskog monopola moglo bi imati motiv da se osveti izvršnom direktoru UnitedHealthcare-a“.

A alarmantna okrutnost tvrdnji u vezi sa AI algoritmom kompanije – pitali smo kompaniju da li ga još uvek koristi, ali nismo odmah dobili odgovor – savršeno ilustruje zašto su toliko ljuti.

Moderatori izbrisali Reddit temu gde su doktori stavljali na lomaču mrtvog izvršnog direktora UnitedHealthcare-a

Lekari u jednoj od vodećih medicinskih zajednica na Internetu napali su ubijenog generalnog direktora UnitedHealthcare (UHC) Brajana Tompsona na tako brutalan način da su moderatori Reddita izbrisali temu o ubistvu.

Moderatori r/medicine su zatvorili temu, objavljenu u sredu nakon što je objavljena vest da je Tompson ubijen ispred hotela Hilton u Njujorku u Midtaun Menhetnu, nakon što je nakupilo preko 500 odgovora.

Komentatori su u velikoj meri kritikovali - i satirili - navodno uskraćivanje osiguranja od strane osiguravajućih društava kako bi stekli profit.

Glavni komentar, koji je dobio stotine podrške od drugih korisnika, ismevao je ozloglašene rezultate UHC-a zbog odbijanja da isplati potraživanja iz osiguranja i napisan je kao dugačko, lažno pismo o odbijanju kompanije.

Poslednja izmena:
Neko je prekjuče prišao direktoru osiguravajuće kuće i ubio ga na mestu.

Ispostavilo se da ta osioguravajuća kuća nije htela da odobri (plati) za mnoge legitimne zdravstvene procudere zbog čega ima mrtvih.

Sumnja se da je ubijen zbog toga.
И Америка има баку Цоку!!!

Iako se još ne zna identitet osobe koja je upucala Tompsona niti njegovo obrazloženje, izveštaji tvrde da je on napisao reči „odbraniti“, „odbraniti“ i „odbaciti“ na čahuru metaka kojima je pucano na generalnog direktora. — poruka koja čini da zvuči kao da je ubica bio oštećen zbog agresivnog uskraćivanja pokrića bolesnim pacijentima od strane industrije osiguranja.

Pogledajte prilog 1653012

SLAVE GA KAO "ČOVEKA IZ NARODA" Ubica direktora osiguravajuće kuće DOBIO ARMIJU OBOŽAVALACA: Na mestu ubistva ostavili MORBIDAN POKLON! Amerika na nogama​

Brutalno ubistvo izvršnog direktora UnitedHealthcare-a Brajana Tompsona izazvalo talas kritike prema stanju američkih zdravstvenih osiguravajućih kompanija – i ciničnu podršku napadaču, koji je predstavljen kao "čovek iz naroda".

Brajan Tompson, pedesetogodišnji otac dvoje dece, ubijen je u sredu ujutro ispred hotela Hilton u Menhetnu, kada ga je izrešetao maskirani napadač, čiji motiv ostaje nejasan dok policija nastavlja potragu za njim.

Na mestu zločina pronađene su tri ispaljene čaure i tri neispaljena metka, na kojima su bile ispisane reči „smeniti“ („depose“), „negirati“ („deny“) i „braniti“ („defend“).

https://www.kurir.rs/planeta/951842...m_medium=web_home&utm_campaign=adria_internal

Ove reči izazvale su poređenja sa knjigom iz 2010. godine pod naslovom Delay, Deny, Defend, koja oštro kritikuje praksu osiguravajućih kompanija koje odbijaju isplate i pruža savete o tome kako se boriti protiv takvih postupaka.

Talas reakcija na društvenim mrežama

Vesti o hladnokrvnom ubistvu brzo su se proširile, a zdravstveni radnici iskoristili su priliku da na društvenim mrežama kritikuju osiguravajuću kompaniju zbog navodnog odbijanja pokrića za umiruće pacijente.

Na forumu r/medicine na Reditu, moderatori su morali da zatvore temu o Tompsonovoj smrti, koja je skupila više od 500 komentara, često kritičnih prema UnitedHealthcare-u.

Najpopularniji komentar, napisao je medicinski tehničar, bio je satiričan odgovor u formi šablonskog pisma kojim se odbija isplata osiguranja:

„Razumemo da ste bili u procesu ‘krvarenja na smrt’, ali to vas ne izuzima od istraživanja opcija jeftinijeg lečenja.“

UnitedHealthcare, najveća osiguravajuća kompanija u SAD po tržišnom udelu, već se suočavala s protestima ranije ove godine zbog navodnog sistematskog odbijanja isplata pacijentima.

Napadač, čiji identitet nije poznat, privukao je neobičnu pažnju korisnika interneta, uključujući i one koji su ga uporedili s poznatim glumcima poput Timotija Šalamea i Džejka Džilenhola zbog „izuzetno privlačnog izgleda“.

„Ja čak i ne volim momke, ali on je lep“, napisala je jedna komentatorka.

S druge strane mnogi su rekli da ne mogu da pokažu saosećanje prema ubijenom direktoru.

Na TikToku, jedna medicinska sestra napisala je: „Radim na urgentnom prijemu i stvari koje sam videla – umiruće pacijente kojima osiguranje odbija pomoć – izazivaju mi fizičku mučninu. Ne mogu da osetim saosećanje za njega zbog svih tih porodica koje su patile.“

Na Tviteru je jedan korisnik dodao: „Čuo sam za ovu vest dok sam razgovarao s UnitedHealthcare-om o odbijanju mog zahteva za lekove. Potpuno ludilo.“

1733532813584.png

Kritike na račun osiguravajuće industrije

Analiza platforme ValuePenguin pokazala je da UnitedHealthcare odbija 32% zahteva za isplatu, što je dvostruko više od proseka velikih osiguravajućih kompanija (16%).

Među korisnicima društvenih mreža razvila se šira debata o stanju zdravstvenog osiguranja u SAD. Jedan korisnik je napisao: „Oporezuju nas skoro 40%, a nijedan deo toga ne ide na zdravstvenu zaštitu. Svi bismo trebalo da zahtevamo univerzalno osiguranje, a ne da se borimo protiv toga.“

Drugi je dodao: „Profitno osiguranje je, po definiciji, parazitska industrija.“

Morbidni omaži

Ispred hotela gde je Tompson ubijen, pojavio se balon s natpisom: „CEO DOWN“ (Direktor oboren), ukrašen nasmejanom zvezdom i konfetama. Istu sliku je podelila na društvenoj mreži BlueSky bivša novinarka Vašington posta Tejlor Lorenc.

Lorenc je napisala: „Ljudi s pravom mrze direktore osiguravajućih kompanija, jer su odgovorni za nezamisliv broj smrti i patnji. Kao neko ko se protivi smrti i patnji, smatram da je važno kritikovati ovaj pokvareni sistem i ljude na vlasti koji ga omogućavaju.“

Detektivi su pronašli tragove koji uključuju čaure s ispisanim rečima i napušten električni bicikl, kojom je napadač pobegao s lica mesta. Fotografije osumnjičenog, koga policija naziva „osobom od interesa“, izazvale su komentare poput: „Izgleda kao da je izašao direktno iz ‘Assassin’s Creed’-a (poznata video igra) – pravi borac za narod.“

Dok slučaj ostaje nerešen, debata o zdravstvu u Americi nastavlja da se rasplamsava.

Kurir.rs/Nova

Ispred hotela gde je Tompson ubijen, pojavio se balon s natpisom: „CEO DOWN“ (Direktor oboren), ukrašen nasmejanom zvezdom i konfetama. Istu sliku je podelila na društvenoj mreži BlueSky bivša novinarka Vašington posta Tejlor Lorenc.
mo's misliti kada su fejk njuz wapo sada na nasoj strani? dogodine nas kenedi, pa cemo videti jos sta ce da napravi!
men' bitno da ovaj ne lici na mene uopste, ali mi ameri smo sa pravom ogorceni, jer ako je ovo zdravsteni sistem sta nam rade, ja sam paja patak

znaci, bolovanje, dobijes opravdanje za posao, ali kada treba da se uradi verifikacija, dobijes sipak, ako ti doktor nije rod rodjeni

osiguranje tera tebe da juris tvog doktora, a on bezi da ne verifikuje bolovanje papiroloski... osiguranje mu salje papire, kuca gde radi ih baca u kantu za djubre, ti ga juris, ili ti kaze u lice: radi kako hoces, trazi pare, ili nemoj, ili ti samo kaze NE DAM, NECU sad da ti napisem ni opravdanje pisljivo, a to samo zato da ne moram potom ni da ga verifikujem sa osiguranjem

ljudi su potom ogorceni, i kada im stigne racun, samo ga bace u kantu
odbije i poništi potraživanja starijim pacijentima koje su odobrili njihovi lekari.
ja ti kazem i da lekari imaju direktivu ili im se odrazava na bonuse, ako daju opravdanja, ili ih potom verifikuju sa osiguranjem - gledaju kao kasta da zavrnu malog coveka, pacijenta koji je na dnu lestvice - pa ja sam izvisio za nedelju dana placenog bolovanja, imao papir od lekara, poslednji put sam izvisio cak i za napisano opravdanje za pisljiva 2 dana, a doktorka ga vec napisala,. i pokazuje mi u kompjuteru posle pregleda - cim je cula rec osiguranje, verifikacija kroz third party administrator, samo je promenila, i rekla, AAA, PA NE MOGU JA TO... kako bre ne mozes, pa sta je to sto si sad napisala u kompjuteru, jel sam ja bio bolestan ili nisam?

dakle, u usa je samo bitno da nisi pobegao sa posla, da si se javio da ne dolazis, a ostalo sve macku o rep, doktori, bolovanja, osiguranja, popisaj se na sve njih, podsecaju na kastu koja misli da je iznad svih, jedva cekamo da ih kenedi prdrma, bandu hohstaplerrsku dogodine, - MAHA

Poslednja izmena:
Nešto više od godinu dana pre nego što je izvršni direktor United Healthcare-a Brajan Tompson ubijen ove nedelje u centru Menhetna, tužba podneta protiv osiguravajućeg giganta kojim je rukovodio otkrila je koliko je drakonski postao njegov proces odbijanja potraživanja.
ja ti kazem da ni drugi giganti nisu bolji, cak sumnjam da podmicuju lekare da beze od verifikovanja bolovanja, za svako koje izbegnu dobiju nagradu od osiguranja, jer zasto da se placa nama pacijentima, ako oni mogu da podele pare izmedju sebe, tj osiguranja da caste doktore, i zavrnu nas pacijente

ne bih se ja ni razboleo, nego sam hteo da im udjem u korumpirani sistem i sada ih imamo, letece perje dogodine kada kenedi pocne da im drma kavez

MAHA

p.s. ej indijka me pregledala, zna da sam imao grip, promukao, jedva govorim i ne da baba bolovanje za pisljiva 2 dana koja sam vec ostao kuci, i vec se vratio na posao - ne da, a vec ga srocila - napisala i pokazuje mi ga u kompjuteru, samo da mi ga odstampa jos, i da idem kuci! tada sam shvatio da imamo posla sa KASTOM LEKARSKO-OSIGURAVAJUCOM

Poslednja izmena:

„Њујорк тајмс”: полиција привела осумњиченог за убиство директора „Јунајтед хелт-а”​

1733779403666.png

ЊУЈОРК – Полиција је привела мушкарца осумњиченог за убиство генералног директора компаније за здравствено осигурање United Health-a а Брајана Томпсона у Њујорку. Код којег је пронашла манифест у којем се критикују здравствене компаније због стављања профита изнад бриге о здрављу пацијената, објавио је данас Њујорк тајмс, позивајући се на вишег службеника за спровођење закона.

politika.rs

Неколико медија је објавило да су истражитељи данас испитивали осумњиченог мушкарца у централној Пенсилванији у вези са прошлонедељним убиством Томпсона. Истражитељи су добили дојаву о осумњиченом након што је запослени у Мекдоналдсу у Алтуни приметио да личи на мушкарца кога су снимиле надзорне камере у близини места убиства, јавио је Си-Ен-Ен.

Interesantno je da ogroman deo javnosti ne voli što ga je taj neko odrukao

Back