peregrinus
Zainteresovan član
- Poruka
- 144
Kakav je vas stav prema takozvanom "sportskom lovu", ili ubijanju zivotinja iz zabave i dosade?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ne razumem ovu opasku!? Da li to treba da znaci da se donekle slazes sa ubijanjem vukova? Meni je cela ta hajka odvratna bas kao i pomisao da neko lov naziva SPORTOM!!! Naravno, posebno bih istakao morbidnu cinjenicu da se ovi "junaci" fotografisu pored mrtvih i krvavih glava sirotih zivotinja koje su imala skoro nikakve sanse protiv svih tih ljudi, pasa i dugih cevi.Blondie2:Koliko ih je ima sve da ih pobiju. Jeste da je to hajka na vukove ali ipak i oni su zivotinje....
peregrinus:Izivljavanje je jedno, a lov radi prezivljavanja je drugo. Danas ni jedan lovac u Srbiji (i sire) ne mora da ubije da bi ziveo. Ove spodobe zive da bi ubile, sto je totalno drugo!
Zaista se zaprepastim kada vidim koliko ljudi stvarno nema predstavu o lovu, svi ga dozivlajvaju kao nekakvu tradiciju, macho nadmetanje, uzivanje u prirodi, a ne kapiraju da se sve svodi na ispucavanje i ubijanje neduznih stvorenja. Ja imam lovacke korene i od malena su me upucivali u tom pravcu, ali na srecu prevazisao sam potrebu da ubijem da bih zadovoljio najbrutalnije ljudske porive.
Mladi u Srbiji treba da kazu ne privitimizmu i da se svi okrenemo nekoj srecnijoj buducnosti bez pusaka, oruzja, hajki, pijanih ludaka . . .
Ne, pogresno si razumeo. Moj komentar je bio u smislu da ih ima puno tj. da posle njih nece ostati nista zivo.Thalasoma:Ne razumem ovu opasku!? Da li to treba da znaci da se donekle slazes sa ubijanjem vukova? Meni je cela ta hajka odvratna bas kao i pomisao da neko lov naziva SPORTOM!!! Naravno, posebno bih istakao morbidnu cinjenicu da se ovi "junaci" fotografisu pored mrtvih i krvavih glava sirotih zivotinja koje su imala skoro nikakve sanse protiv svih tih ljudi, pasa i dugih cevi.
Blondie2:Ne, pogresno si razumeo. Moj komentar je bio u smislu da ih ima puno tj. da posle njih nece ostati nista zivo.
Ja se ne slazem sa bilo kakvim mucenjem, ubijanjem i izivljavanjem nad zivotinjama.
palcica:U Hrvatskoj ima oko 200 vukova a u Nemackoj samo 10?! ako su tacne ove informacije znaci treba ih ubijati da nebi napadali stoku .zasto neorganizuju hvatanje i prevoz tih zivotinja i stave ih daleko od seljaka i torova sa stokom?!