peregrinus
Zainteresovan član
- Poruka
- 144
Kakav je vas stav prema takozvanom "sportskom lovu", ili ubijanju zivotinja iz zabave i dosade?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ne razumem ovu opasku!? Da li to treba da znaci da se donekle slazes sa ubijanjem vukova? Meni je cela ta hajka odvratna bas kao i pomisao da neko lov naziva SPORTOM!!! Naravno, posebno bih istakao morbidnu cinjenicu da se ovi "junaci" fotografisu pored mrtvih i krvavih glava sirotih zivotinja koje su imala skoro nikakve sanse protiv svih tih ljudi, pasa i dugih cevi.Blondie2:Koliko ih je ima sve da ih pobiju. Jeste da je to hajka na vukove ali ipak i oni su zivotinje....
peregrinus:Izivljavanje je jedno, a lov radi prezivljavanja je drugo. Danas ni jedan lovac u Srbiji (i sire) ne mora da ubije da bi ziveo. Ove spodobe zive da bi ubile, sto je totalno drugo!
Zaista se zaprepastim kada vidim koliko ljudi stvarno nema predstavu o lovu, svi ga dozivlajvaju kao nekakvu tradiciju, macho nadmetanje, uzivanje u prirodi, a ne kapiraju da se sve svodi na ispucavanje i ubijanje neduznih stvorenja. Ja imam lovacke korene i od malena su me upucivali u tom pravcu, ali na srecu prevazisao sam potrebu da ubijem da bih zadovoljio najbrutalnije ljudske porive.
Mladi u Srbiji treba da kazu ne privitimizmu i da se svi okrenemo nekoj srecnijoj buducnosti bez pusaka, oruzja, hajki, pijanih ludaka . . .
Ne, pogresno si razumeo. Moj komentar je bio u smislu da ih ima puno tj. da posle njih nece ostati nista zivo.Thalasoma:Ne razumem ovu opasku!? Da li to treba da znaci da se donekle slazes sa ubijanjem vukova? Meni je cela ta hajka odvratna bas kao i pomisao da neko lov naziva SPORTOM!!! Naravno, posebno bih istakao morbidnu cinjenicu da se ovi "junaci" fotografisu pored mrtvih i krvavih glava sirotih zivotinja koje su imala skoro nikakve sanse protiv svih tih ljudi, pasa i dugih cevi.
Blondie2:Ne, pogresno si razumeo. Moj komentar je bio u smislu da ih ima puno tj. da posle njih nece ostati nista zivo.
Ja se ne slazem sa bilo kakvim mucenjem, ubijanjem i izivljavanjem nad zivotinjama.
palcica:U Hrvatskoj ima oko 200 vukova a u Nemackoj samo 10?! ako su tacne ove informacije znaci treba ih ubijati da nebi napadali stoku .zasto neorganizuju hvatanje i prevoz tih zivotinja i stave ih daleko od seljaka i torova sa stokom?!