УБИЦА СРБА НА СЛОБОДИ

МАЧАК

Buduća legenda
Poruka
25.542
Merčep, ubica Srba, na slobodi

http://www.kurir-info.rs/mercep-ubica-srba-na-slobodi-clanak-304499

Vrhovni sud Hrvatske ukinuo je rešenje o produženju pritvora Tomislavu Merčepu, ratnom komandantu policijske jedinice kome se sudi za ratne zločine nad srpskim civilima, zbog zdravljaZAGREB - Vrhovni sud Hrvatske ukinuo je rešenje o produženju pritvora Tomislavu Merčepu, ratnom komandantu policijske jedinice kome se sudi za ratne zločine nad srpskim civilima, a koji je u pritvoru od 10. decembra 2010. godine.
Merčep je optužen za zločine protiv srpskih civila, odnosno za hapšenje 52 osobe i mučenje i ubijanje 43 lica s područja Zagreba, Kutine i Pakraca.
U odluci Vrhovnog suda, o kojoj će vanraspravno veće zagrebačkog Županijskog suda raspravljati sutra, navodi se da se o uslovima Merčepovog pritvaranja mora izjasniti i zatvorska bolnica u zagrebačkom kvartu Dubrava, u kojoj se nalazi zbog lošeg zdravstvenog stanja.
Merčep je, zbog zdravstvenih problema, većinu pritvora proveo u bolnici, a nekoliko puta je o svom trošku, pod kontrolom pravosudne policije, premeštan u Banju, gde je sredinom 2011. godine i primio optužnicu.
Zatvorske bolnica nije ustanova koja zadovoljava uslove medicinske brige koja je Merčepu potrebna, pa bi to mogao biti jedan od razloga da mu se već ove sedmice pritvor ukine. Merčep je imao dva moždana udara, a sudski veštaci ustanovili su da je sposoban za suđenje, pod uslovom da se svakih 45 minuta napravi pauza i da se obezbedi prisustvo lekara.
Rešenje o ukidanju pritvora dolazi u momentu kad ima sve više svedoka koji potvrđuju da je Merčep komandovao i imao glavnu ulogu u jedinici koja se proziva za umešanost u brojne zločine i koja je imala sedište u selu Pakračka Poljana i u paviljonu 22 Zagrebačkog velesajma, gde je držala i zatvorene civile.
Merčep nije optužen za odvođenja i likvidacije više desetina srpskih civila u leto 1991. godine u Vukovaru, znatno pre početka ratnih dejstava oko grada.

:per::per::per:
Иди Тадићу....извини се овом убици Срба
што је и оволико био у затвору.
 
Да српски политичари и разне безбедоносне агенције нешто вреде,Мерчепа одавно не би било.

Једино што наше безбедносне службе раде је то да прате опозиционе странке :roll:
А хрватске и мађарске обавештајне агенције нам у међувремену вршљају по северној Србији, односно Војводини, и растурају антисрпску пропаганду :ljutko:
 
Да српски политичари и разне безбедоносне агенције нешто вреде,Мерчепа одавно не би било.

Ne bi bilo pola politicara-izdajnika i mafijasa... Canka, Cede, odavno bi nas oslobodili te ljudske bede... Ovako, pola Srba masta da ode u politicare, kao sto pola nigger-a po gheto-ima Ujkinog carstva i drugarstva masta da igra u NBA. :per:

_nobody_
 

Back
Top