Ubedljiva pobeda desničarske-euroskeptik VMRO na lokalnim izborima u Makedoniji. Uzeli 56 opština uključujući i Skoplje, Pro-eu SDSM samo 6 opština

Miloš38

Domaćin
Poruka
4.089
U nedelju na lokalnim izborima ubedljiva pobeda VMRO desni-euskeptici (odbijaju promenu ustava iz Plana rasta EU), dok je bivša vladajuća pro-eu SDSM doživela debakl na izborima
VMRO je osvojio i glavni grad Skoplje, a Albanske partije su očekivano uzele vlast u svojim sredinama.
574282886_1362121971948968_5972186669109263972_n.jpg

VMRO (55 opština) je desničarska euskeptik partija koja odbija da promeni ustav Makedonije i ubaci Bugare kao narod u zamenu za članstvo u EU
VMRO-Makedonija.png

ZNAM (1 opština) ultra-levi anti-Nato euskeptici
4f5z.png

SDSM (6 opština) koalicija je pro-EU bivša vlast koji je izgubila Republičke izbore jer su rekli da bi priznali Bugare kao narod u zamenu za EU članstvo
dimitar-kovacevski-sdsm-sjeverna-makedonija-reuters.jpg

DUI i VLEN i ostali (19 opština) Albanske partije
Демократска_унија_за_интеграцију.svg.png Logo_of_the_VLEN_coalition.svg.png

Inače nova VMRO vlada u Makedoniji nije glasala protiv Rusije u UN nego bila suzdržana, za razliku od Vučića koji je posle tog glasanja se izvinjavao Rusiji i slao pisma u UN da ispravi.glasanje
459321722_2465908186951991_310546385986045427_n.jpg VMRO-Makedonija.png

Poslednja izmena od moderatora:
VMRO su bugarasi. Ubili srpskog kralja u Marselju. A da... radikali ne vole kralja.
Moja priča iz 90-tih... bio sa istraživačima kod Skoplja na nekom kampu, desetak dana. Bilo je tad moderno na prsluk prišiti neki prišivač ili logo koji pokazuje gde si bio, pa stare kajle imaju sav prsluk pun prišivača. Vidim na ulici lika koji prodaje neke džidžabidže, ima i prišivače, šareni, sto vrsta, meni se dopadne baš neki žutocrveni, onako lep i upadljiv. Kupim ja i stavim na prsluk, gleda me Makedonac drugar i cepa se od smeha.

Kaže "gde baš taj nađe, znaš ko su ti?", ja naravno nemam pojma. "To ti je VMRO, oni se zalažu za sve Srbe na vrbe..." :lol:

Mislim da još negde imam taj prsluk.

Za razliku od Osakarove Srbije, S. Makedonija je demokratska zemlja i vlast je smenjiva.
Pa sad će VMRO opet vladati decenijama. Da nije bilo prelazne vlade ne bi ni došlo do smene. Vratili se na gruevska fabrička podešavanja.

Pa sad će VMRO opet vladati decenijama. Da nije bilo prelazne vlade ne bi ni došlo do smene. Vratili se na gruevska fabrička podešavanja.
Ноуп, ако буду русјачили, брзо ће их демонтирати.
Ако буду изолационисти, има економски да истрпе.
И тако.

Срећа наша па је НАТО присутан, ЕУ је присутна и шири се.
Тиме се сужава простор за деловање ретарда.

Pukao makedonski scenario prelazne vlade koji je doveo Zaeva. Gruevci se ekspresno vratili.
За мене је то странка која нам је заједно са усташама убила краља и што се мене тиче могу са Арнаутима да раде шта хоће. Прецртајмо Северну Македонију, "државу" без идентитета. Мало пољопривредне размене и то је то.

Back