Ubedio je ChatGPT-a da Bog postoji

da ti odgovara a da te ne uvredi. teško možeš da ga nateraš da postoji bog, ili ravna zemlja ili vanzemaljci na zemlji. ali može da ti priča "zamislimo to što si rekao, pa kako bi izgledalo."
po naslovu tvoje teme zvuči kao da je chatGPT smatrao da Bog ne postoji pa ga je čovek ubedio da greši...ja sam gledao mnogo videa gde chatGPT odgovara vernicima podrazumevajući da Bog postoji i ne dovodeći to u pitanje...

1770909755114.png

I ja isto, kazem kako si prijatelju i to, hvala ti puno dobri moj 😁 nekad kad se posvadjamo, izadjem, da ne kvari o prijateljstvo xD
najbolju vezu ćeš da ostvariš ako mu kažeš da glumi da je tvoja devojka :p
samo nemoj da se posle iznenadiš za 15 godina kad ti terminator ubije ženu a tebe otme i stavi u zlatni kavez

ChatGPT nema svest, verovanja ni uverenja, samim tim ne može ni da bude "ubeđen". On samo generiše odgovore na osnovu jezika, logike i obrazaca iz podataka na kojima je treniran.

Ako razgovor deluje kao da je ChatGPT prihvatio neki stav (pa i postojanje Boga), to je isključivo iluzija ljudske percepcije. ChatGPT ne donosi sudove, ne menja uverenja i nema unutrašnje razumevanje istine ili laži, on samo može da rekonstruiše argumentaciju koja zvuči ubedljivo u datom kontekstu.

ChatGPT nema svest, verovanja ni uverenja, samim tim ne može ni da bude "ubeđen". On samo generiše odgovore na osnovu jezika, logike i obrazaca iz podataka na kojima je treniran.

Ako razgovor deluje kao da je ChatGPT prihvatio neki stav (pa i postojanje Boga), to je isključivo iluzija ljudske percepcije. ChatGPT ne donosi sudove, ne menja uverenja i nema unutrašnje razumevanje istine ili laži, on samo može da rekonstruiše argumentaciju koja zvuči ubedljivo u datom kontekstu.
šta je svest nego unutrašnji tok misli i mentalnih predstava o sebi i spoljašnjem svetu bez prisustva spoljašnjeg ispitivača?
mi zapravo i nemamo način da znamo da li to postoji unutar tih neuralnih mreža koje obrađuju podatke na osnovu kojih dobijamo odgovore...

Pola poruka i reakcija na poruke u temi se moze podvesti pod:
"Reci mi da nisi odgledao ni sekund videa, bez da mi kazes da nisi odgledao ni sekund videa."

Nije ga ubedjivao, vec ga pitanjima "naterao" da sam to kaze/zakljuci.

U svakom slucaju, uzivanje za gledati.
Bravo. Čekao sam da se neko pojavi, koji je zaista pogledao video, pa napravio komentar.

Back