Uaa Ameri?!

dragosh

Veoma poznat
Poruka
11.827
Jednom i ovaj covek da ubode temu i nesto pametno napise,
bravo Joco srbbine!! z:poz:


UA, AMERI!

1650.jpg

Autor: JOVICA KRTINIĆ

Gledam dramu porodice Nastić. Digla se cela Srbija. Svi pljuju taj truli, a tobož napredni američki sistem, gde je normalno da ti maznu decu zbog nekoliko bezazlenih fotki u kompjuteru. Gledam to i samo što se ne divim nama ovako krasnima. Kod nas toga nema. A jok! Ovde, brate, možeš da radiš sa rođenom decom šta oćeš. I šta nećeš. Milina jedna.

A kako to, u izvedbi, izgleda, mogli smo da pratimo gotovo iz dana u dan u godini koja je za nama. Čini mi se nikad više naslova u novinama sa rečju „pedofil“. Deda i unuka, otac i ćerka... Život da ti se smuči. Pukne tako naslov i čovek se prosto upita, a je l’ ovo iko živ primetio ranije? Je l’ iko reagovao? Kako je tako nešto, uopšte, moglo da se dešava godinama?

A moguće je. I te kako je moguće. I ne samo pedofilija. Ima ovde okolo nas svakog zla koje možete i ne možete da zamislite. I gledamo to sa strane i sležemo ramenima. Nije naš posao. A onima čiji je posao nikad dosta izgovora. Nisu nadležni. Ometa ih ovaj paragraf, onaj paragraf.

Evo kako to izgleda. Čuo sam nedavno užasnu priču kako jedan ratni veteran u Beogradu maltretira svoju decu. Ubija ih od batina. Deca dolaze u školu skroz modra. Priču sam čuo od roditelja čije dete ide u isti razred sa jednim od tih nesrećnika. I šta? Ništa! Nikom ništa! Traje to mesecima, godinama, i niko prstom da mrdne.

Ispričao sam ovaj užas na nekoliko mesta gde bi trebalo da se zainteresuju i, vidim, priča im poznata. Kruži gradom. I ispada da se ne zna ko treba pre da reaguje?! Da l’ direktor škole, da l’ socijalni radnik, da l’ policija. I dok se tako „otimaju“ ko će pre, vreme leti. I kad sutra, ne daj bože, pročitamo neki naopak naslov, ko će biti kriv? Naravno, niko...

Lepše nam je nekako da iz svoje Srbijice vrištimo na Ameriku, koja je, opet, toliko zastranila da nam se meša u živote, čeprka po kompjuterima, traži dlaku u jajetu. Lepše nam da mislimo kako je ovo najbolji od svih svetova. U kojem caruje drugarstvo. A ti Ameri, kak’i su, kod njih bi i Branka Kockicu uhapsili. Pih.

http://www.kurir-info.rs/kolumna/ua-ameri-67114.php
 
Inace Nastici su drzavljani USA, ali bez obzira Srbija mora da im nekako pomogne.Advokat Toma Fila kaže da je država dužna da zaštiti Nastiće
Tadiću, zovi Obamu i vraćaj tu decu!
Nedelja - 26.12.2010
Srbija ne sme da se ponaša poslušnički, da moli Amerikance da porodici Nastić vrati decu! Treba energično da se naredi i uputi zahtev vladi SAD da se mališani vrate roditeljima!

Pa nemamo mi decu za bacanje, kategoričan je advokat Toma Fila, povodom agonije ove iseljeničke porodice iz koje su odlukom Agencije za zaštitu dece oduzeta deca Nastasija (5) i Damjan (8) i smeštena u meksičku hraniteljsku porodicu.
- Predsednik Srbije treba da pozove predsednika Amerike i urgira! Moramo da pokažemo dostojanstvo i zaštitimo naše državljane, posebno najmlađe koji ne mogu da se staraju o sebi. To je država dužna! Ako su Nastići na bilo koji način prekršili američke zakone, imaju pravo da odu iz zemlje i da im se deca vrate. Ako mi nudimo da se Nastasija i Damjan, koji imaju naše državljanstvo, vrate u Srbiju, šta se to dalje tiče Amerike?! Ako su znali da nam otimaju decu, vala mogu i moraju da ih vrate! Sada mi treba da sa Amerikancima raspravljamo o našim običajima... To nema nigde - komentariše za „Alo!“ advokat Toma Fila kakav bi stav naša država trebalo da zauzme i koje korake da preduzme da bi se ovaj slučaj što pre razrešio.
Istovremeno, Vuk Nastić, otac mališana, kaže za „Alo!“ da ga je rođena država razočarala svojim postupcima. Iako se na sav glas Srbija hvali da čini sve da pomogne Nastićima, za sada se ne vide pozitivni pomaci.
- Razočarao me je predsednik Boris Tadić i cela Vlada Srbije što još nisu reagovali da nas zaštite od pravne i kulturološke diskriminacije kojoj je moja porodica već mesecima izložena. Nije mi jasno zašto se srpske vlasti još nisu obratile američkim sa zahtevom da se naš slučaj prebaci u Srbiju, čiji smo Verica i ja državljani. Mislim da bi to bilo mnogo pravednije i celishodnije za sve, jer su i naša deca vaspitavana u srpskom duhu i tradiciji - kaže Vuk i dodaje da će Damjan i Nastasija ipak predstojeće praznike provesti zajedno. Međutim, posle Nove godine, dečak će, po odluci suda, biti odvojen od sestre i prebačen u drugu starateljsku porodicu, preneo je za „Alo!“ otac Vuk Nastić. On kaže da su sudu dostavili spisak prijateljskih porodica u kojima bi voleli da deca budu smeštena, kako bi bar imali utisak da su među svojima.
- Predložili smo dve srpske porodice i dve arapske čiji su članovi pravoslavne vere i poznajemo ih iz viđenja u našoj ovdašnjoj crkvi. Naveli smo i jednu grčku porodicu u kojoj živi Damjanov vršnjak. Najbolje bi bilo da ga bar tu premeste kako bi mu ova agonija bar malo bila olakšana ako je sa svojim drugom - navodi zabrinuti otac Vuk, kome je uskraćeno čak i pravo da vidi rođenu decu! Majka Verica juče je svojim mališanima odnela božićne poklone i razgovarala sa Damjanom.
- Bio je prilično uznemiren jer su psiholozi već počeli da ga pripremaju za razdvajanje od sestre i preseljenje. Verica je pokušala da ga umiri pričajući mu da će ići da malo živi sa drugom ili kod prijatelja iz Srbije - kaže Vuk, u iščekivanju 26. januara kada bi na novom suđenju deca mogla da mu budu vraćena.

http://www.alo.rs/vesti/34210/Tadicu_zovi_Obamu__i_vracaj_tu_decu
 

Back
Top