У Звечану заплењена већа количина оружја и муниције, ухапшен бивши полицајац

комшија

Stara legenda
Poruka
92.342

1715739568220.png

aplenjena veća količina naoružanja i municije u Zvečanu, uhapšen bivši policajac


1698419803-policija-kosvska-750x403.jpg


14. maj 2024

Kod mosta u Zvečanu zaplenjena je veća količina naoružanja, municije, vojne i policijske opreme, a uhapšen je bivši pripadnik Kosovske policije. Kosovska policija je ovu zaplenu povezala sa prethodnim zaplenama oružja na Severu, pre svega sa Banjskom.

Iako su sazvali vanrednu konferenciju za medije u Severnoj Mitrovici kako bi izneli podatke o većoj zapleni oružja u opštini Zvečan „grupe srpskih terorista Milana Radoičića“, spominjući i srpskog predsednika, dva najviša čelnika Kosovske policije, kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja i direktor Gazmend Hodža nisu obezbedila prevod na srpski, inicijalno pozdravljajući novinare samo na albanskom, piše KoSSev

Na pitanje novinara KoSSeva da objasni o čemu se radi, od ovih zvaničnika inicijalno je stigao odgovor da će nakon obraćanja obojice zvaničnika, dati odgovore na pitanja novinara.

Tek nakon insistiranja više novinara na srpskom, Svečlja je dao deo sumiranih podataka.

Kaže da je navodno „posle dobijenih informacija od građana“, ali i Obaveštajne agencije Kosova, policija izvršila pretres – kazao je na srpskom, ne navodeći i gde. U prethodnom uvodnom izlaganju na albanskom, saopštio je da se radi o opštini Zvečan.

Šta je zaplenjeno i čije je oružje​

Svečlja je naveo da je zaplenjeno 10 automatskih pušaka, plastični eksploziv, šok bombe, prsluci, uniforme, kako on kaže „srpske armije“, delova uniforme Kosovske policije.

„Pripremljeno je da se institucije Kosova, a najviše policija napadne od strane teroristističke grupe predvođene Radoičićem“, kazao je Svečlja.

Tvrdi da se radi o oružju „po ugledu“ na ono prethodno zaplenjeno u Banjskoj.

Oružje je izloženo i označeno brojevima.

Od pušaka, na fotografijama se vidi mahom Kalašnjikov, više desetina šaržera, radio veze, više desetina tzv. šok bombi, noževi, više optičkih uređaja, jedan manji dron, ručna bomba, dvogled, pancir, uniforme sa grbom Vojske Srbije, nekoliko belih uniformi na kojima se nalazi logo Kosovske policije, čak i jedna kapa na kojoj piše „BIA“. Uz sve ovo priložili su i srpsku zastavicu.

link


Браво за Косовску полицију!
 
Poslednja izmena od moderatora:

Back
Top