U Zadru misa povodom godišnjice NDH

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dobro drugovi, jesmo rekapitulirali Dedijerova saznanja o znaku jednakosti izmedju svih narodnih neprijatelja?

Sad tek videh, Drago, da si lupio nesto o photoshopu. Naprednim komunistickim trudbenicima nije bio potreban photoshop za prikazivanje revolucionarne istine. Jako me cudi da ovo nisi znao.

Par primera:

yezhov-orig.jpg

Drug Staljin sa drugom Jezovom, komesarom unutrasnjih dela NKVD.

yezhov-alt.jpg

Drug Staljin bez podmuklog kapitalistickog agenta Jezova, streljanog 1940 za zlocine protiv SSSR.

---

trotsky-orig2.jpg

Drug Lenjin sa drugom Leonom Trockim, narodnim komesarom za armiju i mornaricu.

trotsky-alt2.jpg

Drug Lenjin bez gnusnog teroriste i desnicarskog placenika Leva Bronstajna.

---

Sta to znaci? Pa znaci, recimo, da komunistickim lazovima, sto lepo rece vojvoda Drasko,

posad mu ne bih vjerovao
mlijeko je da reče bijelo.

oste dobro,drago,ajmo lakse malo...

ја лакше од овога не могу
бољшевичке лажи :D

његова слика ..ајде да појасним скроз

group1er0.jpg

особа 3;Ја се зовем Мустафа Мулалић и припадам групи Усташа под бројем 3
22uh5.jpg

и много волим да носим шајкачу са кокардом јер је то била мода у сезони пролеће-лето-јесен-зима 1941-45
11lc3.jpg

проблематична фотографија
ndhustashachetniksjt0.jpg

види се да нема кокарде ево како се лепо види кокарда на слици (што би рекли наша браћа рвати...шта се оно на динари сјаји мога ћаће кокарда на глави)
scannen7admj9.jpg

оно је вероватно овај знак или нешто слично
logoitil4.jpg

али има један модни детаљ који је јако интересантан и који не може да буде никако из модне колекције са Равне Горе
propagandaog0.jpg

такву гардоребу је носила Milizia Volontaria per Nazionale иначе то је као нека паравојна формација ЦрноКошуљаша(BlackShirts) коју су сачињавали углавном Италијани из Далмације и Истре....нешто слично је било у Војводини Фокс дојчери у јединици Принц Еуген.....
Постоје много доказа о томе како су комунисти преправљали историју и фабриковали доказе у своју корист против других.... ако се узме у обзир да су владали од 45 ..имали су сасвим довољно времена да измисле брдо пропаганде у своју корист.
................................................................................................................................
за паметног човека је ово сасвим доста

Vala, stvarno bi vas dvojica mogli povući ručnu.
Rasteraste sve sa ove teme vašim beskonačnim prepucavanjem, koje je postalo lično.

постоји нека глупа пословица "паметан попушта а будала не"

видиш ми паметни смо доста попуштали и ево докле смо стигли .......зар треба још да пропадамо ..........;)

...znaci ustase saradjivali i sa Amerikancima :)

чек да ја речем задњу на ову тему ;)

сарадња са Американцима се остваривала приликом спашавања пилота и слања мисија..а НДХ-1 је објавила рат САД-у а ови горе моји постови су деманти за све оне глупости:P

propagandaog0.jpg

такву гардоребу је носила Milizia Volontaria per Nazionale

Ово је врло интересантно.

Пази, поуздано је утврђено да је "Mustafa Mulalić and a group of Ustašas" тежак фалсификат, јер се ради о сусрету са муслиманским четницима у Бијељини, а сам Мулалић је имао и чин у ЈВуО.

Други познати фалсификат се тиче "сарадње" Ђујићеваца и осталих четника са "Италијанима", а уствари се ради о сликама из савезничких кампова у Италији за прихват четника 1944. и 1945, у време када је Италија одавно капитулирала, и када италијанска униформа више није значила припадништво силама осовине.

А убацио сам у Google "Milizia Volontaria per Nazionale" и добио овакве слике њихових униформи:

54.jpg

kazu9.jpg

тако да док не чујемо за име, презиме, чин, формацију, задатак и околности под којима је сликама она фотографија са веселим "четником" - ич им не верујем. Кад се нека власт покаже као лажовска и манипулаторска (као и са оним фалсификованим "писмима" Драже Степинцу), мора да запне из петних жила да би доказала да је неки "рандом"-брадоња на сликама четник ЈВуО.

Pa nije tajna da su se celo vreme rata po Beogradu slobodno setali razni cetnicki odredi sa sajkacama , bradama i redenicima bas ko' iz Bulajicevih filmova i za to ne trebaju nikakve fotografije kad ima gomile zivih svedoka medju kojima i nekih clanova moje familije koji su potpuno politicki neutralni po tom pitanju .

@Bogart

brate mili kakav google yahoo pogodak..........prosle godine odem na bubanj da pogledam neke delove za bajk i nabasam na lika koji ima brdo fotografija falsifikat do falsifikata .....komunisti je*ali kevu ....vidi ovo
26498604db6.jpg

sprovodjenje zarobljenih Nemaca posle oslobodjenja Karanovca (Kraljevo-Rankovicevo) naoruzanje imaju samo nasi sa subaromi sajkacom ...ista takva slika ima od Milosa Radonjica NOR 41-45 gde su ovi prvi likovi sa petokrakama na Subarama uzas

a ovo ti je oslobodjenje nekog mesta kod Aleksinca

gde su kokarde ...........na Sajkacama nema petokrake ...fotomontaza

22967905hv5.jpg

ako slucajno imas tricccolor. program yebe kevu
ovo ti je neka Cetnicka formacija pred oslobodjenje Krusevca
85392974xd0.jpg

kada sam je skenirao vide se kao neke petokrake na ovim prvim likovima
a zastava skroz crne ..propustim 4 puta kroz filter na zastavi se vidi lepo s verom u boga i umesto petokraki neke zvrljotine neko malo zagrebao UZAS ....mislim sta reci...........
ali da ponovim

ONO GORE STO SAM OBJASNIO ZA PAMETNOG JE DOSTA

Pa nije tajna da su se celo vreme rata po Beogradu slobodno setali razni cetnicki odredi sa sajkacama , bradama i redenicima bas ko' iz Bulajicevih filmova i za to ne trebaju nikakve fotografije kad ima gomile zivih svedoka medju kojima i nekih clanova moje familije koji su potpuno politicki neutralni po tom pitanju .

al-buncy:arrow:opet si gledao otpisane:D ...ah lolo jedna ....;)

to ti fora iz Minkena :P

Ако се тако нешто икада догодило, то је за мене нов податак. Мислим, то да су се наоружани четнички одреди шетали Београдом. Па то би био већи доказ, него фалсификоване и лоше интерпретиране фотографије, а оне су ипак комунистичко највеће оружје.

Али опет морам да нагласим да уопште не оспоравам нити антифашистички карактер комуниста, нити то да су у оружаним сукобима са фашистима поднели већ број људских губитака него четници.

А и однос неачког окупатора према четницима довољно говори - сматрани су за илегалну војску коју треба уништити. Тако се о њима говори у ратном дневнику Вермахта, а чак је и једна немачка офанзива била намењена за уништење четника Драже Михаиловића.

brate mili kakav google yahoo pogodak..........prosle godine odem na bubanj da pogledam neke delove za bajk i nabasam na lika koji ima brdo fotografija falsifikat do falsifikata .....komunisti je*ali kevu ....

Ја сам већ дао своје мишљење због чега су комунисти толико гнусно лагали када су четници у питању - једноставно зато што су четници имали легитимитет и народни углед као званична краљева и државна војска. А и на њиховом челу солунски и академски кадар, док су на челу комуниста бивши робијаши и револуционари. Углед четника је морао да се поткопа до самог темеља. Пази, ни четници нису били "златни", далеко од тога, и у многоме чему су и они сами допринели поткопавању тог угледа, али њихово проглашавање за "сараднике окупатора", "издајнике" и за злочинце "једнаке" хрватским усташама - то су најобичније лажи. Прво, што су сами српски комунисти највећи издајници Србије и српских државних интереса у 20. веку, и ту количина њихове мржње према нацистима ни у чему не мења ствар. Џаба им је што су прашили нацисте, када су то чинили само како би завели сопствену диктатуру.

Чак се може рећи и да су издајници Југославије, јер су сами поставили темеље за њено цепање, и од Александровог унитарног југословенства које се базирало на забрани српске, хрватске и словеначке нације, ови створили још три додатне, са неким алтернативним историјама и језицима, да више нема никакве шансе ни да се сви бивши Срби уједине у једну државу, а камоли да се направи нека јужнословенска нација.

А лажи којима су се служили су у великој мери разоткривене. На пример, чувене "црне тројке" и "слово З". Показано је да је у питању било чисто застрашивање. Да појасним, преко Радио Лондона су за време рата читани спискови Срба обележених под "словом З", што је значило да су обележени за ликвидирање. У питању су највећим делом били истакнути Љотићевци, Недићевци и друге јавне личности које су сарађивале са окупатором. Вероватно и одређен број комуниста, али за то нисам сигуран. Доказано је и показано да је читава та ујдурма била само пропаганда и застрашивање, које је имало ефекта.

Има тога доста... И ове последње слике које си ставио. Није никаква тајна да су 1944. неколико градова ослободили четници, а да су у неке ушли и заједно са Русима. То је исто била табу-тема.

Ако се тако нешто икада догодило, то је за мене нов податак. Мислим, то да су се наоружани четнички одреди шетали Београдом. Па то би био већи доказ, него фалсификоване и лоше интерпретиране фотографије, а оне су ипак комунистичко највеће оружје.

Istina je. Pecancevi cetnici su setali Beogradom, moja keva ih se kao klinka plasila.

...mene partizani nerviraju samo zato sto ih je bas bilo briga koliko ce Srba stradati zbog njihovog ratovanja... ubiju 1 Nemca a Nemci za odmazdu streljaju 100 Srba... pa niko normalan tako ne ratuje...valjda im je bilo vaznije da drze u Srbiji nekoliko nemackih divizija koje bi inace bile poslate na istocni front ili ko zna gde...uh al` se razumem u istoriju :)

...mene partizani nerviraju samo zato sto ih je bas bilo briga koliko ce Srba stradati zbog njihovog ratovanja... ubiju 1 Nemca a Nemci za odmazdu streljaju 100 Srba... pa niko normalan tako ne ratuje...valjda im je bilo vaznije da drze u Srbiji nekoliko nemackih divizija koje bi inace bile poslate na istocni front ili ko zna gde...uh al` se razumem u istoriju :)

kad sam bio klinac u osnovnoj profan iz Istorije je predavao da su Cetnici bili domaci izdajnici i da su saradjivali sa Nemcima(18 godina posle smrti druga tite:shock::shock::shock:) ...ja ga pitam a sto su imali brade i bili prljavi zasto nisu sisli do gradova da se okupaju ....a on se zablenuo....pa valjda ih je mrzelo ili nije radio u to vreme gradski prevoz ......jos tada mi je bilo jasno da tu nesto smrdi8-)

Не знам да ли је тачан податак који је Синиша Ковачевић ставио у драму "Ђенерал Милан Недић", али тамо се каже да су партизани побили 18-годишње младиће и тела им измасакрирали тако што су им одсекли пенисе и набили им у уста. Зато је и одмазда била тако крвава.

@opste dobro nama nisu tako pricali
...more svi "revolucionari" zatrovani ko zna kakvim ideologijama su od iste sorte...i ovi danasnji zatrovani NWO ideologijom - od njih samo moze neko zlo da nas snadje...kao svi koji ne misle kao oni su glupi, nepismeni i neobrazovani...uzas

ta ti je dobra ...ko ne misli kao NVO taj je "glup":roll:" neobrazovan":roll:"nepismen":roll:

ali zato su ti oni da nas obrazuju i opismene 8-)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back