U Višem sudu nastavak suđenja za paljenje ambasade SAD u Beogradu

Komunistkinja

Buduća legenda
Poruka
48.824
U VIŠEM sudu u Beogradu sutra treba da se nastavi suđenje petorici policajskih generala koji se terete za propuste u obezbeđenju tokom i posle mitinga "Kosovo je Srbija" 2008. godine, kada je zapaljena ambasada SAD.

Na suđenju bi trebalo da nastavi sa iznošenjem odbrane optuženih, koji su se inače, na pripremnom ročištu, svi izjasnili nevinim.

Tužilaštvo generalima stavlja na teret teško delo protiv opšte sigurnosti, za koje se terete Slobodan Vukolić, u to vreme načelnik Uprave policije Beograda, koji je i rukovodio štabom koji je osnovan zbog mitinga "Kosovo je Srbija", zatim tadašnji načelnik beogradske policije Stevan Bjelić, načelnik Uprave policije MUP-a Srbije Mladen Kuribak, Zoran Rašković - tadašnji načelnik Odeljenja za operacije u komandi Žandarmerije, koji je te noći bio Vukolićev zamenik i tadašnji komandant Žandarmerije u Kraljevu Bojan Marković.

Podsetimo, Apelacioni sud u Beogradu je, nakon ponovljenog suđenja, početkom 2019. pravoznažno oslobodio krivice sedmoricu optuženih za bacanje kamenica na ambasadu SAD, odnosno krivično delo izazivanje opšte opasnosti. Oni nisu bili optuženi za paljenje ambasade, već se u optužnici to na teret stavlja NN licima koja su kroz razbijena stakla ambasade ubacila upaljene baklje.

https://www.novosti.rs/vesti/hronik...tavak-sudjenja-paljenje-ambasade-sad-beogradu

Да ли је могуће да судови и тужилаштво немају чиме другим да се баве .

што се нису зезнули па тужили Америчке Генерале за бомбардовање РТС , српских болница , пијаца и стамбених зграда .

Када ће већ једном државна политика да се промени , до када жртве да буду лажно представљени као агресори ?
 
Иначе , после овог случаја креће Америчка инвазија на Србију, у сваком смислу ..

Многи нису свесни колико је Америци сметало када је видела да млади људи , деца
учествују у овим догађајима , да су заинтересовани за своју државу , историју ..

Одмах након овог догађаја почиње експанзија Америчке меке моћи која пре сега утиче на српску младост и њено приближавање Америци ..

Почињу организовани семинари о културној размени , разне агенције које шаљу децу у Америку на рад , на студирање ..креће једна тиха Американизација
српске деце кроз музику , културу ...

то је све један вид рата .тачније, не рата јер у рату имамо две стране .ово је више Друга Америчка агресија на Србију
 
Poslednja izmena:

Back
Top