У Великој Иванчи пси изуједали човека на смрт, супруга се бори за живот

Обилић

Elita
Banovan
Poruka
17.205
Најновије жртве су викендаши,
познати новинар који је подлегао угризима
и његова жена која се још увек бори за живот.

Да ли ће ово бити та смрт која ће покренути Правду
која је заиста спора, надам се ипак и достижна.

Имали смо растргнуту нејач, децу, жене старце ...
Ништа нас то није покренуло.

Шта може смрт познатог новинара ?
Видећемо !

Није ваљда да жртва треба да буде председник државе,
е да би се нешто променило ?!

https://www.blic.rs/vesti/hronika/v...akon-sto-su-ga-izujedali-psi-lutalice/swp3eq2

dxxk9kpTURBXy83YjE0ZTAzNmU5NjdkNmZhNTllNjdjNWU1NTNhMTRiMC5qcGeRkwLNAxYA3gABoTAF

Poslednja izmena od moderatora:
Okolina Beograda služi ljudima za odlaganje neželjenih ljubimaca. I pored
ideje o čipovanju, to se i dalje dešava. Samo ih dovezu kolima i izbace
napolje.
Nekad i kuju sa sve štencima, nekada samo odrasle pse. Lutaju tako po
šumama i ulicama gladni i jadni.

vlasnicki psi

mora drzava da se pozabavi tim problemom , suvise dugo se pravi da problema nema

vlasnicke da lepo , bez preskakanja popise i uvede porez, po kilu psa

ili po vrsti al uzimajuci u obzir prosecnu kilazu

lutalice da kastrira i smesti u azil, drustva za zastitu zivotinja da se brinu o njima

Ово је хорор. И поново стафорди и пит-булови. Што је најгоре ни ово ниеј довољно да се дисциплинују власници ових звери да их чувају како треба. Ако се не варам пре пар година су питови у Новом Саду (или околини не сећам се) заклали старијег човека. Луталице у чопору и дивљини су опасне, али може човек да се одбрани. Од ових звери нема одбране. Иронично, такви пси имају највеће ментоле од власника. Чувају их као да шетају морско прасе, без повоца, да не говорим о корпи. Те псе када крену није могуће зауставити, нису као други, али не вреди, људи су толико неодговорни да је то страшно. А најстрашније је што ни ова трагедија неће променити ништа.

Okolina Beograda služi ljudima za odlaganje neželjenih ljubimaca. I pored
ideje o čipovanju, to se i dalje dešava. Samo ih dovezu kolima i izbace
napolje.
Nekad i kuju sa sve štencima, nekada samo odrasle pse. Lutaju tako po
šumama i ulicama gladni i jadni.
lutaju i ujedaju
a kada pas oseti ljudsku krv on mora biti izlovan i uspavan ... po zakonu
mozes da budes izujedan na smrt, zoo higijena trazi fotografiju psa, maltene moras da im ga doneses na noge da bi ista uradili

zato se takve stvari resavaju preko kolena
horde dzukela terorisu nekad ceo kraj
i onda se cude kada nekome prekurci jer mu lutalica izujeda malo dete
a qerovi napadaju znamo uvek i najvise nemocne

u banja luci dodik to resio gospodski
srali mu svabe kako nije po zakonima eu :lol:
posla cete strelicara sa strelama natopljenim u sredstva za uspavljivanje
i pokupili ih lepo sa ulica i... zna se

nigde u svetu nema toliko qerova po ulicama kao kod nas
samo cekam jos medvedi da krenu

stafordi
nije mu bilo spasa
vecina vlasnika staforda su zesci bolesnici ili nemaju pojma da neguju qera ubicu
taj qer ima kvrc u glavi i nikad ne znas sta ce da uradi
najvise volim kad vlasnik staforda kad se izmaknes na pristojnu distancu ako ti ide u susret
a vodi ga znaci obicno komandama i bez povoca, dobaci sa cinicnim smehom nece on dobar je, mica je kaze :lol:

za ovakve stvari vlasnika u murdelj jer je samo on kriv
pa nek razmislja sledeci put kad izadje dal ce da gaji staforda il setera

ок, они нису шала али ми чудно да иду да убију. Обично не иде дотле.
Kerovi napadaju kad namirisu strah, bas kao i kriminalci. Sve ovakve zivotinje napadaju kad ih pogledas u oci. Zato kriminalca ne smes da pogledas u oci.

Kad bi to bilo tako.....
Sto se tice zoohigijene, pomaze kad kazes da imaju dva dana da srede problem inace ces ti da ides sacmarom po ulici i nijedan nece preziveti
Naravno to isto uradis i kod predsednika opstine....prvo njemu ili njoj jasno objasnis, sa preview svojim izgledom kako to izgleda u najavi...posle vidis da to funkcionise

A sto se tice lutalica, nisu svi krvolocni psi lutalice, ima tu setaca is privatnih dvorista....psi su sada pametni vise od vlasnika, tj imaju izlaz na ulicu u svakom trenutku ali ne izlaze danju jer im je dvoriste utociste, ali nocu izlaze....nekad i danju ako vide usamljenu osobu....

organizovati lovačko društvo i krenuti redom, ulicu po ulicu, naselje po naselje, grad po grad...svakog džukca koji nema korpu i nije na lancu pljas, sačmu u glavu...a onda poslati komunalce da operu ulice od leševa i krvi
posle toga mogu deca na ulice da igraju lastiš, klikere, fucu...
Znaci zbog pasa prazni parkovi,ja reko zbog moba,neta i igrica

Kerovi napadaju kad namirisu strah, bas kao i kriminalci. Sve ovakve zivotinje napadaju kad ih pogledas u oci. Zato kriminalca ne smes da pogledas u oci.
Ne znam ja...ne bih ja upotrebio tu taktiku kad on krece na mene da ga ne gledam u oci.....ja se jos pripremim za napad....namestim teziste za moj napad
i poziciju i liniju napada...kad krenem da u povlacenju pas bude u vrlo zeznutoj situaciji....
Po meni je najgore da si iznenadjen napadom ili inercijom tela koje te napada....

Poslednja izmena:
Ne znam ja...ne bih ja upotrebio tu taktiku kad on krece na mene da ga ne gledam u oci.....ja se jos pripremim za napad....namestim teziste za moj napad
i poziciju i liniju napada...kad krenem da u povlacenju pas bude u vrlo zeznutoj situaciji....
Ko se ne plasi moze miran da bude. Mozes i da ga gledas u oci, sto on smatra za izazov, samo ce da laje na tebe....

Законска решења нам нису за хвалу, а њхово спроођење је катастрофално и то нје никакво претеривање.Сага већ децимјама круже вести о белим комбјима који псе луталице развозе по атарима села. Маија , а то није претерана реч, држања уједљивих пасмна и злоупотреба тих жиотња свакодневно расте.Силеџије муђу власницима доводе на лош глас и св оне власнике паса који стварно пазе на своје псе.
Једно од решења које постоји у многим земљама је полиција за животиње која постоји у многим државама и показала је до сада врло добре резултате.
Када схватимо и прихватимо ћињеницу да нису животиње криве него људи и почнемо тако да се понашамо ситзација може да се промени.

Законска решења нам нису за хвалу, а њхово спроођење је катастрофално и то нје никакво претеривање.Сага већ децимјама круже вести о белим комбјима који псе луталице развозе по атарима села. Маија , а то није претерана реч, држања уједљивих пасмна и злоупотреба тих жиотња свакодневно расте.Силеџије муђу власницима доводе на лош глас и св оне власнике паса који стварно пазе на своје псе.
Једно од решења које постоји у многим земљама је полиција за животиње која постоји у многим државама и показала је до сада врло добре резултате.
Када схватимо и прихватимо ћињеницу да нису животиње криве него људи и почнемо тако да се понашамо ситзација може да се промени.
U Austriji, a vjerujem i i cijeloj EU vlasnik plaća porez za psa. Ne možeš samo tako dovesti psa kući i ne prijaviti. Moj komšija je imao pita koga je ostavljao po cijeli dan samog, pas mu je oduzet i kaznu veliku je platio. To je način da ae dovedu stvari u red.

U Austriji, a vjerujem i i cijeloj EU vlasnik plaća porez za psa. Ne možeš samo tako dovesti psa kući i ne prijaviti. Moj komšija je imao pita koga je ostavljao po cijeli dan samog, pas mu je oduzet i kaznu veliku je platio. To je način da ae dovedu stvari u red.
Никакав порез не може да спречи неодгорност и власничку злоупотребу.

Никакав порез не може да спречи неодгорност и власничку злоупотребу.
Može da spriječi da pse drže oni koji o njima ne vode računa, jer će takvima porez biti problem i tim porezom da se finansiraju azili.

Može da spriječi da pse drže oni koji o njima ne vode računa, jer će takvima porez biti problem i tim porezom da se finansiraju azili.
Неће , али би оптжница за убиство против власника паса, суђење и робија могли много ефикасније да делују.

inace mi se skoro desilo

otisao do prodavnice , krenuo ka drugoj , u susret mi ide pas slican haskiju

nemam problema sa psima , idem normalno , kao i pas , kad smo se mimoilazili

on skoci ka meni i udari me zubima u levi kuk

i nastavi kao da nista nije bilo , ja se okretoh poceh da psujem naglas - ode on

Србија се претворила у џукелиште, све то сведочи о свеопштем паду и поразу овог народа. Ова трагедија је једна од многих јер то ће се и убудуће дешавати. Нико неће предузети ама баш ништа.
Човек поједен, па шта.
Дете унакажено, кога брига.

Poslednja izmena od moderatora:

Back