Da, u pravu si za scenu i situaciju sa Angelom Merkel, Poznato je ( a i njih dvoje se dovoljno dobro poznaju) da ona ima panican strah od pasa
( zasto, kako nije ni vazno) i on, onako KGB majstor dramaturgije dovodi svog psa, nonshalantno ( labradori su dobrice, ali samo za ljude koji vole pse),
usput je i pita ( iako sve zna) kao uljudno i pristojno da li se boji pasa. Tu je on sebi pucao u nogu, svi su se cudili da je bio tako i nevaspitan i nepristojan,
a on je poznat da uvek razmisli pre nego sto nesto uradi. Ali iz KGB koze se ne moze.
Па чак и да воли псе, човече, они треба да причају о стварима од којих зависе стотине милиона људи, а он довео џукелу да се мота около.
Ја рецимо немам страх од паса, ма шта ти мислила, али једноставно мислим да није пристојно да ни нормално да ме било какав пас или нека друга животиња заскаче.
Кад сам пре пар година био по први пут код једног женоног рођака, ми улазимо у двориште, а према нама трчи ретривер, сав раздраган, хоће да скаче по нама. Ја га отерам и рекох овом лику, иако сма га први пут видео, немој да скаче по мени, то није нормално.
Видим не би му право, мада ми се извинуо, и одвео га негде.
После као у причи, па оно, скаче он, воли да се игра, људи ето, ваљда им симпатично, али оно, једном му дошли неки ликови у вези посла, овај кренуо да скаче по њима и свеих испрљао, они били збуњени, ја га гледам и мислим се, шта је теби човече, једеш ли ти бунике или шта, долазе ти људи у кућу ти пушташ џукелу да скаче по њима и д аих прља и још ти је то симпатично.
- - - - - - - - - -
ovako nekako i ja razmisljam, a zgrada mi uopste nema tanke zidove ili losu izolaciju bilo kakve vrste.
ipak, psa bih kupio jedino ako imam kucu... a kuce ne volim, jedino to vidim kao dobru stranu kuce... moze se imati pas.
mislim, moze i u stanu, ali nije mi to bas idealna situacija... ni za mene, ni za komsije, ni za psa samog.
ali ako ikada budem imao kucu sa velikim dvoristem, kupicu psa. velikog psa. ne zato sto imam kompleks, nego volim velike pse.
a kada ga budem setao, ima da nosim onu kesicu kretensku i da skupljam iza njega.
Ма шта се устручаваш Србине, ја кад сам живео давно на Врачару, у згради све неки старци који једва ходају, и сваки има по џукелу, и кад почне један да лаје, остали га следе, цела зграда одјекује од псећег лавежа, шатро елитно насеље, огромна цена квадрата, нити дете можеш да видиш, ни колица ни дечји плач да чујеш, све пуно џукела, језа да те ухвати, шта ли ће бити с овим народом за пар деценија?