U Tadicevoj Srbiji Cume i ostali mafijasi slobodno posluju

RoccoS

Veoma poznat
Poruka
11.405
http://www.kurir-info.rs/clanak/vesti/kurir-30-09-2009/dzentlmeni

Džentlmeni
Vojin Lazarević i Ljubiša Buha Čume spremni na nagodbu s državom oko eksproprijacije zemljišta pored obilazniceBEOGRAD - Umesto da dobiju desetine miliona evra za parcele pored obilaznice, Vojin Lazarević i Ljubiša Buha Čume moraće da pristanu na cenu koju im ponudi država.
Poreska uprava će posle procene vrednosti najkrupnijih zemljišnih poseda na trasi Koridora 10 kod obilaznice Beograd o visini novčane nadoknade samo obavestiti vlasnike, među kojima su najpoznatiji Vojin Lazarevića i Ljubiša Buha Čume, i neće s njima pregovarati. S druge strane, vlasnici ističu da su spremni na nagodbu s državom.
Najkrupnije parcele, prema podacima Geodetskog zavoda, pripadaju agenciji "Taurunum nekretnine", čiji je suvlasnik Vojin Lazarević, 22 hektara, agenciji "Rang nekretnine" 35 hektara, dok Ljubiša Buha Čume poseduje devet hektara zemljišta.

Prema postojećoj proceduri, JP "Putevi Srbije" će na osnovu pravosnažnog rešenja o eksproprijaciji, nakon što Poreska uprava proceni vrednosti zemljišta, dostaviti ponudu vlasnicima. Ako se vlasnici saglase sa visinom nadoknade, sa njima će biti zaključen sporazum o naknadi. U suprotnom, predmet prelazi u nadležnost suda koji će visinu nadoknade odrediti prema pravilima vanparničnog postupka.
Ljubiša Buha, čija firma MC&N poseduje devet hektara zemljišta, kaže za Kurir da će prihvatiti procenu Poreske uprave.

- Spreman sam na pregovore sa državom, ali ću pristati i na njihovu ponuđenu cenu - kaže za Kurir Ljubiša Buha.
U kompaniji "Rudnap grupa", čiji je suvlasnik Vojin Lazarević, Kuriru je potvrđeno da raspolažu pravom korišćenja zemljišta koje se nalazi na delu trase obilaznice.

- Deo pomenutog zemljišta za koji se utvrdi da se nalazi na trasi buduće obilaznice biće ustupljen državi u skladu sa dogovorom koji bude postignut u korist obe zainteresovane strane. "Rudnap grupa" se sredinom godine odazvala na poziv nadležnog ministarstva i ponudila saradnju u cilju postizanja dogovora sa državom o ustupanju zemljišta. U skladu sa postojećim procenama nadležnih organa o vrednosti zemljišta, "Rudnap grupa" će sarađivati i nastojati da doprinese razvoju Koridora 10, uvažavajući strateški značaj ovog projekta za domaću privredu i njen razvoj - kažu u Kompaniji "Rudnap grupa".
Član Upravnog odbora Koridora 10 Jasenko Lazović izjavio je za Blic da je Geodetski zavod podelio parcele i da je u toku eksproprijacija državne nepokretne imovine i administrativni prenos državnog vlasništva.

U Poreskoj upravi kažu da su oni ovlašćeni da vrše procenu zemljišta.
- Po zakonu mi smo ovlašćeni da vršimo procenu vrednosti i procenićemo i vrednost tog zemljišta. Postoje i druge institucije koje su uključene u taj posao, kao Direkcija za imovinu - rešeno nam je u Poreskoj upravi, ali nisu mogli da nam kažu dokle se sa tim poslom stiglo.
Pored ova tri velika poseda, na Koridoru 10 ima još 18 sitnih privatnih parcela koje ukupno zahvataju 33 hektara. Vlasnik preostalog zemljišta od oko 200 hektara je država kroz preduzeća "Železnice Srbije", Vodoprivredno preduzeće "Galovica" i PIK "Zemun".

ČUME POSTAO PROSVETAR :eek::eek::eek:
BEOGRAD - Ljubiša Buha Čume juče je ugovorio kupovinu dela Univerziteta "Singidunum", saznaje Kurir.
Naime, svoje deonice su mu prodali profesori Nebojša Šarkić i Milan Stamatović. Pomenuti profesori su već godinama vodili sudski spor oko imovine sa rektorom "Singidunuma", profesorom Milovanom Stanišićem. Spor je završio na Vrhovnom sudu Srbije presudom u njihovu korist.
Ljubiša Buha juče je potvrdio informaciju Kurira.
- Tačno je da sam pregovarao i kupio deonice od pomenutih profesora i samim tim postao suvlasnik univerziteta. Nadam se da će "Singidunum" pozitivno poslovati - rekao je Čume.
(d. T.)

U IGRI BILI MILIONI EVRA
Beogradski mediji su ranije spekulisali da bi na zemljištu na Koridoru 10 Ljubiša Buha i Vojin Lazarević mogli dobro da zarade. Pominjane su cifre od više miliona evra.
Prema tim informacijama, Buha bi za zemljište kojim raspolaže mogao da dobije skoro 40 miliona evra.
 
i definitivno biti kriminalac u srbiji je najisplativiji biznis !!!!
i ko je odao tajnu iz drzavnih organa --KUDA CE ICI TRASA OBILAZNICE ??? da doticna gospoda kupi zemlju....pa toga treba obesiti na trasi obilaznice za primer....mogu da prepostavim sta je bilo...pre puno godina je odredjena trasa....neko od upoznatih je to dojavio kriminalcima koji su to otkupili od obicnih ljudi i godinama ucenjuju drzavu sa cenom...mozda je to i jedan od razloga zbog kojeg se obilaznica pravi godinama....drzava nije u stanju da izvrsi ekspropijaciju zemljista....PA ZAR JE TOLIKO TESKO NACI KAD SU DOTICNA GOSPODA KUPILA ZEMLJISTE I KO JE TAD BIO UPOZNAT SA TRASOM ????
 
02.jpg


:hahaha: :hahaha: :hahaha:
 
I pored toga što profesori Nebojša Šarkić i Milan Stamatović, pozivajući se na presudu Vrhovnog suda Srbije, tvrde da je prodaja „Singidunuma“ bivšem šefu surčinskog klana Ljubiši Buhi Čumetu gotova stvar...

...rektor tog privatnog univerziteta Milovan Stanišić to i dalje energično negira i tvrdi da osnivači bivšeg Fakulteta za poslovnu informatiku nemaju ništa s ovom akademskom ustanovom.

- Nećemo dozvoliti da neakademski uticaj uđe na univerzitet. Nismo dobili nikakvu presudu Vrhovnog suda kojom bi Šarkić i Stamatović bili proglašeni većinskim vlasnicima, a osim toga, Fakultet za poslovnu informatiku je ugašen i ne postoji od 2003. godine. Svako ko nešto kupuje mora da zna šta kupuje - tvrdi Stanišić.
On dodaje da su njegovi bivši poslovni partneri i pre šest godina „pokušali da prodaju univerzitet istim krugovima, ali je to sprečeno“.
Prema raspoloživim informacijama, Čume je zasad potpisao samo predugovor o kupovini 70 odsto akcija Fakulteta za poslovnu informatiku, a do kraja nedelje trebalo bi, kako se kalkuliše, da bude potpisan i ugovor vredan 1.200.000 evra.
http://www.alo.rs/politika/19903/Rektor_ne_da_Singidunum_Cumetu

Cume kupuje fakultet...opet!:lol:
 

Back
Top