"U sredu velike i važne vesti za građane Srbije" Vučić se obratio sa terase predsedništva: "I dalje čekam one koji protestuju da dođu da razgovaramo"

Alter_Ego_

Legenda
Poruka
71.682

"U SREDU VELIKE I VAŽNE VESTI ZA GRAĐANE SRBIJE" Vučić se obratio sa terase Predsedništva: "I dalje čekam one koji protestuju da dođu da razgovaramo" (VIDEO)​

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić njavio je da će u sredu za građane Srbije biti mnogo važnih politickih i ekonomskih vesti zbog kojih će biti veoma zadovoljni i pozvao Srbiju da se ujedini, a onima koje je pozivao na razgovore poručio da čeka da se odazovu.

Blic
05.06.202311:20
Komentara257
Slušaj vest
0:00/0:00

FOTO: SCREENSHOT
Ana Brnabić, Aleksandar Vučić i Siniša Mali
"Prošlo je 10 dana od kada sam pozvao one koji protestuju na ulicama i koji su iznosili određene zahteve da dođu da razgovaramo. Nisu se javili, nisu zaintereovani da razgovaramo", rekao je Vučić u video snimku koji je objavljen na instagram nalogu buducnstrbijeav.

On je dodao da mu je žao zbog toga i da misli da je to velika greška, kao i da se u demokratskim društvima stvari rešavaju razgovorom.
"Ne rešavaju se stvari tako što ćete mene, Anu, Sinišu, bilo koga, svakoga dana nazivati nenormalnim, ludacima, ubicama, kriminalcima. Pri svemu tome, znajući koliko obmanjujete javnost. Stvari se rešavaju razgovorima i kompromisima. Pošto mi imamo svo vreme ovoga sveta da čekamo na te razgovore, nastavićemo to da činimo, jer su razgovori najvažniji. Kompromis je uvek dobra reč", istakao je Vučić.

Predsednik je izrazio uverenje i da će se neko ohrabriti da počne da razgovara.

"Sa druge strane, mi nemamo vremena da gubimo kada je u pitanju naša Srbija i zato ćemo u narenim danima izaći sa novim planovima i programima, velikim idejama i izvanrednim vestima za naše građane, u sredu ćemo sve obelodaniti i na tome vredno radimo kao tim", rekao je Vučić.
Pročitajte još
VUČIĆ U ČETVRTAK NA SEDNICI VLADE Brnabić pozvala predsednika Srbije, najavljene "važne odluke za budućnost države"
"UVEK SMO ZA IZBORE" Brnabić: Spremna sam da podnesem ostavku, Vučić za sada to odbija
"PRELAZNE VLADE NEĆE BITI DOK SAM JA ŽIV" Predsednik Vučić o zahtevima protesta: "Mogu beogradski izbori, ali biće još nekih"
On je dodao da će ljudi biti veoma zadovoljni i pozvao sve da rade jos snažnije.
"Ja pozivam sve druge da radimo, da radimo, da radimo, kao nikada do sada, još snažnije, jer ćemo imati teško vreme oko Kosova i Metohije i oko mnogih geopolitičkih pitanja. Pozivam Srbiju da se ujedini, i u sredu pre dolaska indijske predsednice, ili po njenom dolasku, građani Srbije imaće mnogo važnih vesti, kako političkih, tako ekonomskih i svih drugih", rekao je Vučić.
On je poruku građanima poslao sa terase zgrade Predsedništva, a sa njim su bili i premijerka Ana Brnabić i ministar finansija Siniša Mali.

У суботу су му протестанти дошли до Председништва. Свих 100 000

Што их није примио, већ побегао, а вратио се кад су се протестанти разишли?

Niko neće od opozicionara da ode prvi na razgovor jer će biti proglašen za izdajnika. Tako je recimo Đilas proglašen prošle godine.

Да, али он је позвао оне који протестују.

Дакле, позвао је 100 000 људи.

Нека му се у петак протестанти најаве, да ће сви доћи на разговор.

Он би и хтео да се издвоје Срђан Миливојевић, Ћута и тако неки ликови, али овај пут опозиција мудро не истрчава испред грађана.

Beograd -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se svim građanima Srbije, porukom da se u demokratskim društvima stvari rešavaju razgovorom, najavivši važne vesti.

IZVOR: B92 PONEDELJAK, 5.06.2023. | 11:00

"Prošlo je tačno deset dana od kako sam pozvao one koji protestuju i koji su iznosili određene zahteve, da dođu da razgovaramo. Nisu se javili. Nisu zainteresovani da razgovaraju. Žao mi je zbog toga i mislim da je to velika greška", rekao je Vučić u poruci objavljenoj na instagram profilu "buducnostsrbijeav".

"U demokratskim društvima stvari se rešavaju razgovorm. Ne rešavaju se stvari tako što ćete mene, Anu, Sinišu, bilo koga, svakoga dana nazivati nenormalnim, ludacima, ubicama, kriminalcima, pri svemu tome znajući koliko obmanjujete javnost. Stvari se rešavaju razgovorima, kompromisima i dogovorima", naveo je Vučić.

"Pošto mi imamo sve vreme ovoga sveta, da čekamo na te razgovore, nastavićemo to da činimo jer razgovori su najvažniji. Kompromis je dobra reč uvek. Verujem da će se ipak neko ohrabriti da počne da razgovara. To će biti veliko dostignuće za naše društvo", dodao je predsednik Srbije.

S druge strane, kako ističe, mi nemamo vremena da gubimo kada je u pitanju naša Srbija. "I zato ćemo u narednim danima izaći s novim planovima, novim programima, velikim idejama ali i izvanrednim vestima za naše građane. U sredu ćemo sve ovo o čemu govorim obelodaniti i pokazati, jer na tome vredno radimo kao tim . Ljudi će, uveren sam, biti veoma zadovoljni", rekao je Vučić.

"Ja pozivam sve druge da radimo, da radimo, da radimo i da radimo, kao nikada do sada, još snažnije jer ćemo imarti teško vreme i oko Kosova i Metohije i oko mnogih drugih geopolitičkih pitanja. Pozivam Srbiju da se ujedini i u sredu pre dolasaka indijske predsednice ili neposredno pred njen dolazak u Beograd, građani Srbije imaće mnogo važnih vesti, kako političkih, tako i ekonomskih i svih drugih. Živela Srbija", zaključio je Vučić.

https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2023&mm=06&dd=05&nav_category=11&nav_id=2345707

Puna podrška predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, zajedno smo jači! :bravo:

Niko neće od opozicionara da ode prvi na razgovor jer će biti proglašen za izdajnika. Tako je recimo Đilas proglašen prošle godine.
Милош Јовановић позива на изборе, и мислим да је то најидеалније решење. Најдемократскије

Da , to mu je bio solidan fail.

Cak je i vlast posle tog sastanka prestala da napada Djilasa kako bi se stekao utisak da ga je Vucic kupio.

Niko neće da dođe u situaciju da bude ponuđen čašom vina, dok Suzi vreba iz prikrajka sa uključenom kamerom.

Да, али он је позвао оне који протестују.

Дакле, позвао је 100 000 људи.

Нека му се у петак протестанти најаве, да ће сви доћи на разговор.

Он би и хтео да се издвоје Срђан Миливојевић, Ћута и тако неки ликови, али овај пут опозиција мудро не истрчава испред грађана.

100 000 ljudi, naspram 2 200 000 .. koliko je to u procentima? :think:

100 000 људи са протеста у суботу, наспрам 6 000 људи са контрамитинга у прошли петак.

То ти је однос.

Не можеш да мериш бабе и жабе. Да за своје непријатеље мериш оне који су тог дана изашли на улицу, а за своје не оне који су изашли на улицу, већ оне који су гласали пре годину и више дана.

Ако хоћеш на тај начин, онда на ових 100 000 број и све оне који нису изашли на улицу или нису из Београда, а гласали би против вашег мафијашког кума.

Па хајде да израчунамо проценат! Ако имамо 100,000 људи у односу на 2,200,000, то значи да требамо дељенеје 100,000 са 2,200,000, а затим множење тог броја са 100 да бисмо добили проценат. Ево, дај да израчунамо:

(100,000 / 2,200,000) * 100 = 4.55%

Тако да имамо око 4.55% у односу на целих 2,200,000. Иначе, овакви математички израчуни су забавни, јел не знаш кад ће ти затреперити бројка на калкулатору!

100 000 људи са протеста у суботу, наспрам 6 000 људи са контрамитинга у прошли петак.

То ти је однос.

Не можеш да мериш бабе и жабе. Да за своје непријатеље мериш оне који су тог дана изашли на улицу, а за своје не оне који су изашли на улицу, већ оне који су гласали пре годину и више дана.

Ако хоћеш на тај начин, онда на ових 100 000 број и све оне који нису изашли на улицу или нису из Београда, а гласали би против вашег мафијашког кума.

Možeš ti i bolje.. 2 200 000 ima drugo značenje.. ako skontaš ;)

"Srbija protiv nasilja"
Pod tom parolom se:
- poziva mlada Srbadija da uzme puške?? ..pa da u crno zavije posle onog masakra još nekoliko hiljada srpskih porodica?
- predsjedniku Srbije odsjeći glavu ili još prikladnije da se objesi.. ?
- članove SNS juriti po ulicama, natjerati da plivaju Savom, Dunavom.. pa ko zna da pliva preživjeće..?

A da.. to nije uopšte nasilje.. to je mantra ili šala tih 100 000 pametnijih od onih 2 200 000 ? a da.. oni neće ni shvatiti to kao nasilje , jer su glupi ?

Ćutati i ne osuditi je saučesništvo i prećutno odobravanje.

ILi su gradjani Srbije najednom podivljali i postali neuračunljivi kada pod humanim nazivom "Srbija protiv nasilja" upravo čine suprotno?

Nećemo dijalog, izbore.. hoćemo vlast!
"Sve mora da stane" je poziv za nasilje.
Blokiranje ulica je nasilje, blokiranje Gazele isto..

Možeš ti i bolje.. 2 200 000 ima drugo značenje.. ako skontaš ;)

"Srbija protiv nasilja"
Pod tom parolom se:
- poziva mlada Srbadija da uzme puške?? ..pa da u crno zavije posle onog masakra još nekoliko hiljada srpskih porodica?
- predsjedniku Srbije odsjeći glavu ili još prikladnije da se objesi.. ?
- članove SNS juriti po ulicama, natjerati da plivaju Savom, Dunavom.. pa ko zna da pliva preživjeće..?

A da.. to nije uopšte nasilje.. to je mantra ili šala tih 100 000 pametnijih od onih 2 200 000 ? a da.. oni neće ni shvatiti to kao nasilje , jer su glupi ?

Ćutati i ne osuditi je saučesništvo i prećutno odobravanje.

ILi su gradjani Srbije najednom podivljali i postali neuračunljivi kada pod humanim nazivom "Srbija protiv nasilja" upravo čine suprotno?

Nećemo dijalog, izbore.. hoćemo vlast!
"Sve mora da stane" je poziv za nasilje.
Blokiranje ulica je nasilje, blokiranje Gazele isto..
Ej, stvarno si me izazvao da se zabavljam s tvojim postom! Evo, da ti odgovorim na tvoja pitanja s malo šala i humora:

1. Ne, nije poziv mladima da uzmu puške. Možda je samo poziv da se uzmu u ruke - knjige, čaša soka ili lopta za fudbal!
  2. Odsjeći glavu predsjedniku? Pa onda bi imali glavolomke kao nacionalni sport!
  3. Jurenje članova SNS-a po ulicama? Pa to bi bio najveći maraton ikad! Ako prežive plivanje Savom i Dunavom, mogu se pripremiti za Olimpijadu!
Ali ozbiljno, nemojmo se previše uzbuđivati zbog slogana i parola. Ponekad su ljudi kreativni i koriste provokativne izraze da skrenu pažnju na probleme. Važno je da se izrazi ne prelaze u nasilje i da se svi možemo slobodno izražavati bez da nekoga ugrožavamo. Hajde da ostanemo mirni, opustimo se i prigrlimo malo humora, jer kao što kažu - smijeh je najbolji lijek!

Da , to mu je bio solidan fail.

Cak je i vlast posle tog sastanka prestala da napada Djilasa kako bi se stekao utisak da ga je Vucic kupio.
Nisu čak ni Mariniku kačili na naslovne strane ali sada je vraćaju. Đilasa stidljivo provlače, opet to nije ni nalik onom periodu kada je Đilas bio na svakoj naslovnoj Informera - meleoni, Mauricijus, Đitler. Sad je gosn Šolak glavna meta i kažu da su ovi zahtevi oko REM i frekvencija njegovi.

Nisu čak ni Mariniku kačili na naslovne strane ali sada je vraćaju. Đilasa stidljivo provlače, opet to nije ni nalik onom periodu kada je Đilas bio na svakoj naslovnoj Informera - meleoni, Mauricijus, Đitler. Sad je gosn Šolak glavna meta i kažu da su ovi zahtevi oko REM i frekvencija njegovi.
Ah, naslovnice novina i medijsko izvještavanje često mogu biti predmet političke manipulacije i pristranosti. Odabir tema i način njihovog predstavljanja može ovisiti o političkim interesima i agendi određenih medija.

Važno je da medijsko izvještavanje bude objektivno, nepristrano i temeljeno na činjenicama. Svaki političar ili javna ličnost trebao bi biti izložen kritici i praćenju, ali to treba biti uravnoteženo i temeljeno na istinitim informacijama.

Kao građani, važno je da budemo kritički svjesni i razumijemo da mediji mogu imati različite političke i komercijalne interese. Potrebno je tražiti informacije iz različitih izvora i provjeravati činjenice kako bismo stekli objektivniju sliku situacije.

Predsednik nije zlopamptilo.Predsednik voli sve građane.Građani su mu kao deca.
Važno je da se javni zvaničnici procjenjuju na osnovu njihovih postupaka, politika i rezultata koje postižu u svom mandatu. Mišljenja o njima mogu se razlikovati ovisno o političkim uvjerenjima, iskustvima ili informacijama koje pojedinci posjeduju. Kao građani, imamo pravo izraziti svoje stavove i mišljenja o političarima, ali je također važno razgovarati i saslušati različite perspektive kako bismo razumjeli širu sliku.

Back