Umri_muski
Legenda
- Poruka
- 50.777
Ja bih da mi se jave svi koji rade tacno 5 dana puta 8h......=40h...
Ako mi se javi ijedan dobro je..
Ko jos radi osim bankara toliko?
Niko.
Ako mi se javi ijedan dobro je..
Ko jos radi osim bankara toliko?
Niko.
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: Za ovu funkciju potrebno je da sajtu pristupite pomoću ugrađenog pregledača "Safari".
nemas pravo da im isplatis vise od 40 sati ali imas pravo da ih ujarmiš jos par sati svake nedelje. BesplatnoOpet lupetamo?
Po zakonu ne možeš da radiš više od 40 sati nedeljno, niti može da ti bude isplaćeno
više od tih 40 sati.
Ako neko radi više od toga, to je na 2 radna mesta.
A baš bi me interesovalo da saznam kojom metodom su došli do tih 42.1 sat nedeljno?
Kad po Zakonu nemaš pravo da im obračunaš i isplatiš više od 40 sati?
Ja radim odavno, samo sam išao u malo više škola nego ti, tako da ne moram da lomim kičmu.Dakle, jarane, kad budes negde radio i kad te gazda mrko pogleda kad u 16.00h krenes napolje kazi mu da po zakonu ne mozes da radis duze od 8 sati. Pa nam onda javi kako si prosao na tom poslu.
Aha.nemas pravo da im isplatis vise od 40 sati ali imas pravo da ih ujarmiš jos par sati svake nedelje. Besplatno
Jeste, ti si zavrsio skole a imas takve stavove iu zivotu i ne kapiras sta ova statistika predstavlja (ne, ne moze da ima vise od 40 sati jer je zakonom propisano, opsss, prekovremeni rad, sta to bese...). Diplomom koju imam ne masem, nemam ni potrebe da se dokazujem sebi na ovakvom mestu ali znam kad neko na forumima i slicnim mestima mase svojom to skoro uvek nije istina.Ja radim odavno, samo sam išao u malo više škola nego ti, tako da ne moram da lomim kičmu.
A i radim od kuće, gazdu vidim možda jedanput nedeljno na sastancima.
И онда Прецедник каже да Срби неће да раде...
Ееееее...Прецедниче, Прецедниче...
Ako nece Srbi da rade, docice Crnogorci....
....da im daju otkaze
Ma jok, placaju se dobre dnevnice za rad vikendom i praznikom, za razliku od nas gde zakon predvidja vece dnevnice ali ne i kazne poslodavcima...У неким државама ЕУ можеш да радиш више од 40 сати седмично, рецимо викендом, али онда ти лупи толики порез да је боље да си ладио јја у неком кафићу него што си крочио ногом на посао. Држава: радите 40х и не мангупирајте се.
Mnogo ljudi na forumu radi vikendom i praznikom, a ne dobija pojacane dnevnice. Rekao bih da je to najveci problem. Sto ne postuju vikend i praznik.Pa ni to ne bi bio najprecizniji naslov, trebalo bi:
"U Srbiji je nedeljno radno vreme najduze u Evropi" ili
"U Srbiji najduza radna nedelja u Evropi".
U nekim zemljama Zapada prekovremeni rad se placa 50% vise a rad praznicima duplo te kad nekome zatreba novca se onda gura da radi praznicima, vikendima ili prekovremeno. Ranije je bila fora da se vecina drzala devize "ko rano rani dve srece grabi -a meni je dosta i jedna" pa nisu bili odusevljeni da sljakaju dodatno, danas (od vremena korone i pocetka ovih skupoca) vecina drugim ocima gleda na to pa gazde nemaju oskudicu u ornom radnom svetu.Ma jok, placaju se dobre dnevnice za rad vikendom i praznikom, za razliku od nas gde zakon predvidja vece dnevnice ali ne i kazne poslodavcima...
Svojevremeno ( 2006-te) ja vodio intervjue sa nekim klincima koje smo primali za rad u firmi, popricamo o skoli (iskustva nisu imali jer su tek bili diplomirali), malo traceva o zajednickim nam profanima (pola mojih otislo u penziju jer sam ipak stariji od njih 15-tak godina), malo o situaciji u BGD... i onda pocnemo da pricamo o nacinu rada u firmi, platama itd. Pita me jedan da li se radi vikendima, ne, ne radi se, nijedan vikend? ne, nijedan, radis samo 8.00-16.00h radnim danom, nema vikenda, nema prekovremenog. Zapanjeni klinci, njihovi drugari koji rade po gradilistima rade svaku subotu a desi se da ih zapadne i neka nedelja ako imaju betoniranje. Eto, i te 2006-te su na gradilistima radili 6 radnih dana u nedelji a neretko su ostajali i popodne zbog potreba posla, radna nedelja im nije bila max 48 sati nego 52-54.Mnogo ljudi na forumu radi vikendom i praznikom, a ne dobija pojacane dnevnice. Rekao bih da je to najveci problem. Sto ne postuju vikend i praznik.
Zavisi šta ko radi.No, to ne mnozi i ne deli na ovoj temi, u Srbiji se dugo (u toku radne nedelje) radi, skoro najduze u Evropi (samo u Turskoj duze rade) i sistem u Srbiji je skoro pa robovlasnicki, gazde ucenjuju i eksploatisu zaposlene.
I da, ti si kao i tvoj precednik tigar u struci i ekonomiji a u stvarnosti ste tu gde jeste, zacelje Evrope a ti na ovom forumu. Zbog tebe ni po jada, ti si unestrecen za sebe ali precednik unesrecuje celu drzavu, ceo narod i to jeste problem.Zavisi šta ko radi.
Ako neko lomi kičmu (kao ti, npr.) onda gazda može da ga ucenjuje.
Ako neko nije baš tako lako zamenjljiv, onda je to malkice drugačije...
Ali kako bi ti to mogao da znaš?
Ђе руководиш?