AleksaJ
Buduća legenda
- Poruka
- 39.001
Secam se 90tih kada je poceo egzodus. Bili smo mlad bracni par i zena podnese papire za Kanadu, Podnese pre toga i njena sestra i zet i jedno 10tak nasih prijatelja, Jedini se ja napravim pametan i kazem necu da idem ,imam stan ,imam kucu ,imam posao imam prijatelje,roditelje. Svi ovi odose u tu Kanadu ,nekako svi ili u Vankuver ili u Toronto. Interesantno je da su nasi Hrvati odlazili u Australiju. Secam se muke da se pokaze 5000DM tako nesto, Jednom drugaru je novac pozajmio jedan glumac koga sam gledao sada u Svindlerima i to Srbin dao novac Hrvatu. Kako su se snasli .pa kako ko nasa familija bili gologuzija ostali gologuzija i u Kanadi. ALi bogami neki bas su se dobro situirali .Jedna nasa drugarica ima privatnu skolicu pretskolsku i dolazi svako leto . Secam se kada mi je zena rekla da je sluzbenica u Kanadskoj ambasadi pitala ,sta ste do sad cekali? Da jos nesto od njih deset porodica samo dve su opstale u braku ,jedni od ta dva para su nasi rodjaci.
Ауууууу.. а у Канаду има и метро направљен и станови и све иста цена као у Србији .. па шта је проблем ?
У србији није било и нема путева нема инфраструктуре .... па млади немају времена 300 годиан да граде .......
Каоко то да у Канади .. не ради .. Џаба здравство ..... Садће тебе ЦОНСИЛЕРИ да напели што Канађу и то крањевину опањкаваш
Па ми овде у Канаду смо гледали као на запад .. а оно испаде југ ?!
. Utopis se u masu bez korena bez icega, nadajuci se da ce neke druge generacije stvoriti novu kulturu. Nekih posebnih vrednosti nema, od cega se zaradjuje to moze da prodje. Ljudi na antidepresivima, svake godine ti dolazi 1% ljudi iz totalno drugih kultura, razliciti se grupisu, drugog komsiju i ne upoznas itd itd. Hriscanstvo i sve ono sto se smatra normalno je konstantno izlozeno napadu. Sve se svede na rad i karijeru, za sada iako zivotni standard konstantno pada. Meni smeta da se moja djeca odreknu nekih vrednosti sto su za mene vrednije od para. Ove sto su izbjegli ajde mogu i razumeti sto su otisli ali ne znam sto vecina ne zeli da se vraca. Za ljudi koji su rodjeni i imaju srecu da jos zive u svojim krajevima Sa bliskim ljudima, sve to odbaciti za vise para hmmm. Mnogo ljudi ce se pokajati ali svako ima pravo da radi sta zeli.