U Splitu uhapšen psihijatar koji je držao i zlostavljao dva vuka i 67 pasa

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
340.820
Splitska policija uhapsila muškarca (64) sa područja Stobreča, istočno od Splita, osumnjičenog za mučenja pasa i vukova i za uništavanje zaštićenih prirodnih vrednosti.
Policija je utvrdila postojanje osnovane sumnje da je 64-godišnjak na području grada Splita protivno Zakonu o zaštiti prirode imao dva vuka, mužjaka i ženku, koji su strogo zaštićena vrsta.

Od neutvrđenog datuma do 27. marta on je držao i ukupno 67 pasa različitih rasa, koje je zanemarivao, ograničavao im kretanje, uzrokovao bol, patnju i povrede.
Veterinarska inspekcija je nakon uviđaja utvrdila da se na lokaciji u Splitu nalazi ukupno 69 životinja - 61 odrasli pas, šest štenaca i dva vuka, a u toku je postupak zbrinjavanja pronađenih životinja i daljnje preduzimanje mera u skladu sa propisima, saopštila je policija, prenosi Index.hr.
Hrvatski portal navodi da je osumnjičeni radio u Splitu kao psihijatar, a sumnja se da je vukove držao radi parenja sa psima kako bi se pojačale njihove borbene sposobnosti.
Psi su bili na kratkom lancu, a vukovi u kavezima. Nakon završene istrage uz krivičnu prijavu osumnjičenom je određen pritvor.
link
 

Back
Top