У СПЦ се не причешћује свим честицама

• Začetnik teme Začetnik teme Maki!
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
to znaju sve denominacije hriscanske osim vas eleninih adventista
pise rec TALYA, eto tako znamo, a takodje su namerno zadrzane neke reci jos kojih nema u jevrejskom vec samo u aramejskom jeziku da bi mi znali da su bas njega pricali, a ne jevrejski
Znaci Isus nije jagnje Bozje po vama pravoslavcima?
Znao sam da ste skrenulin s pura, ali bas toliko?

то си ти цитирао апостола., и сада мене нападаш, а пасха јел се једе?

ako je Hristos pasha i jede se, onda si i ti kanibal

pashalno jagnje
A sta je pasha , jagnje ili covek,zasto nisi rekao?

Jagnje je samo simbol Hrista.

Kada si pevao dok si bio u komunuste: druuuuzeeee Tiiii toooo... ljubiciceeee beeeelaaa...

Jel si mislio da je on stvarno ljubicica?
Reko sam da mi se nikada ne obeacas vise.
Niti sta znas niti si pravi vernik...nisi nista....l. .cina

Лепо - немаш. Немаш ти ту школу да можеш да знаш шта је наука која се зове Литургика, стога закључци су ти неисправни.
Biblijski je vasa liturgija neispravna...
Ово је толико уопштено да говори више о теби да не знаш ништа.
Говориш опште ствари које може било ко са пола сата тражења на интернету да каже.
Јел ти себе представљаш дугогодишњим проучаваоцем Библије и пишеш овако произвољне и магловите изјаве ?
I jos gore ali necu da pominjem.
Претиш празном пушком. Исто као и малопређашња изјава.

Istu?
A gde je isti tekst?
Што мене питаш, питај Макија, нисам ти ја Маки да мене питаш.
Кад би знао шта значи служба, не би писао овакве измишљотине.
С обзиром да не знаш, зато је за тебе служба оно што у ствари није служба.
Кога ти покушаваш да обманеш, то ваљда ти сам знаш.
Православне сигурно не.

Poslednja izmena:
Лепо - немаш. Немаш ти ту школу да можеш да знаш шта је наука која се зове Литургика, стога закључци су ти неисправни.
Iiiiiiiiiiiiiiiiiiiii bre sto vam vera,treba vam diploma da znate sta zapravo radite na tim vasim verskim skupovima sto ce reci da svi neuki jednostavno trebaju raditi ono sto im skolovani kazu a verovati im iskljucivo na casnu rec... :D :D :D :D
Opa bato,evo nam Ajnshtana na forumu,daj da vidimo sta ima reci:
Говориш опште ствари које може било ко са пола сата тражења на интернету да каже.
...ocito bilo ko osim tebe jer se cini da nista od onog sto ti on rekao nisi skontao...
Јел ти себе представљаш дугогодишњим проучаваоцем Библије и пишеш овако произвољне и магловите изјаве ?
Sta ima da se prestavlja kad je on zaista takav,dovoljno da procitas nekoliko njegovih postova i da ti odmah stane jasno da zaista vlada materijom sto se za tebe,nazalost ne moze reci.
Tesko ti njegovo pitnje ili suvise nezgodno da se sam brukas pokusajem odgovaranja !!?
Hajde profesore,daj nam konacno reci sta je po tebi SLUZBA u verskom kontekstu ?
..hajde da prvo vidimo sta ti realno znas a konacne zakljuccke ostavimo za kraj.
Cini se da pokusava obmanuti samog sebe uverenjem da si ti neko ko zna da prica pristojno i da uopste razume elementarne stvari iz predmetne materije.
Православне сигурно не.
...nema potrebe da njih obmanjuje,oni to uspesno rade sami ili bolje receno - uz MALU pomoc njihovih verskih lidera.

Iiiiiiiiiiiiiiiiiiiii bre sto vam vera,treba vam diploma da znate sta zapravo radite na tim vasim verskim skupovima sto ce reci da svi neuki jednostavno trebaju raditi ono sto im skolovani kazu a verovati im iskljucivo na casnu rec... :D :D :D :D

Opa bato,evo nam Ajnshtana na forumu,daj da vidimo sta ima reci:

...ocito bilo ko osim tebe jer se cini da nista od onog sto ti on rekao nisi skontao...

Sta ima da se prestavlja kad je on zaista takav,dovoljno da procitas nekoliko njegovih postova i da ti odmah stane jasno da zaista vlada materijom sto se za tebe,nazalost ne moze reci.

Tesko ti njegovo pitnje ili suvise nezgodno da se sam brukas pokusajem odgovaranja !!?

Hajde profesore,daj nam konacno reci sta je po tebi SLUZBA u verskom kontekstu ?

..hajde da prvo vidimo sta ti realno znas a konacne zakljuccke ostavimo za kraj.

Cini se da pokusava obmanuti samog sebe uverenjem da si ti neko ko zna da prica pristojno i da uopste razume elementarne stvari iz predmetne materije.

...nema potrebe da njih obmanjuje,oni to uspesno rade sami ili bolje receno - uz MALU pomoc njihovih verskih lidera.
Џабе браниш колегу, провокације остави за друге чланове.
Штеди мало снагу, много се трошиш на ова велика слова и сецкања текста за нешто што и није теби упућено.
Спортски поздрав, па чекам твог колегу да наврати.

Џабе браниш колегу, провокације остави за друге чланове.
Opet si pogresno skontao,ja ne branim njega vec ukazujem na tvoju realnost koja se ovde jasno vidi !
Штеди мало снагу, много се трошиш на ова велика слова и сецкања текста за нешто што и није теби упућено.
Ako imas nesto licno na nekoga onda to rascisti s njim na PP ali kad nastupas javno i to na forumu onda dopusti da tu opciju iskoriste i ostali koji prate tvoj nastup.
Спортски поздрав, па чекам твог колегу да наврати.
Pozdrav i tebi.

Ako imas nesto licno na nekoga onda to rascisti s njim na PP ali kad nastupas javno i to na forumu onda dopusti da tu opciju iskoriste i ostali koji prate tvoj nastup.
Argumentum ad hominem.
Разлика између других и тебе је што си ти постао туђи адвокат.
Допусти другима да то примете.
Ако си навикао да вређаш друге, навикни се да то не пролази увек

Православне сигурно не.
Što vređaš čoveka. 99.9 % pravoslavnih vernika slabo poznaje liturgiku, ili najosnovnije, a ovaj čovek je druge vere. Baš si prava svetlost sveta...

Što vređaš čoveka. 99.9 % pravoslavnih vernika slabo poznaje liturgiku, ili najosnovnije, a ovaj čovek je druge vere
Што га не спречава да нон стоп пише о православљу.
Могу да се кладим да ниси ни прочитао шта је Гласник написао.
Baš si prava svetlost sveta...
Е нека си ми рекао.

Ponasas se kao neki nevernik.
Niko nije pitao da li je bila bukvaln ili simbolicna.

Vec sta je bila pasha
Koja zuvotinja?
kako, koja, pa jel sam ti vec napisao pashalno jagnje? ako pise jagnje, nije dinosaurus, si pismen ti?
pashalno jagnje
pravis se ti lud, eto to je u pitanju, i onda ne mozemo da diskutujemo temu pri-cest, cesticom, jel zasto mala kolicina necega, a ne simbolika
analogija bi bila sa vita-minima, jel mala kolicina necega sto daje zivot - ali tebi se ne moze dokazati, i ja zato polazim od osnove zasto mora bukvalno, a ne simbolicno, pa ti bi sve mogao da kazes da je simbolika, i vaskrsenje takodje

zato te pitam JA: jel su je jeli simbolicno, ili bukvalno, tu pashu - jagnje?
A ti kazes: niko nije pitao? pa, evo ja sam pitao, niko te ne tera da diskutujes sa mnom, samo nemo' se pravis lud..

Poslednja izmena:
kako, koja, pa jel sam ti vec napisao pashalno jagnje? ako pise jagnje, nije dinosaurus, si pismen ti?

pravis se ti lud, eto to je u pitanju, i onda ne mozemo da diskutujemo temu pri-cest, cesticom, jel zasto mala kolicina necega, a ne simbolika
analogija bi bila sa vita-minima, jel mala kolicina necega sto daje zivot - ali tebi se ne moze dokazati, i ja zato polazim od osnove zasto mora bukvalno, a ne simbolicno, pa ti bi sve mogao da kazes da je simbolika, i vaskrsenje takodje

zato te pitam JA: jel su je jeli simbolicno, ili bukvalno, tu pashu - jagnje?
A ti kazes: niko nije pitao? pa, evo ja sam pitao, niko te ne tera da diskutujes sa mnom, samo nemo' se pravis lud..
A ipak je Isus jagnje je li?

Pa ti se ukljucujujes u diskusiju.

Simbolicno bukvalno?

Pa sam Isus nek ti kaze iako ti je to strano kada on kaze:

Jovan 6,35A Isus im reče: ja sam hljeb života: koji meni dolazi neće ogladnjeti, i koji mene vjeruje neće nikad ožednjeti.

Doci Hristu i verovati ga znaci jesti taj hleb a ne bukvalno.
Sam ti Hristos kaze.
Procitaj jednom novi zavet

Doci Hristu i verovati ga znaci jesti taj hleb a ne bukvalno.
i jagnjetina i hleb su namerno uzeti jer ih BUKVALNO jedemo,a ti probaj da jedes vazduh, kao simbolcno, pa nam javi kakovog je ukusa
kad je gomila ljudi ogladnela, zaSto ih Isus nije samo simbolicno nahranio, nego BUKVALNO?
ZASTO POSLEDNJU VECERU NISU JELI SAMO SIMBOLICNO?
vi ste simbolicni vernici,a niste pravi, bukvalni, eto to je u pitanju
Procitaj jednom novi zavet
mislis ti da ga procitas? ja jesam odavno

Православне сигурно не.
Ovako kako si gore kazao za to osudjujete JS i druge kako ne misle svojom glavom vec slusaju svoje vodje a onda sam podrzavas takav stav.
A to je licemerje.
A licemeri ne mogu naslediti carstva Bozjeg.
Svetski prvaci ste u slusanju klera koji ti je kazao da ti ne mozes da razumes pa ce ti on objasniti.
Tako te kler zauvek drzi za bradu i neces nista dovoditi u pitanje i stavljati ga u nezgodan polizaj.

Medjutim stvar izgleda saavim drugacije.
Bog nam je dao svoju rec da znamo.
2. Timotiju 3,15I budući da iz malena umiješ sveta pisma, koja te mogu umudriti na spasenije u Hrista Isusa.
2. Timotiju 3,16Sve je pismo od Boga dano, i korisno za učenje, za k..ar..anje, za popravljanje, za poučavanje u pravdi,
2. Timotiju 3,17Da bude savršen čovjek Božij, za svako dobro djelo pripravljen.

Poslednja izmena:
i jagnjetina i hleb su namerno uzeti jer ih BUKVALNO jedemo,a ti probaj da jedes vazduh, kao simbolcno, pa nam javi kakovog je ukusa
kad je gomila ljudi ogladnela, zaSto ih Isus nije samo simbolicno nahranio, nego BUKVALNO?
ZASTO POSLEDNJU VECERU NISU JELI SAMO SIMBOLICNO?
vi ste simbolicni vernici,a niste pravi, bukvalni, eto to je u pitanju

mislis ti da ga procitas? ja jesam odavno
Ma bitango jedna nisi ni znao da je Isus jagnje i to si negirao.

Isus kaze dace nam zivu vodu pa ne misli na nikakvu pravu vodu vec na sveto pismo, njegovo ucenje, veru u njega.

On kaze da je on kamen temeljac pa ti sigurno kada pravis kucu ne uzimas euharistiju da ju koristis kao temelj mrsto kamena ili?
A po tvom shvatanju bi trebao.

Iszus kaze ja sam hleb zivota ko jede ovaj hleb zivece.
Po tebi svaki hleb je Isus, i svaki hleb kada jedemo jedemo Isusa?

Bog je upravo prognao sve te narode pred Izrailom zbog kanibalizma, i drugih zala i tebi je bas dozvolio kanibalizam?

I sa time ces ubediti nekog ateistu?
Nije cudo da smatraju vernike primitivcima.

Znao sam da ti je strano da poslusas reci Hristove.
Jer ono sto ti verujes nema veze sa Hristom.
Sam Isus objasnjava sta znaci jesti njega kao hleba zivota:
Jovan 6,35A Isus im reče: ja sam hljeb života: koji meni dolazi neće ogladnjeti, i koji mene vjeruje neće nikad ožednjeti
Doci Hristu i verovati ga, to znaci, sam Hristis to kaze.
A to zahteva totalnu promenu.
A to je ono sto ti neces.
Ali tvoj kler ne kaze jer nema Hristovu nauku, pa ti je strano sta Hristos kaze.

Izdaja pravoslavlja.

Pokazatelj da ce medju prvima prihvatiti bludnicu.

FB_IMG_1736674220877.jpg

Poslednja izmena:

Back