Ma jel... Sta li ti ljudi koji kardinalima ljube ruke mogu da pricaju lose o ekumenizmu...
Ako nisi znao postoji nesto sto se u veri zove poniznost, pa i prema bratu koji je skrenuo pogresnim putem. Tako je i mitropolit Serafim uvazavao tog biskupa kao coveka i brata, jer svi ljudi su braca, ali isto tako uputio kritiku bratu, sto je isto jedan od odlika vere.
Da se razumemo, nisam ja neki vernik i pravolslavac. Posednji put u crvki sam bio jos kao mali, ali zato postujem svestena lica. Nisam siguran kakvu veru prpovedaju i jeste da ih ne bih ljubio u ruku, jer to meni ne predstavlja nikakav cin postovanja, ali zato ih respektujem na svoj nacin za koji mislim da je pravi.
1.Otkud ti znas da je PRAVOSLAVLJE jedina prava vera(ja jesam pravoslavac)I time sto govoris da je PRAVOSLAVLJE jedina prava vera onda si isti ko Kartmen(samo sto on to govorri za katolicku crkvu)
2.Nemoj da k***as!
Prvo nisam siguran da je bilo koja vera ona prava. Proucavao sam i citao razne oblike religija. Neke stvari mi se nisu svidele kao sto je stalno potenciranje na kazni i kaznjavanju, na upozoravanju i krvi. Isto tako mi je dosta sumjiv postanak islama a pogotovo ono da ce u raju imati dovoljno zena, jela i pica. Kao u ovom posti i klanjaj se a u onom imaces zene??!
Zen budizam i budizam uopste, je religija koja je skoro pa filozofija. Ne spominju se bogovi ali se dosta govori o dusi i reinkarnaciji, kao i o prestanku tog kruga dostizanjem duhovne spoznaje. Od svih najvise mi se dopao zen budizam ali kao sto znate ja trazim ISTINU. To sto drugi ljudi se nadju tamo sta im najvise odgovara i vide one stvari koje im odgovaraju, se mene ne tice. Tragam i za vanzemaljcima pa i tu vidim mogucu istinu. Ipak ono sto veze sve teorije je to da gde ima akcije ima i reakcije, sto znaci da kada imas dobro mora da ima i zlo. Hriscanstvo a pogotovo katolicizam su dosta puta demonstirali silu i kaznu za one koji po njima nisu slusali i sledili moralna nacela i zapovesti i to propovedajuci da je to direktno od Boga. Da li to Bog kaznjava i da li ako postoji Bog za kog pravolsavlje kaze da je LJUBAV, moze da kaznjava na onako okrutne nacine? Ako nije od Boga vec od ljudi zar tako treba? Zar Hrist nije svojim stradanjem pokazao kako treba sa neprijateljem?
1.od kada demokratija propoveda ateizam u srbiji?
Demokratija donosi prava za one koje su po veri Bogu samom gadni i ne zamo da opravdava vec i ih pusta da propovedaju svoj stav. Kako se zove ono kad javno propovedas stav koji je u suprotnosti sa religijskim nacelima? Jos se pokusava uvesti u crkvu tako nesto i to potpuno legalno. Znamo da ima tajno ali zar jos i javno? Demokratija je sve to omogucila a sam sistem koji je donela kaze zaboravi na duhovnost i uzivaj u zivotu – znaci ateizam ili agnosticizam. U demokratiji nacnici su svestenici.
Meni licno se ne dopada nista. Ni demokratija, komunizam,...ni religije i njihovo tumacenje nekih spisa... Svaki covek treba za sebe da shvati sta je to dobro a sta nije, sta je moralno a sta nije, sta je ispod casti a sta nije, sta je normalno i sta nije normalno. Sam covek je kreator svoje i covecanske sudbine. To sto ima nekih suflera okolo zaboravimo.
Ne moze homoseksualizam da bude nesto normalno. Meni je to skoro pa isto kao kad se i normalan par (covek zena) neubuzdano pari kako bi zadovoljio nagon i to izmisljajuci svaki novi put neki perfidniji nacin jer im dosadi onaj predhodni. I tako doguraju do sado mazo a posle toga koriste nekakve razne sprave ali i to im dosadi. Dalje masta nema limita pa i sa zivotinjama. Gde je tu kraj, gde je tu granica?
Ljudi treba da se okrenu necemu u sebi i da tacno iscrtaju svoje granice sta je to bitno u zivotu. Da li je to culni dozivljaj? Hajde onda zasto ne bi svako radio ono sto ga zadovoljava? Pa to bi bila prava propast! Znaci neophodno je da covek postavi tacno granicu i to ne sam ako misli vec tamo gde ona stvarno jeste.
2.zabole putina i ruse stojko za srbe. mislis da bi ratovali zbog nas? zasto onda nisu bombardovali usa 1999?
Rekao sam kad bi Srbiju sutra neko okupirao bez pravog povoda. U novije vreme rat se vodi medijkom propagandom, ubedis ceo svet da su Srbi djavoli i da ih treba bombardovati i kraj a niko ne moze da ne podlegne takvom utisku kad preko vesti pustaju Ratka i Karadzica kako se setkaju i slikaju a posle toga mrtve i osakacene civile. Rizokovati treci svetski rat zbog naroda koji je prvo nezahvalan a drugo petencijalni koljacki narod...zar to vredi? Da ne spominjem da je pre toga bio rat koji nas je osramotio Srpskog vojnika za sva vremena. Turbo folk i mafijasi vrsljaju po Srbiji, Srbi lupuju ko...pa zar to treba braniti? Kad si nekom brat onda treba da znas sta nas vezuje i da to bude spona. U ovom slucaju to je pravoslavlje. Inace Rusi i Srbi su dosta slican narod u dosta aspekata.
3.koji papa je podrzavao otomane u borbi protiv srba?
Naravno da nije javno. Zna se da su pape oduvek imale pik ka pravoslavlju. Ono im je kvario ono kao da ostvare monopol nad verom. Kad ljudi pogledaju sta katolici rade a onda se osvrnu kako su pravolavci tolerantniji a oni tiraniji....nikako im to nije odgovaralo... Zeleli su potpunu kontrolu nad hriscanstvom. I ona prica kako je jedan papa za malo odlucio da posalje krstase da spasu hriscanske zemlje od islama je samo najobicnija varka. Zasto su onda se toliko trudili da Srbe jos u srednjem veku pokatolice a sad bi kao da spasavaju?! To je bio samo trik jer su islam i papizam od pocetka bili u dilu preko nekog nepoznatog posrednika. Procitajte knjigu bivseg jezu...nesto, pa vidite...
4.kako to kartmen ima veze sa ekumenizmom?
To sam vec odgovorio.
5.znas li uopste sta je ekumenizam?
Ne ti znas.
6. znas li uopste kako je nastalo hriscanstvo?
Naravno da znam, Konstantin objavio, proglasio ali to ne menja stvar. Ako su izmenili spise, papisti se i onog dobrog proglasenog nisu drzali. Znaci nikao pravoslavlju ne ide u prilog ekumenizam jer i da je pravolavlje nesto pogresno, opet je ovo jos pogresnije i vodi ka centralizovanju Zemlje kao i unisteju nacija i protektoratu nekakvom ’Sv’(etskom-poretku) caru.
Jeste.