U socijalizmu svako imao krov nad glavom a sada?

off topic, Venezia sad varira ali je nekih 3miliarde pre ulaznica i plandemije. Valjda sa Dubrovnikom treba porediti iako ne znam iz kog razloga. Nazalost Hrvatska ne moze imati elitni, to je samo parola optimizma koji mediji duvaju 50godina, ne moze jer se gradilo sumaniti a jos gore u CG. I iz objektivnih razloga jer se sve promenilo. Kad mozes letiti za par evra dolazi buranija a oni sa parama leti ce dalje. Ko god je video tropske zemlje zna da Jadran nije nalepsi. To je nama najdrazi. Jako mi je zao kako Jadran izgleda, jer se secam guzve i diskoteka iako mi nije preference. Nista se ne posadi nego se sece, unistava i prave parkinzi. Turisti imaju losu prestavu o Hrvatskoj jer su ljudi na salterima i recepcijama neljubazni i nadrdani. U privatnom mnogo bolje ali takva elita ne ide u takve.

Pa danas u Hrvatskoj nema mnogo beskućnika, virujem da je tako i u Srbiji. Ali s druge strane prema modernim standardima puno je ljudi po stanu.
Realno, beskućnika je više nego ikad u Hrvatskoj, jer ih prije 30 godina, osim Roma, uopće nije bilo. Znači da se radi o povećanju od skoro 90% u tom razdoblju.

Back