U slučaju avio rata USA vs Russia amerikanci bi bili do nogu potučeni

Svi znamo da je udarna pesnica americke vojne sile u agresijama sirom sveta - njihova avijacija.

Ali slucaju avio rata tj konvencionalnog sukoba aviona USA vs Russia amerikanci bi do nogu potuceni

Glavni razlog toga jeste superiornost ruske raketne tehnologije u odnosu na americku

Americka glavna vazduh-vazduh raketa jeste AIM-120 AMRAAM dometa 48 km dok je glavna ruska vazduh-vazduh raketa Vympel R-77 dometa 100 km

Kao sto primecujete ruska raketa ima bukvalno duplo veci domet od americke, To znaci da americki avion mora da pridje ruskom avionu na najmanje 45-50 km daljine da radarom lockuje ruski avion i ispali raketu na njega da bi imao sanse da ga skine.

Sto se tice ruskog , ruskom avionu za sve to treba 90-100 km tacnije duplo veci domet imaju ruski avioni zbog ove raketa u odnosu na americku.

Jos ako se upare ove raketa sa ruskim avionima tipa SU-35 koji mogu da se okrenu bukvalno u vazduhu, jasno je da bi u nekom sukobu izmedju amerikanaca i rusa avioni vs avioni - amerikanci bili katastrofalno potuceni.

No cak i sa daleko slabijim i jeftinijim avionima od americkog F-22 Raptor kao sto je recimo Mig-29 Rusi su superiorni upravo zbog prednosti u raketnoj tehnologiji.

Drugo i manevaribilnost je daleko na strani ruskog Vympela R-77 u odnosu na americki AIM A-120 AMRAAM jer Vympel R-77 moze da prati i srusi letece objekte koji se krecu cak do 12G , ukljucujuci americke raketa amraam i phoenix, krstarece i patriot rakete i naravno avione svih vrsta.

Samim tim jasno je da bi u slucaju konvencionalnog rata USA vs Russia , zbog tehnoloske prednosti , rusi bili ti koji bi imali avio superiornost .

Zato su Amerikanci proletos prilikom sukoba njihovog saveznika Gruzije i Rusije, cutali kao p1cketine one najgore, jer su znali da u vojnom sukobu sa rusijom oni nemaju sat da traze.

Informacije o obe rakete mozete naci ovde:

http://en.wikipedia.org/wiki/Vympel_R-77

http://en.wikipedia.org/wiki/AIM-120_AMRAAM
Na papiru to sve fino zvuci ali kad bi se scenario stvarno odigrao cisto sumnjam da bi rusi pobedili,nisi cuo da je F-22 stealth,tako da onih 100km dometa ruske rakete mozes da okachish machku o rep,i opste je poznato da F-22 ima upravljivost istu kao Su-37 mozda cak i bolju. ;)

Ima male razlike, ali je, kada se zadje u sustinu, malo bitna sto se tice krajnjeg ishoda. Rusi su uvek najvise razvijali oruzje za prvi udar, dakle za napad i unistenje onoga kojeg su u svojim bolesnim glavama zamislili kao protivnika. Sa druge strane, USA i NATO/OTAN su razvijali raznovrsnije oruzje, prvenstveno za odvracanje ili odmazdu. Naravno, moze da se desi da se nadju i neki bolesnici koji bi pokusali ovu cinjenicu da "okrenu", ali dzabe, strategija je takva kakva jeste.

Ne treba zaboraviti vreme pocetkom i sredinom 50-ih godina kada su USA imale nekih 2000 bojevih glava (veliki broj strategiskih) a Rusi skoro nista, pa opet nije doslo do nuklearnog sukoba.

Sto se tice teorije o sukobu vazduhoplovnih snaga Rusije i NATO (ili cak i samo USA, nema veze), mogu samo da se nasmejem na ovo sto je ovde pisano...neznanje i pogresno vaspitanje cuda prave.

nije to samo neznanje i pogresno vaspitanje..........kad rusofilizam opali u vugla
to ostavlja posledice na psihu coveka
Mislim ko normalan moze da se lozi na neku daleku, hladnu, siromasnu ,poludivlju zemlju

[/SIZE][/B]

nije to samo neznanje i pogresno vaspitanje..........kad rusofilizam opali u vugla
Mislim ko normalan moze da se lozi na neku daleku, hladnu, siromasnu ,poludivlju zemlju

Znam ja sve to...ali sam hteo da budem blag.

Kada si vec otvoreno rekao...nije problem sto se loze na zemlju (kakvom si je opisao), vec i na ljude koji su isti takvi. Goli otok rules :)

[/SIZE][/B]

хладна,полудивља,сиромашна......

2143942854_0e7dc26775.jpg

Kakav prekrasan skup rusofilske orgazmično-drhtave ter nadasve NATO-m ojađene nejači. :lol:

Imaju Ameri pod krilom Horneta raketu dometa 50km, a Ruje pod krilom Suhoja raketu dometa 60km, stoga sigurno dobijaju. :mrgreen: priceless....

I tako... Super-Ruje razvaljuju te vašljive Amere, a vas i Rusa trista miliona.... logika je neoboriva, zar ne? :lol:

De si Bono, *ebem te u "ono".

Na papiru to sve fino zvuci ali kad bi se scenario stvarno odigrao cisto sumnjam da bi rusi pobedili,nisi cuo da je F-22 stealth,tako da onih 100km dometa ruske rakete mozes da okachish machku o rep,i opste je poznato da F-22 ima upravljivost istu kao Su-37 mozda cak i bolju. ;)

menevaribilnost ruskih R-77 raketa je do 12G a nijedan avion ukljucujuci i F-22 ne moze preko toga tacnije ispaljenu raketu ne moze da izbegne

sto se tice samog F-22 ne znam dal si upoznat al taj avion je izbacen iz dalje upotrebe, tacnije preskup je , i americka vojska nema novca i odustala je od kupovine novih aparata.

vrlo je moguce da je razlog to sto su zakljucili da F-22, kao i F-117A uopste nije nevidljiv z:D

Poslednja izmena:
Kakav prekrasan skup rusofilske orgazmično-drhtave ter nadasve NATO-m ojađene nejači. :lol:

Imaju Ameri pod krilom Horneta raketu dometa 50km, a Ruje pod krilom Suhoja raketu dometa 60km, stoga sigurno dobijaju. :mrgreen: priceless....

I tako... Super-Ruje razvaljuju te vašljive Amere, a vas i Rusa trista miliona.... logika je neoboriva, zar ne? :lol:

decko ti ili si slabo citas ili slabo vidis , maksimalni domet americke AM-120 AMRAAM rakete je 48 km, dok je domet ruskog Vympel R-77 duplo veci - 100 km....

Poslednja izmena:

jos jednom rekoh da pitam - ako je F-22 tako mocan zasto ga izbaci Obama iz upotrebe americke vojske ? Verovatno da Obama zna nesto sto mi ne znamo - predpostavka je da F-22 uopste nije nevidljiv , kao sto nije bio ni F-117A , i samim tim kupovina tih aviona za americku vojsku NEMA SVRHE z:D

In the recent 2010 Defense Budget Obama ended production of the F-22 Raptor advanced fighter. This decision has been criticized from all sides as there is a belief that more are needed then the 187 ordered so far. There has also been criticism that the program helps employ a great deal of people and keeping it going for a few more years will help the economy. Despite all of this Obama threatened to veto the budget bill if funding remained. Congress acquiesced and stripped out the $2 billion for seven more aircraft.

http://industry.bnet.com/government/10002964/cash-for-clunkers-or-the-f-22/

u americkom vojnom budzetu za 2010 godinu kupovina F-22 vise ne postoji kao stavka. Mozemo ocekivati da ce se verovatno sledece godine objaviti podatak da F-22 ide u penziju kao sto je otisao i F-117A?

Ne verujem u ove procene, jer ne dolaze od vojnih analiticara, kao jedinih relevantnih strucnjaka za ocenu necije borbene sposobnosti i moci.
To, koliko ko ima dometa, koliko moze da dobaci.... su stvari kojima se zaludjuje moj mladji brat od 9 godina...
I ja mogu vishe da dobacim u disciplini "pisanje uz vetar", od ortaka, pa nemam veci q od njega...

Mozemo, dakle, da se nadamo da do rata nece doci....
A i ako dodje, ja sigurno necu navijati za zemlju koja nas je tako zagrizeno i motivisano branila '99.

Ne verujem u ove procene, jer ne dolaze od vojnih analiticara, kao jedinih relevantnih strucnjaka za ocenu necije borbene sposobnosti i moci.
To, koliko ko ima dometa, koliko moze da dobaci.... su stvari kojima se zaludjuje moj mladji brat od 9 godina...
I ja mogu vishe da dobacim u disciplini "pisanje uz vetar", od ortaka, pa nemam veci q od njega...

Mozemo, dakle, da se nadamo da do rata nece doci....
A i ako dodje, ja sigurno necu navijati za zemlju koja nas je tako zagrizeno i motivisano branila '99.

Svaka čast prijatelju. ja im to pokušavam objasniti na prethodne četiri strane ove teme ali džaba. Nekom je lakše utjerati metaru doope nego centimetar u glavu.

Svi znamo da je udarna pesnica americke vojne sile u agresijama sirom sveta - njihova avijacija.

Ali slucaju avio rata tj konvencionalnog sukoba aviona USA vs Russia amerikanci bi do nogu potuceni

Glavni razlog toga jeste superiornost ruske raketne tehnologije u odnosu na americku

Americka glavna vazduh-vazduh raketa jeste AIM-120 AMRAAM dometa 48 km dok je glavna ruska vazduh-vazduh raketa Vympel R-77 dometa 100 km

Kao sto primecujete ruska raketa ima bukvalno duplo veci domet od americke, To znaci da americki avion mora da pridje ruskom avionu na najmanje 45-50 km daljine da radarom lockuje ruski avion i ispali raketu na njega da bi imao sanse da ga skine.

Sto se tice ruskog , ruskom avionu za sve to treba 90-100 km tacnije duplo veci domet imaju ruski avioni zbog ove raketa u odnosu na americku.

Jos ako se upare ove raketa sa ruskim avionima tipa SU-35 koji mogu da se okrenu bukvalno u vazduhu, jasno je da bi u nekom sukobu izmedju amerikanaca i rusa avioni vs avioni - amerikanci bili katastrofalno potuceni.

No cak i sa daleko slabijim i jeftinijim avionima od americkog F-22 Raptor kao sto je recimo Mig-29 Rusi su superiorni upravo zbog prednosti u raketnoj tehnologiji.

Drugo i manevaribilnost je daleko na strani ruskog Vympela R-77 u odnosu na americki AIM A-120 AMRAAM jer Vympel R-77 moze da prati i srusi letece objekte koji se krecu cak do 12G , ukljucujuci americke raketa amraam i phoenix, krstarece i patriot rakete i naravno avione svih vrsta.

Samim tim jasno je da bi u slucaju konvencionalnog rata USA vs Russia , zbog tehnoloske prednosti , rusi bili ti koji bi imali avio superiornost .

Zato su Amerikanci proletos prilikom sukoba njihovog saveznika Gruzije i Rusije, cutali kao p1cketine one najgore, jer su znali da u vojnom sukobu sa rusijom oni nemaju sat da traze.

Informacije o obe rakete mozete naci ovde:

http://en.wikipedia.org/wiki/Vympel_R-77

http://en.wikipedia.org/wiki/AIM-120_AMRAAM

Ja sve vreme to pricam :klap: :klap: :klap: :klap: :klap: :klap: :klap: :klap: :klap:

Back