U škole ponovo uvesti domaćinstvo i OTO

moraju oto da vrate u škole jer izlaze generacije nesposobnih koji ni probušenu gumu na kolima ne znaju da zamene
Ne vidim svrhu toga. Mi kad smo bili u školi morali su roditelji da nam prave one kućice za projekte. Ja u 5. razredu sam nisam mogao nikako da napravim tako nešto složeno pa je ocenu za tehničko morao da mi zaradi stariji brat ili otac.

Ne vidim svrhu toga. Mi kad smo bili u školi morali su roditelji da nam prave one kućice za projekte. Ja u 5. razredu sam nisam mogao nikako da napravim tako nešto složeno pa je ocenu za tehničko morao da mi zaradi stariji brat ili otac.
To je zbog toga sto nikada nista od gradiva nije bilo prilagodjeno uzrastu detata. Ili je ispred ili iza.
Za sve predmete.

To je zbog toga sto nikada nista od gradiva nije bilo prilagodjeno uzrastu detata. Ili je ispred ili iza.
Za sve predmete.
Da, sećam se šper ploču su mi rezali na banseku u radionici, pa su i komšijska deca dolazila kod nas da im moj otac nareže šper ploču jer dete samo ne može onom smešnom testericom ništa da iseče ni za mesec dana.

Da, sećam se šper ploču su mi rezali na banseku u radionici, pa su i komšijska deca dolazila kod nas da im moj otac nareže šper ploču jer dete samo ne može onom smešnom testericom ništa da iseče ni za mesec dana.
Ja sam se i dobro snalazila, bolje od ostalih devojcica.. odmalena sam i po kuci svasta pravila i popravljala, ali se secam da su dr.deca uglavnom imala problem, te su roditelji sve pravili.

A zasto da devojcice ne uce ove poslove koje si namenio za decake?
I danas postoji predmet u OS Tehnika i tehnologija gde oba pola dece uce to, a ranije je to bilo OTO.
Uze mi reč iz usta.

Sva DECA treba da znaju da naprave ručak i da zamene sijalicu.

Te gluposti "ženski i muški poslovi" treba ostaviti u 19-tom veku gde i pripadaju.

Ja sam se i dobro snalazila, bolje od ostalih devojcica.. odmalena sam i po kuci svasta pravila i popravljala, ali se secam da su dr.deca uglavnom imala problem, te su roditelji sve pravili.
Obrazovanje u Srbiji hhhahah. Sećam se priče mog starijeg brata koji je išao u Tehničku tzv. Metalnu školu u Leskovcu za mašinskog tehničara i od prakse je imao odšrafljivanje šrafova iz stolice.

A kad smo kod teme, htela bih da vam prenesem iskustvo koleginice koja radi u jednoj našoj školi na zapadu, kako izgleda nastava u prirodi kod njih. Deca ne plaćaju, naravno, odsedaju u planinskim kućama i SAMI spremaju hranu. Da, dobro ste pročitali, svakog dana je troje njih zaduženo za spremanje hrane, pospremanje smeštaja, druga grupa. Radi se o deci uzrasta 11 i 12 godina. Prvog dana su spremali pirinač, samo. Pitala ona, a šta ako neko ne voli? Pa ne znaju, to je za ručak. Nema kioska, nema hotelskog menija, samo ono što se spremi. A kod nas se hvale kako ne umeju ni jaja da skuvaju, ni dečaci ni devojčice :(

ili da isplete džemper
A ko da si na oto-u ucio da pletes dzemper ili da popravljas slavine?
Da ti da istrikas pola sata neku krpicu koja se rasplete posle.
Ili onu svesku pa isrtavas azbuku.
Secam se na tehnickom, nije me podnosila nastavnica, jbno gowno naroguseno, a kriza bila i kupe ti roditelji svesku iz bugarske koja ima fleke na stampi. I onda iscrtam kvadratice, sve u milimetar, ispisem slova i ona gleda, gleda, a imala neku vilicu ko sigurni viver i samo je steze, vidi fleku i besna na mene: Ne Valja! Ponovo!
Jao kako bi je strujom mucio. nakalemio bih je lepo bakarnom zicicom, obmotavao je danima i onda pustio neku visokofrekventnu s malom amperazom i gledao kako joj se dize ona karfiol frizura i samo menjao potenciometar.

Secam se na tehnickom, nije me podnosila nastavnica, jbno gowno naroguseno, a kriza bila i kupe ti roditelji svesku iz bugarske koja ima fleke na stampi. I onda iscrtam kvadratice, sve u milimetar, ispisem slova i ona gleda, gleda, a imala neku vilicu ko sigurni viver i samo je steze, vidi fleku i besna na mene: Ne Valja! Ponovo!
Jao kako bi je strujom mucio. nakalemio bih je lepo bakarnom zicicom, obmotavao je danima i onda pustio neku visokofrekventnu s malom amperazom i gledao kako joj se dize ona karfiol frizura i samo menjao potenciometar.
Sada su mnoge stvari jasnije :rotf:

Trebalo bi OTO modernizovati ako je staro bilo besmisleno. A možda je bilo besmisleno jer su deca kod kuće ionako naučila sve što im treba. Danas nema ko da ih nauči kod kuće

Trebalo bi OTO modernizovati ako je staro bilo besmislenbo. A možda je bilo besmisleno jer su deca kod kuće ionako naučila sve što im treba. Danas nema ko da ih nauči kod kuće
Pa ima tu nekih korisnih stvari, ali je to tako nakaradno napravljeno bilo. Mislim, koji ****** ima da testeras onu sperplocicu onom malom testericom. Koja je poenta? Necu stolar da budem.

Back