za vas je armagedon uvod u to carstvo, drugi da izginu, vi da nas mucite jos, pa vama onda raj, ajde ne glumi viseJa sam se molio i molim se za Božje Carstvo.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
za vas je armagedon uvod u to carstvo, drugi da izginu, vi da nas mucite jos, pa vama onda raj, ajde ne glumi viseJa sam se molio i molim se za Božje Carstvo.
PA SADA STE OBRISALI. ali tako ste verovali:Zašto izmišljaš? Štaće ti to?
Gde to piše nađi na sajtu. Mislim, to rat da je Božji
Šta je po Hrist pošljedak? Zašto spaljuje kukolj?za vas je armagedon uvod u to carstvo, drugi da izginu, vi da nas mucite jos, pa vama onda raj, ajde ne glumi vise
ovo je tema o jehovinim svedocima, a tamo gde sam ti postirao Hristove reci, tamo bezis od njih, da nije na njemu da da ko ce da sedne do njegaPitam te za HRISTOVE reči, On pominje neki pošljedak...kakav pošljedak?
I pogodili su za 1914 i šta sad?PA SADA STE OBRISALI. ali tako ste verovali:
3. Jehovini svedoci i 1914. godina
Kao što smo ranije pomenuli, Jehovini svedoci su upravo 1914. godinu odredili kao godinu kada je Isus postavljen za kralja na nebu.
- Očekivanja: Kada je počeo Prvi svetski rat, oni su to videli kao direktan dokaz da je Armagedon počeo. Verovali su da će se rat direktno pretvoriti u Božju bitku koja će uništiti sve države
ви некоме говорите у једноумљу, није тачно да не радите опште познати су примери где сте одлучивали у име деце, па многим случајевима одлучивао суд тј судовиTo i ne radimo, sloboda izbora je ustavno pravo svakog coveka, nego tvoj nacin razmisljanja je malo hitlerovski pa me to plasi, to nametanje jednoumlja, takvi ugrozavaju zivote drugih.
Idi tamo na temu pa vidi ko je ostao dužan odgovor...Nije lepo da pričaš neistine...ovo je tema o jehovinim svedocima, a tamo gde sam ti postirao Hristove reci, tamo bezis od njih, da nije na njemu da da ko ce da sedne do njega
"Vremena neznabožaca su završena; njihovim kraljevima je odzvonilo!"
Ova rečenica je postala legendaran deo njihove istorije jer je označavala trenutak kada su verovali da Bog preuzima vlast nad planetom.

Od 1914 kreću one Hristove reči na maslinskoj gori...citiramOvo znamo zahvaljujući istorijskim dokumentima, primarnim izvorima i publikacijama same organizacije iz tog vremena. U to vreme, Jehovini svedoci su bili poznati pod imenom Istraživači Biblije (Bible Students), a njihov osnivač i tadašnji vođa bio je Čarls Tejz Rasel.
Evo konkretnih dokaza i izvora koji potvrđuju njihova verovanja iz 1914. godine:
1. Knjiga "Vreme je blizu" (The Time is at Hand)
Druga sveska serijala Studije Svetog pisma, koju je Rasel objavio još 1889. godine, direktno je predviđala 1914. godinu.
- Šta je pisalo: U njoj je tvrdio da će "vremena neznabožaca" isteći u oktobru 1914. godine.
- Očekivanje: Verovali su da će do tog datuma sve ljudske vlade pasti, a da će se nevidljiva Hristova prisutnost pretvoriti u vidljivu uspostavu Božjeg carstva na Zemlji.
2. Časopis "Stražarska kula" iz 1914.
Kada je u leto 1914. godine izbio Prvi svetski rat, Istraživači Biblije su to videli kao direktnu potvrdu svojih proračuna.
- U izdanju od 1. septembra 1914., Rasel je pisao o ratu kao o "početku vremena nevolje" kakve svet nije video.
- Verovali su da je to zapravo prva faza Armagedona koja će se brzo završiti potpunim uništenjem svih institucija (crkava i država).
3. Čuvena izjava: "Svetu je odzvonilo"
Postoji zabeležen istorijski trenutak iz 2. oktobra 1914. godine. Tokom doručka u sedištu organizacije u Bruklinu (Betel), Rasel je ušao u trpezariju i svečano objavio:
4. Publikacija "Završena tajna" (The Finished Mystery)
Objavljena 1917. godine (nakon Raselove smrti, pod vođstvom Džozefa Raterforda), ova knjiga je dodatno zaoštrila očekivanja.
- U njoj se tvrdilo da će Bog uništiti crkve "na veliko" 1918. godine, a da će potpuna anarhija i Armagedon uslediti odmah nakon toga.
- Zbog antiratnih stavova iznetih u ovoj knjizi i tvrdnji da će države pasti, američka vlada je zabranila knjigu, a vođstvo organizacije osudila na zatvor (što su Svedoci tumačili kao ispunjenje proročanstva iz Otkrivenja).
5. Revizija hronologije (Dokaz kroz promenu)
Najbolji dokaz da su to verovali je činjenica da su nakon 1918. godine morali da objasne zašto Armagedon nije došao.
- Umesto da odbace 1914. godinu, oni su je redefinisali: rekli su da se te godine Isus ustoličio na nebu (nevidljivo), a da je rat na zemlji bio "znak" da je Sotona zbačen sa neba na Zemlju.
- To je postala zvanična doktrina koju drže i danas: 1914. je početak "poslednjih dana", a Armagedon je "vrlo blizu".
Zanimljivost:
U to vreme su koristili i merenja unutar Velike piramide u Gizi (tzv. piramidologija) da bi potvrdili 1914. godinu, verujući da su hodnici piramide "Biblija u kamenu". Kasnije su tu praksu odbacili kao pagansku, ali ona ostaje čvrst istorijski dokaz o njihovim tadašnjim metodama i uverenjima.
Želiš li da vidiš kako su te njihove tvrdnje o 1914. godini uticale na druge religije tog vremena, ili te zanimaju detalji o tim merenjima piramida?
A pazi sad ovu Hristovu izjavu...nastavak izlaganja na Maslinskoj gori...citiram1. Šok unutar tradicionalnih crkava (Pravoslavne i Katoličke)
Tradicionalne crkve su tvrdnje Istraživača Biblije (Jehovinih svedoka) o 1914. godini smatrale opasnom jeresi.
to su ratovi jevreja i rimljana, a sta bi ti sad, opet genocide do posledka? a zasto onda rece blazeni mirotvorci, ako do kraja sveta trebaju opet ratovi, i kada ce se loziti onda oruzja na oganj? samo bi bre drugi da se ubijaju, ej TRECINA SVIH CELOG SVETA, pa onda za vas rajska ostrva, mnogo ste vi pametniOd 1914 kreće one Hristove reči na maslinskoj gori...citiram
''Čućete ratove i glasove o ratovima. Gledajte da se ne uplašite; jer treba da to sve bude. ali nije još tada pošljedak. Jer će ustati narod na narod i carstvo na carstvo; i biće gladi i pomori, i zemlja će se tresti po svijetu. A to je sve početak stradanja.''
Kakva koincidencija, a šta kažeš?
jel cete da imate i neke cica mace u tom vasem raju?ISUS, a vi ste jehovini''Tada će vas predati na muke, i pobiće vas, i svi će narodi omrznuti na vas imena mojega radi.''
Jel' Isus priča o uskom putu, koji vodi u život, ili ja?to su ratovi jevreja i rimljana, a sta bi ti sad, opet genocide do posledka? a zasto onda rece blazeni mirotvorci, ako do kraja sveta trebaju opet ratovi, i kada ce se loziti onda oruzja na oganj? samo bi bre drugi da se ubijaju, ej TRECINA SVIH CELOG SVETA, pa onda za vas rajska ostrva, mnogo ste vi pametnijel cete da imate i neke cica mace u tom vasem raju?
Bolje pitaj ko nije.ISUS, a vi ste jehovini
pobice hriscane,a ne dezertere, i ko je vas JS ikada ubijao, ajde ne izmisljaj
Ne. Pogledaj šta ga Učenici pitaju.ISUS, a vi ste jehovini
pobice judeo-hriscane,a ne dezertere, i ko je vas JS ikada ubijao, ajde ne izmisljaj, i meni neki kazu jeretik i ja kazem za druge, ali se ne ubijamo
onda su oni izbegli jer su 0vo znali, u pellu, pa su ih omrzli dodatno, koje nisu p0bili, jer su i drugi narodi stradali u jydejsko-rmskom tom ratu, a bilo ih je 3 bar
to se sve odnosi na njih tamo na bliskom istoku, veze nema sa nama, ili vama JS
slucajnost sa ww1, a?Slučajnost aaa?
dosao da gleda iz prikrajka kako se ljudi ubijaju? pa kada se pobije trecina vas dvoje da upari da rajskim ostrvima? lepo ste vi to zamislili, samo se nama ostalima ne gine bas svima da bi vi bili u rajuIpak, Biblija otkriva da će Armagedon biti tokom Hristove nevidljive prisutnosti, koja je počela 1914. (Matej 24:37-39).

i odoh da spavam.''I rasjeći će ga napola, i daće im platu kao licemjerima; ondje će biti plač i škrgut zuba.''slucajnost sa ww1, a?
dosao da gleda iz prikrajka kako se ljudi ubijaju? pa kada se pobije trecina vas dvoje da upari da rajskim ostrvima? lepo ste vi to zamiusli, samo se nama ostalima ne gine bas svima da bi vi bili u raju
sta mislite da se zamenimo? vama istrebljenje, a rajske plaze nama
Sada vidim da ti nisi bolji od njih.Upravo si ponovio moje riječi, a nešto mi prigovaraš....konfuzan si, brate...ali da dodam, da ne kažem da ti nacrtam - imaš JS koji praktično raspolažu sa neograničenim sredstvima, tj. finansijama....imaš to njihovo vodstvo, koje je krajnje sumnjivo...to vodstvo raspolaže tim ogromnim sredstvima, logično...imaš da se sve to dešava u USA, tamo je sjedište JS....ako si u stanju da sabereš dva i dva, jasno je da tako nešto ne može proći bez upliva države....zar ti stvarno misliš da ćemo ti ili ja, ili bilo ko drugi biti upućen u ono što će raditi USA, preko svojih tajnih službi, koristeći JS, njihova sredstva, njihova sjedišta širom svijeta, kao i ljude koje im stoje na raspolaganju...u principu, tvoja naivnost je simpatična, i vjerujem da u religijskim pitanjima, mnogo bolje barataš tematikom od mene, ali kad je u pitanju politika, bolje da se maneš...
Niz glupljih izjava ne pročitah odavnoSada vidim da ti nisi bolji od njih.
Ponovio sam tvoje reci?
JS nemaju nikakav uticaj na vladu.
Upliv drzave?
Tamo je verska sloboda najveca na svetu.
Uostalom tamo svako ima pare konhoce da radi.
Tamo je to nornalno.
Tebi nije.
Mene zanima sta su tih deset ucinili opasno?
Da.Niz glupljih izjava ne pročitah odavno
Данас једни, сутра други, прекосутра можда и православни.одлука о забрани донета сад већ прилично давне 2017-е тако немој да ми се секираш много око тога....
Pravoslavni su cev bili na red, ali mozda ponovo? Ali verovatno ce drugi dok ne dodju oni opet?Данас једни, сутра други, прекосутра можда и православни.
Vuk dlaku menja, ali ćud nikada. Ne verujem puno bivšim komunistima i ateistima.Pravoslavni su cev bili na red, ali mozda ponovo? Ali verovatno ce drugi dok ne dodju oni opet?