U ovom razredu sve sami vukovci, čoveče!

Disappearing one

Zainteresovan član
Poruka
420
U danima kada je obelodanjeno da će 3.000 ljudi ostati bez posla (ne ulazeći u opravdanost i svrsishodnost donetih mera racionalizacije državne uprave), a pre svega na osnovu kriterijuma zasnovanih na OCENJIVANJU, podsetio bih vas na svojevremene gromoglasne najave ocenjivanja rada ministara (pre svega od strane predsednika Tadića Tadićeva tri uslova za ministre) i shodno tome i njihovog opstanka na funkciji koje obavljaju.

Da vidimo kako je to prvobitno bilo planirano:
"Predsednik Demokratske stranke Boris Tadić doneo je odluku o tri osnovna kriterijuma po kojima će procenjivati rad i učinak ministara. Prema saznanjima „Blica“, na svaka tri meseca ispit za ministre baziraće se na kriterijumu struke, ocene javnosti i političkom kriterijumu. Nijedan od kriterijuma nije presudan, već samo na osnovu sva tri, prema mišljenju predsednika DS, može se dobiti objektivna ocena rada ministara posle koje će oni koji ne zadovolje biti zamenjeni. " pri čemu je naglasio da će se provera vršiti na svaka 3 MESECA..
U medjuvremeni je (februara 2009) premijer Cvetković pozvao ministre da spreme izveštaje o svom radu (jedini je to i učinio ministar Jeremić), a potom je u junu Tadić izjavio da je najzadovoljniji radom ministra odbrane Šutanovca i ministra za zaštitu životne sredine Dulića a nije imao primedbi na rad nijednog od svojih ministara.
Ujedno u celoj ovoj priči o ocenjivanju nijednom i nigde se ne pominju ministri koji nisu članovi DSa (SPS, G17+, SPO,...iskreno, žao mi je što u toj gotovo bi se moglo reći "vladi nacionalnog jedinstva" nema i narodnjaka i šešeljevaca pa smo uskraćeni za priliku da ocenimo i tu gospodu :confused:), koji očigledno ministruju sami za sebi i koji i sa 10 jedinica ne bi mogli da ponavljaju razred. I baš ti isti (Dinkićevci najpre) su bili prvi i najglasniji kada su kriterijum ocenjivanja uzeli kao glavni pri odredjivanju tehnološkog viška u državnoj upravi.

Ministri, zadivili ste me svojim enciklopedijskim znanjem i fantastičnim rezultatima koji su plod sampopregornog, požrtvovanog i istrajnog rada. Odličan 5, i sedite dole.
 
Poslednja izmena:

Top