U Novom Sadu je počelo privođenje protivnika Rio Tinta!

dlugomir

stari roker
Moderator
Poruka
222.647

Novosadski aktivista priveden nakon govora na protestu: "Neće nas zastrašiti, Rio Tinto neće kopati"​

Novosadski aktivista Bane Đorđević, koji je popodne priveden na informativni razgovor, pušten je posle nekoliko sati kući.
Student Filozofskog fakulteta i aktivista organizacije STAV bio je govornik na protestu protiv iskopavanja litijuma u Novom Sadu, a dan kasnije je priveden.

Kako je rekao nakon puštanja iz policijske stanice, pozvan je na razgovor u svojstvu građanina.

"Međutim, po mene je došlo četiri inspektora, što nije baš uobičajeno jer sam bio na više takvih razgovora i uglavnom me zovu telefonom da dođem u stanicu. Ovo vidim kao neki vid zastrašivanja, ali nećemo biti zastrašeni. Rio Tinto neće kopati. Najteže od svega mi pada što moram da se vratim na posao", izjavio je on.

Poreski inspektori drugog aktivistu, Nikolu Ristića, pozvali i najavili kontrolu.

Bane Đorđević bio je prvi govornik na jučerašnjem protestu protiv iskopavanja litijuma u Novom Sadu. On je tokom svog govora postavio pitanje zbog čega je narod dozvolio da ovaj režim rasprodaje zemlju i radi šta hoće. Dodao je da režim ne snosi nikakve posledice za svoje postupke.

Đorđević je najavio konkretne akcije i da neće biti samo šetnji

"Nisu nam krivi ni Šolc, ni Rusija ni Kina. Kriv je samo jedan čovek koji sedi na Andrićevom vencu. Ili neće biti nas ili neće biti rudnika", rekao je Đorđević.
https://www.021.rs/story/Novi-Sad/V...ece-nas-zastrasiti-Rio-Tinto-nece-kopati.html

I tako eto u našem gradu je počeo progon. Neće ovo valjati.

Inače ovo je taj momak:

1723231122432.png

Novosadski aktivista priveden nakon govora na protestu: "Neće nas zastrašiti, Rio Tinto neće kopati"​

Novosadski aktivista Bane Đorđević, koji je popodne priveden na informativni razgovor, pušten je posle nekoliko sati kući.
Student Filozofskog fakulteta i aktivista organizacije STAV bio je govornik na protestu protiv iskopavanja litijuma u Novom Sadu, a dan kasnije je priveden.

Kako je rekao nakon puštanja iz policijske stanice, pozvan je na razgovor u svojstvu građanina.

"Međutim, po mene je došlo četiri inspektora, što nije baš uobičajeno jer sam bio na više takvih razgovora i uglavnom me zovu telefonom da dođem u stanicu. Ovo vidim kao neki vid zastrašivanja, ali nećemo biti zastrašeni. Rio Tinto neće kopati. Najteže od svega mi pada što moram da se vratim na posao", izjavio je on.

Poreski inspektori drugog aktivistu, Nikolu Ristića, pozvali i najavili kontrolu.

Bane Đorđević bio je prvi govornik na jučerašnjem protestu protiv iskopavanja litijuma u Novom Sadu. On je tokom svog govora postavio pitanje zbog čega je narod dozvolio da ovaj režim rasprodaje zemlju i radi šta hoće. Dodao je da režim ne snosi nikakve posledice za svoje postupke.

Đorđević je najavio konkretne akcije i da neće biti samo šetnji

"Nisu nam krivi ni Šolc, ni Rusija ni Kina. Kriv je samo jedan čovek koji sedi na Andrićevom vencu. Ili neće biti nas ili neće biti rudnika", rekao je Đorđević.
https://www.021.rs/story/Novi-Sad/V...ece-nas-zastrasiti-Rio-Tinto-nece-kopati.html

I tako eto u našem gradu je počeo progon. Neće ovo valjati.
Tako i pocinju,sa zastrasivanjem.Sto ce podici jos veci bes kod naroda.Posle ce im biti kriv djavo.

Kako god ovaj sišao sa vlasti, mora odgovarati. I on i svi koji su učestvovali u ovom cirkusu. To je ono što je preskočeno 6.oktobra i zato imamo danas ovaj šljam na vlasti i ovakvo ponašanje policije.
Da samo što su tada Miloševićevi protivnici imali nemalu podršku Zapada. Sada su i Istok i Zapad uz vlast.

bilo je potrebno kanalisati narodni gnev i pozitivnu energiju kod srpskog naroda...tada su podmetnute lopovske vodje, da stvari ne izmaknu kontroli...strani centri moci, sa antisrpskom udbom
Nisu vođe podmetnute...Sam narod ih je izbunario, što je najžalosnije...Narod koji je nagrnuo u jednom momentu neartikulisano, stihijski...
Narod, toliko dugo izjajaren, da više nije ni znao šta tačno želi...Padala mu je na pamet samo destrukcija simbola vlasti u najprizemnijem smislu,
tipa skupštinskog inventara i slično. Na samu poentu 'potencijalnog' 5. (i 6.oktobra) potpuno je zaboravio u tom stihijskom nagonu i negde usput izgubio i pamet i srce i dušu, za pregledan plan svog daljega života. Naravno, Slobadin je bio kriv za sve...ali šta je 'narod' dalje učinio, sam sa sobom, svojom demokratijom...? Ostavio stare igrače da ga veslaju dalje u nedogled... To što se tad desilo suštinski je bila: prodaja sna/težnje o ispravnosti pred (sopstvenom) istorijom i budućnošću zarad konformističkog sna o udobnom, bezbrižnom, statusnom životu koji nam je u raspadu 90-ih bio ideal kao snovi Rodnija i Del Boja. 30 godina plaćamo cenu tog ignorantskog nemara prema zemlji koja je dobila šansu da se pokaje za godine primitivizma i autodestrukcije i stane na pravi put. Mislim da je sada vreme da se probudimo iz te samohipnotišuće varke, da istrebimo vaške koje smo sami natovarili sebi na vrat i uzmemo sudbinu ove zemlje u svoje ruke. I budala bi progledao. Pogledajmo novu opozicionu vlast u niškoj Medijani...Vreme je da okusimo plodove i demokratije. S pravim ljudima, ona relaksira, ne drži isprazne govore svaki dan na državnoj tv...ma, jaaao...:cool:

Nisu vođe podmetnute...Sam narod ih je izbunario, što je najžalosnije...Narod koji je nagrnuo u jednom momentu neartikulisano, stihijski...
Narod, toliko dugo izjajaren, da više nije ni znao šta tačno želi...Padala mu je na pamet samo destrukcija simbola vlasti u najprizemnijem smislu,
tipa skupštinskog inventara i slično. Na samu poentu 'potencijalnog' 5. (i 6.oktobra) potpuno je zaboravio u tom stihijskom nagonu i negde usput izgubio i pamet i srce i dušu, za pregledan plan svog daljega života. Naravno, Slobadin je bio kriv za sve...ali šta je 'narod' dalje učinio, sam sa sobom, svojom demokratijom...? Ostavio stare igrače da ga veslaju dalje u nedogled... To što se tad desilo suštinski je bila: prodaja sna/težnje o ispravnosti pred (sopstvenom) istorijom i budućnošću zarad konformističkog sna o udobnom, bezbrižnom, statusnom životu koji nam je u raspadu 90-ih bio ideal kao snovi Rodnija i Del Boja. 30 godina plaćamo cenu tog ignorantskog nemara prema zemlji koja je dobila šansu da se pokaje za godine primitivizma i autodestrukcije i stane na pravi put. Mislim da je sada vreme da se probudimo iz te samohipnotišuće varke, da istrebimo vaške koje smo sami natovarili sebi na vrat i uzmemo sudbinu ove zemlje u svoje ruke. I budala bi progledao. Pogledajmo novu opozicionu vlast u niškoj Medijani...Vreme je da okusimo plodove i demokratije. S pravim ljudima, ona relaksira, ne drži isprazne govore svaki dan na državnoj tv...ma, jaaao...:cool:
prvi ozbiljan narodni gnev je bio 9 marta, 1991g...SM, je u tom trtenutku bio gotov i verovatno bi to bio kraj lopovske bande...sami, sto je UDBA, uvek spremna da pusti srpsku kirv..tada su JNA generali izveli tenkove na ulice Beigrada i narodni gnev je utisan...nije se uplasio srpski narod od tenkova JNA, vec je tu JNA dozivljavao kao svoju vojsku i bio je zbunjen...moje licno misljenje, da bi JNA generali naredili otvaranje vatre na ucesnike protesta,,,a onda je krenui raspad Jugoslavije, samo sto tada JNA generali, nisu slali tenkove na teroriste, koji su blokirali kasarne, ubijali i kidnapovali vojnike i oficire JNA,,,,jedan od primera tog generalskog ludila je bio u Splitu, gde ustaska rulja davi vojnika JNA, a ta us.rana JNA ne reaguje...tada su ustaski maloumnici davili vojnika Svetlanca Nakova, pogledati snimak...tada je ubijen Sasko Gesovski, vojnik...sta je uradila ta JNA, sto ne izvedose tenkove na ulice Splita, kao u Beogradu

Aktivista Lokalnog fronta pušten na slobodu: Priveden zbog navodnog incidenta u Novom Sadu​

Aktivista Lokalnog fronta Kraljevo Mihailo Kolović pušten je iz pritvora nakon što je dao izjavu u svojstvu građanina.

Kako kaže za Danas, priveden je zbog incidenta koji se dogodio 10. avgusta u Novom Sadu.

"Razbijen je neki izlog. Odveli su me u SIV i tamo su me držali dok nisu došli inspektori iz Novog Sada, a onda su mi rekli zbog čega sam tu i da sam verovatno pomešan sa nekim. Navodno im je neko iz Novog Sada rekao da sam ja osoba sa snimka koja je gađala izlog i polomila ga", rekao je on.

lg.php

Potom je dao izjavu inspektorima i rekao im da on taj dan nije bio u Novom Sadu, niti je znao da se taj događaj desio. Nakon toga je odmah pušten.

Njega su šest inspektora u civilu, koje su se predstavile kao policija, odveli iz stana u kom se nalazio, bez objašnjenja ili pokazanog naloga.

https://www.021.rs/story/Info/Srbij...den-zbog-navodnog-incidenta-u-Novom-Sadu.html

Back