U krevetu sa grčkim milionerom

Meliot

Elita
Poruka
22.685
Pre par meseci odem do komšija na kafi (mladi bračni par je u pitanju) i zateknem na stolu knjigu sa naslovom ,,U krevetu sa grčkim milionerom". Sad me zanima kako bi muškarci reagovali da vide neku takvu knjigu sa takvim naslovom na stolu kod svoje voljene osobe. Ja možda sam ,,zatucan i staromodan" kao što neki misle ali istog trenutka kada bih zatekao takav prizor shvatio bih da je to kraj i pokrenuo proceduru rastanka ili razvoda. Vaše mišljenje o ovom slučaju?

Pre par meseci odem do komšija na kafi (mladi bračni par je u pitanju) i zateknem na stolu knjigu sa naslovom ,,U krevetu sa grčkim milionerom". Sad me zanima kako bi muškarci reagovali da vide neku takvu knjigu sa takvim naslovom na stolu kod svoje voljene osobe. Ja možda sam ,,zatucan i staromodan" kao što neki misle ali istog trenutka kada bih zatekao takav prizor shvatio bih da je to kraj i pokrenuo proceduru rastanka ili razvoda. Vaše mišljenje o ovom slučaju?

Ozbiljan si?

Da li znaš ko od njih dvoje čita knjigu? Ti ne da "sudiš knjizi po naslovu" već sudiš i ljudima koji čitaju knjige kojima neko sudi po naslovu.

Da li bi isto reagovao kada bi na stolu video npr knjige:
Kama Sutra
Ljubavnik Ledi Četerli
Komunistički manifest
...

Ti se nikada nisi zainteresovao za neku temu koja nije, da kažem, deo tvog života?

Moje mišljenje je da, možda nisi zatucan i staromodan, samo moraš malo da šire gledaš svaku sliku koju vidiš, pa i tu koju si zatekao kod komšija.

Da li znaš ko od njih dvoje čita knjigu? Ti ne da "sudiš knjizi po naslovu" već sudiš i ljudima koji čitaju knjige kojima neko sudi po naslovu.
Ako on čita tu knjigu odmah da se obesi o krivo drvo. Koji bi muškarac u braku čitao takvu glupost?
Glupost živa.
Ljubavnik Ledi Četerli
Iz naslova je dovoljno zaključiti da je najobičniji bestseler u najmanju ruku, znači delo bez ikakve književne vrednosti. A šta se u toj knjizi dešava stvarno me ne zanima.
Komunistički manifest
Ili je čovek komunista ili je čovek široke kulture.

Ljubavnik Ledi Četerli je izdat 1928. godine. Pročitaj malo o tvorcu ovog dela, da ne širim temu.

Ne sudi ni ljude ni knjige po koricama :)

Čitamo tekstove i knjige o pojmovima, stvarima koje volimo, kojih se plašimo i koje, možda i mrzimo. Razlozi su raznoliki ali najčešći je da ih bolje shvatimo. Ako čitam knjigu o nacistima neću ih sigurno posle toga više voleti ako razumem zašto su takvi kakvi jesu. Razumeću ih i možda posle toga imati još veću odbojnost prema njima.
Kod erotskih knjiga takođe. Pročitaću nešto što je meni nepoznato i razumeću. Možda ću prihvatiti, a možda i neću. Važno je da shvatim.

Dobro

Nekad je naslov knjige iritirajuci jer je radnja apsolutno u drugom pravcu no sto naslov sluti

Sto nisi pitao komšije o čemu se radi u knjizi ?

Zato ja ovu knjigu držim na stolu. Radoznale komšije ne ostaju na kafi a i žmu bolje sluša 🤷‍♀️
592_big.jpg

A zašto bi mi smetalo?

Nisi mi jasan, Đepeta mi!

Pa nije knjiga uputstvo za upotrebu ili rešenje životnih problema, potajnih želja, skrivenih motiva...

Evo npr. knjige koje je moj suprug čitao u većini slučajeva meni nisu bile interesantne. Od politike, prava, religije, filozofije... sve ono što mi je bilo interesantno ja sam čitala, ali njemu nije smetalo što čitam npr Eriku Jong, naprotiv, neke od njenih starih malo poznatih romana smo zajedno tražili i kupili.

Pa muškarcu pre treba da imponuje što se žena interesuje za nešto što će i za njega možda dobro biti :zper: nego da čita tekstove o uzgajanju kukuruza u Vojvodini (a nije njena struka).

Back