Stojkov Menidjer
Stara legenda
- Poruka
- 78.615
Ajdeihhh vi zene. kada biste znale kako se prave pastete i virsle, ne bi ih vise ni pogledale (a kamoli jele)
Kako se prave Carnex viršle?
Kako se prave dečje Carnex smazalice?
Da čujem...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ajdeihhh vi zene. kada biste znale kako se prave pastete i virsle, ne bi ih vise ni pogledale (a kamoli jele)
Jel na akciji bile?U bajaderama kupljenim u koprivničkom Intersparu u tri navrata pronađeni su crvi, povodom čega je fabrika "Kraš", koja ih proizvodi, negirala svoju krivicu, navodeći da su njihovi proizvodi osetljivi na uslove skladištenja.Crve u bajaderama kupci su pronalazili u januaru ove godine, zatim u junu, da bi poslednji slučaj bio prijavljen prošle nedelje, na Fejsbuku potrošačkog udruženja "Halo, inspektore", prenosi Index.hr.
Iz "Kraša" su odmah reagovali, naglašavajući da su mnogi njihovi proizvodi osetljivi na uslove skladištenja.
"Kod bajadere postoji mogućnost zagađenja ‘infestacijom’ zbog neprikladnog skladištenja. Razvoj larve moljca zahteva 21 dan.
Moljac može prodreti kroz ambalažu ako su uslovi skladištenja neprimereni, ili ako se proizvod drži blizu brašnastih materijala", istaknuli su iz Kraša.
Iz udruženja "Halo, inspektore" navode da su im stručnjaci rekli da uzrok pojave crva u bajaderi može biti lešnik koji nije bio dovoljno termički obrađen da bi se uništila jajašca, kao i da još čekaju odgovor od trgovinskog lanca Spar.(b92)
Pogledajte prilog 1629565
sad nista nema dobar ukus ko pre..Eurokrem tabla je bila jeftina varijanta bajadere. Sad ta tabla nema nikakav ukus treba proučiti jadarit od kog se pravi![]()
sta ide?Ueurokrem tablu uopšte više ne ide kakao.
Pa cim hoce crv nije to lose, nesto nije u redu sa mnom posto mi se cini da je ovo reklama za kras kvalitet....otreses i jedes....Kras je odavno izgubio sjaj. Najbolje cokolade na ovom prostoru koliko-toliko su Zvecevo, Pionir i Kandit.
ti si prilicno radoznala zenaAjde
Kako se prave Carnex viršle?
Kako se prave dečje Carnex smazalice?
Da čujem...
Glupost.
Imaš li dokaza za te tvoje "tvrdnje"? Ukusi su različiti, ali se tebi nešto sviđa, to ne znači da to zbilja i je tako.Sada ne znam rade li to ili ne,ali nikakvon cudo ne bi bilo i da rade, koliko patoloski mrze Srbe kao narod nista me ne bi zacudilo, sto opet ne znaci da to nuzno rade.Od njihovih proizvoda Podravka ima nivo da se mjeri sa srpskim prizovodima, sve drugo im je mnogo slabije.Ako hoces sireve dobre i mlijeko svugdje su bolji nego u Hrvatskoj na Balkanu, realno.Konditorske proizvode najbolje na Balkanu ima Srbija,mlijecne prozivode Slovenija ima najbolje mada i Srbija tu ne zaostaje ali Slovenija je tu nivo iznad.Kada je meso u pitanju opet su tu Srbija i Slovenija najbolje.Voce Srbija ima najbolje.Vina Crna Gora ima najbolja.Jedino sto Hrvatska ima najbolje su riblji proizvodi ali i to ce malo ko uzeti ko ima pare za Italianske riblje prozivode tipa Rio Mare itd
Peciva najbolja ima Bosna.Kuvana jela opet Srbija kupus,pasulj itd.
Hrvatska jedino sto ima dobro je ta Podravka imaju lijepe supe to je tacno i imaju najbolji eurokrem Lino Ladu koja komotno moze da parira Nuteli i to jedina od ovih sa Balkana.Ali sve je to jako malo.Od hrvatskih prozivoda vrlo malo se sta tu moze kupiti,po meni Slovenija i Srbija su pojam za sva.A Srbija najvise
Imaš li dokaza za te tvoje "tvrdnje"? Ukusi su različiti, ali se tebi nešto sviđa, to ne znači da to zbilja i je tako.
Ukusi su različiti. Iskreno, ono što sam probao od bivših EX-YU proizvoda i nije mi baš nešto. Opet kažem, stvar navike i ukusa.Pa hajde realno u cemu je Hrvatska najbolja u gastronomiji na Balkanu a da to nisu ribe,juha i krem od nedavno.
-Vino imate dobro ali bolje je u Crnoj Gori
-Mesne namaze pastete nemate bolje od Srbije i Slovenije
- Vodu nemate bolju od Crne Gore i Srbije
- Ajvar nemate bolji od Makedonije
- Cokolade su vam tu negdje sa Srbijom,egal
- Kekseve nemate kao Srbija realno i grickalice
- Rostilj nemate bolji od Srbije
- Cajne namete bolje od Slovenije
- Prsutu nemate bolju od Crne Gore
- Pite i bureke nemate bolje od Bosne
- Povrce tek nemate najbolje
- Voce nemate bolje od Srbije i Alanije.Imate dobro primorsko voce tipa Limun,Nar ali i tu nemate bolje od Albanije
Jedino sto imate najbolje su Juhe i Ribe i plodovi mora.Ali opet kazem i tu ko ima para da kupi Italijanske specijalitete nece uzimati hrvatske
Ukusi su različiti. Iskreno, ono što sam probao od bivših EX-YU proizvoda i nije mi baš nešto. Opet kažem, stvar navike i ukusa.
Ti svakako imaš pravo na svoje mišljenje i tebi to možda zbilja i je tako. I lako moguće da je to tako i kod većine Srba, jer normalno da više volite svoje proizvode i okuse na koje ste navikli.
Recimo pred par godina sam imao priliku vidjeti kako stranci reagiraju na Cedevitu. I doslovno su svi rekli da je dobra, odlična. Nitko nije rekao ništa loše. Uglavnom hrvatski proizvodi koje nose oznake "izvorno hrvatsko " i "hrvatska kvaliteta" bi trebali biti kvalitetni.
https://znakovi.hgk.hr/o-znakovima/
Opet kažem, ukusi su različiti, pa tako i u jelu. Netko voli slađe, netko kiselije, netko ljuće... Sto ljudi, sto ćudi. Tko je kako navikao. Ne kažem ja da su naši proizvodi najbolji, ali jednostavno, stvar ukusa. Opet ponavljam, proizvodi s oznakama "hrvatska kvaliteta" i "izvorno hrvatsko" bi trebali biti kvalitetni. U redu, možda ima boljih, ali nama je naše dobro.Ne jedem ja samo srpske prozivode, ja cu ti uvijek prije jesti Grcki nego Srpski sir,zato sto je bolji.Ili prije cu jesti Grcku nego Sopsku salatu jer rade bolje sa sirom i paradajzom,prije cu uzet neku pitu iz Bosne.Ja od Hrvatskih proizvoda uzmem Podrvaku rade dobre stvari i to vam je brend.E sada ako hoces vrhunsku ribu da pojedes fino treba otici do Splita negdje pa naci neki restoran i jedes kvalitet.Riba kupovna nije to to,iako moze biti bezbjednija jer u konzervi se ne kvari ali nije ukus slican
Opet kažem, ukusi su različiti, pa tako i u jelu. Netko voli slađe, netko kiselije, netko ljuće... Sto ljudi, sto ćudi. Tko je kako navikao. Ne kažem ja da su naši proizvodi najbolji, ali jednostavno, stvar ukusa. Opet ponavljam, proizvodi s oznakama "hrvatska kvaliteta" i "izvorno hrvatsko" bi trebali biti kvalitetni. U redu, možda ima boljih, ali nama je naše dobro.
Pitaš za moj osobni ukus ili što?Sta bi ti izdvojio kao Hrvatski kvalitet
Pitaš za moj osobni ukus ili što?
Pa proizvodi koji su dobri, dugotrajni, kvalitetni. Koji ispunjavaju funkciju i koji ljudi žele opet kupiti.
Npr. Cedevita, Vegeta, Kraš napolitanke, Ulje Sunce Vinkovaca, Podravka goveđi gulaš, Gavrilović zimska salama... Tako nekakve stvari.
Evo ovdje nekakva čitaba
https://znakovi.hgk.hr/proizvod/
Linolada je kopija Kinderlade (licenca). Isto kao što je Eurocrem kopija talijanske "Gandola" (čini mi se. Ali slažem se da je Linolada bolja od Nutelle. Prošle godine sam bio kupio u Lidlu Nutellu, piše proizvedeno u Njemačkoj. Užas živi. Gore prst ulja pliva, a i okus nikakav, kao da jedem mast... Sad, da li je to ta neka loša serija bila ili ima veze s "istočnim" i "zapadnim" tržištem, ne znam. Ali osobno mislim da su mnogi domaći proizvodi bolji od stranih koji su za "istočno" tržište.Linolada je jako dobra,mislim da tu imate ozbiljne sanse da imate evropski brend.Da je Linolada iz vece drazave bila bi jaca od Nutele.U zivotu nisam probao bolji krem.Posebno onaj gold linolada ali i i crno bijeli je bas jako dobar.
Poseban ukus ima.Nutella je dosta hajpovana zato sto je iz Italije koja je gastonomska super sila
Linolada je kopija Kinderlade (licenca). Isto kao što je Eurocrem kopija talijanske "Gandola" (čini mi se. Ali slažem se da je Linolada bolja od Nutelle. Prošle godine sam bio kupio u Lidlu Nutellu, piše proizvedeno u Njemačkoj. Užas živi. Gore prst ulja pliva, a i okus nikakav, kao da jedem mast... Sad, da li je to ta neka loša serija bila ili ima veze s "istočnim" i "zapadnim" tržištem, ne znam. Ali osobno mislim da su mnogi domaći proizvodi bolji od stranih koji su za "istočno" tržište.
Pa kažem, stvar ukusa. Tko što i kako voli. Bitno da imamo dobrih i kvalitetnih proizvoda. E sad jesu li najbolji ili nisu, nije toliko bitno. Bitno je da su dobri i kvalitetni. I naći će svoje kupce na tržištu.Po meni bolja je od Kinder lade,jer Kinder Lada imala je vise ukus cokolade nego krema iako je bila jako ukusna a Lino lada je slicna Kinder Ladi po ukusu ali ima vise ukus krema ,djelimicno je slicna Kinder Ladi.Plus Lino Lada ima gold varijantu koja je nivo za sve.A probao sam i Eurokrem iz najboljih dana,nije to to.U Italiji Torino je centar za proizvodnju krema a oni imaju more kremova ne samo Nutelu.Ali vecinom prave jednobojni krem tipa Nutela i Nutkao koji su kvalitet ali mlijeko bi manjkalo.Ja kada sam kao mali jeo Eurokrem kada se vecina slagala da je bijeli dio Eurokrema mnogo ukusniji nego crni,nikada nisam smatrao a ni vecina da je crni dio krema los naprotiv cjeli krem je bio uksuan ali bijeli dio je bio bas preukusan.E sada kada jedem Linoladu imas podjednako dobar crni i bijeli dio,balans imaju taj jedini zato kazem najbolji je.A ja licno vise volim dvobojni krem mada opet neko vise voli jednobojni ali to je opet ukus
Pa kažem, stvar ukusa. Tko što i kako voli. Bitno da imamo dobrih i kvalitetnih proizvoda. E sad jesu li najbolji ili nisu, nije toliko bitno. Bitno je da su dobri i kvalitetni. I naći će svoje kupce na tržištu.