U Končulju pronađeno oružje

john doe

Veoma poznat
Poruka
14.018
16:57 BUJANOVAC - Oružje koje je danas otkriveno u ataru sela Končulj kod Bujanovca sakriveno je u podzemnom kontejneru verovatno tokom 2000. i 2001. godine, izjavio je Tanjugu potpredsednik Koordinacionog tela za jug Srbije Simo Gazikalović.
Policija iz Bujanovca je u zakopanoj cisterni za naftu pronašla velike količine oružja i minskoeksplozivnih sredstava, između ostalog i 101.000 metaka, precizirao je Gazikalović.
"Tu nema akta terorizma, osim što vrsta i količina oružanja, mina, protivtenkovskih mina ukazuje da to nije lovačko naoružanje", rekao je Gazikalović.
On je dodao da u akciji nisu bile angažovane vanredne snage policije, niti Žandarmerije, kao i da akcija nije uznemirila lokalno stanovništvo.
Prema njegovim rečima, akciji su prisustvovali zamenik tužioca i istražni sudija iz Vranja, kao i predstavnici kancelarije OEBS-a, a svo nađeno oružje je zaplenjeno i biće uskladišteno.
Ministar policije Ivica Dačić izjavio je ranije danas Tanjugu da se, prema prvim saznanjima, u cisterni nalazi velika količina bombi, mina, ručnih bacača, pušaka, puškomitraljeza i municije.
 

Back
Top