Tuzni_patak:
Lexa:
Koristim privilegiju
anonimnog, glupiram se i k.njam... Kao i većina... Trebali biste i vi biti svesniji anonimnosti, ovde, gde je tu blam? Pa možete priznati da ne znate da plivate, bu-hu
Ni ja ne volim da se rasplačem pred svima, nije u pitanju iskazivanje emocija, čudim se nedostatku REČI što je izuzetno uobičajen problem kod VAAAAAAS :shock:
Khm, ne, ne tražim mr. Perfect, bar ne ovde. Što?
Mozes li malo jasnije da kazes sta te cudi...
Oni koji su u projekcijama i foliranju , oni u anonimnosti vide ekstremno dobro polje za egzibicionisam u svojoj delatnosti.
Oni koji se u zivotu ne foliraju , iz razlicitih razloga pre svega prakticnih, oni nemaju potrebe ni ovde da se foliraju, A NJIH SAM SIGURAN DA NEBI PREPOZNALA , BAS PO PITANJU KOJE SI POSTAVILA.
Oni su ti uopsteniji , neinteresantniji , nema mistike, kao da su gluplji ,nekreativniji,banalniji.
Kad malo porastesh onda ces shvatiti da je jedna od razlika izmedju polova i ta da zene vishe cene govornu kreativnost , a muskarci proizvodnu.
Zene estetiku , muskarci tehnologiju...
....zene formu, muskarci sustinu....
...zene dinamiku kao potvrdu zivota, muskarci rutinu da im omoguci vreme za kreativne izlete radi samopotvrdjivanja.
Nije mi bila namera da vređam ceo muški rod, koliko god vama, tebi, neverovatno izgledalo ja poštujem muškarce, čak i one sa stavom kao što je tvoj, jer takvi, bar, imaju stav.
Ali, moram da primetim da ti žene ne poštuješ ni malo. A, kao žensko, nalazim se prozvanom i smeta mi da neko na osnovu spekulacija nekog filozofa bez imena (ili čega već), bez ikakvog argumenta žene naziva
POVRŠNIM i sposobnim jedino za rađanje, t.j. reprodukciju.
Apsolutna isključivost, kojoj si sklon pri bilo kakvom pitanju koje počinje sa "muškarci ili žene", hoću reći - ko je u čemu bolji ili gori, je svojstvena osobi koja ne razmišlja, koja je imala suviše patrijarhalno vaspitanje da bi obrazovanje moglo doći do izražaja, t.j.
IZUZETNO MLADOJ, NEUPUĆENOJ I NEFLEKSIBILNOJ OSOBI. Po svemu dosad sam zaključila da si upravo suprotnost navedenom, pa sam malo zbunjena.
Izvinjavam se na "psihoanalizi", ali moja je zbunjenost bezgranična. Najpre me je iznenadilo
tipično muško (dobro, hajde) hvatanje za slamku po pitanju mojih godina, jer ja u skladu svojih godina biram pitanja i, svakako, dajem odgovore.
Dakle,
kad malo porastem NEĆU shvatiti to što si mi predočio iz tri prosta razloga:
- ne slažem se, ali UOPŠTE, sa tezama;
- to je tvoj LIČNI stav koji ne mora nužno da bude istina, pa da si ga izvukao iz najcenjenijih i najčitanijih knjiga Filozofskog fakulteta;
- i, naravno, jer sam ŽENSKO, i kao takva ne mogu nikada da se složim sa onim što direktno ide protiv mene, sve i da je istina.
Još jednom naglašavam da ja nemam ništa protiv muškaraca, samo mi se ne dopada javno omalovažavanje svega što
žena predstavlja ili ne predstavlja i kada bi neko samo malo pažljivije pročitao šta pišem (bez da smisli odgovor pre nego pročita temu) sve bi mu se otkrilo samo i na pravi način.
A, možda bi uspeo i da mi odgovori.
Pozdrav.