Al' što volim ove "iskusne" koji nikad nisu bili u braku, kad sole pamet kako treba dobro izabrati.
Kao da se ljudi ne menjaju, u braku se ostaje decenijama, a ljudi se promene za par godina, kao i životne okolnosti. Potpuno je smešno i naivno misliti kako je osoba sa kojom si ušao u brak posle 10-20-30 godina potpuno ista. Ni jedna veza nije konstatno ista, postoje usponi i padovi i ništa nije sigurno.
Što se tiče teme...ja bih takođe gledala da nađem bilo kakav posao. Čuvanje dece, spremanje po kućama, ma radila bih i na njivi, ali ne bih dozvolila da materijalno zavisim od bilo koga. Makar da ne moram da tražim baš za svaku sitnicu i da ispostavljam račun.
Neverovatno je kako su ljudi osioni kad neko materijalno zavisi od njih. Onda smatraju da su ti ljudi njihovo vlasništvo.
..kako Elli, sad ces tek da cujes kad pocnu da prosipaju "znanje i iskustvo"
..situacija zeznuta al' posto brak nije prisila vec dobrovoljna volja dvoje odraslih ljudi moze se razvesti, naravno samo je pitanje od cega ce da zivi
u medjuvremenu dok ne nadje neki posao, koji je teze naci nego naftu na sred Trga N.Pasica...cuvanje starih, dece, koga god, se dobija uglavnom
po preporuci, odakle preporuke nekom ko to nije nikad radio?..kod Kineza moze, al' garancija da ce dati platu na kraju meseca 0%..u kuhinjama
takodje slicna situacija, tamo bar moze da jede dok radi...mada znam neke koji su i to jedva mogli, i na kraju meseca bili zakinuti za %, dok
su pojedini cekali plate i na kraju dobili komentar "platice ti bog"
...savrseno znam o cemu pricam, jer sam u situacii i godinama od prilike kao i postavljacica teme, to je skoro pa nemoguca misija danas,
cak imam poprilicno veci broj godina do penzije nego ona...