U kom pravcu..

bravo sve tacno..zato treba iskustvo i gledas sebe..ne mislis tudjim mozgom i po svaku cenu drugom da ugodis jer sebe onda pogube kao i postavljacica sto sad nema kud..i ovo ljubav vecina nema blage veze sta je to i na sta treba liciti..pravim razliku u kriterijumima 20-30-40ogodisnjaka pa ne mozemo uopsteno sve u isti kosh
у чему је онда проблем са себичним клинкама у тим крес варијантама?
ти подржаваш баш тај њихов став да мало стекну искуство у односу у који се не улаже... науживаће се и искусно изабрати кад дође вријеме за озбиљне ствари... и вјероватно неће завршити као жене ранијих генерација које су учене да цијене мушки род, а не поједине мушкарце.

у чему је онда проблем са себичним клинкама у тим крес варијантама?
ти подржаваш баш тај њихов став да мало стекну искуство у односу у који се не улаже... науживаће се и искусно изабрати кад дође вријеме за озбиљне ствари... и вјероватно неће завршити као жене ранијих генерација које су учене да цијене мушки род, а не поједине мушкарце.

ne misli se na ozbiljan odnos koji napreduje..da se trazi slicna osoba a ne kao postavljacica da se prilagodjava i trpi i izgubi sebe

pa mozda je bilo sve OK dok je bilo posla i plate a sad kad nema onda je mnogo teze a nisi ni toliko kriv sto na kraju ne mozes da se snadjes, ali nikog nije briga sto nisi kriv a treba jos da prezivish

ne misli se na ozbiljan odnos koji napreduje..da se trazi slicna osoba a ne kao postavljacica da se prilagodjava i trpi i izgubi sebe

e pravo da ti kazem ne verujem da postoji takav odnos, mozda za neke ljude a za neke ljude mislim sta su dobili dobili, mogu eventualno da se rese nekog i da budu sami, ako su to u stanju, ali nekad zbog materijalnih okolnosti bolje da trpis neku situaciju. spori smo, lenji, inerntni, nemamo veze, mozemo u neko uredjeno drustvo de nam daju neki jadan posao da prezivimo ali toga ovde sad nema. a tamo bi nam bilo dosadno :(
a ti sto traze slicne i vole svoje muzeve, ok verovatno postoje i takvi ali to su neki drugi ljudi

pa moras te mrvice, evo kao nikad nisi zadovoljan i onda stalno nesto trazis i trazis i nikad ne nadjes, ne postoji savrseno. ima i ta zamka
ti sto non stop nesto traze i nista im ne valja. ali makar traze
u stvari nekako je sve svejedno

pa trazimo..kopamo..istrazujemo..nadamo i tezimo ka savrsenom odnosu..juce pricam ortaku neke detalje iz jednog odnosa on u shoku..kao ne veruje sta mu pricam..a meni to normlano..a do tad uvek on nesto sere kako ima vanzemaljske odnose..tako vecina ima smor odnos i nikad ne izvuce maximum

bravo sve tacno..zato treba iskustvo i gledas sebe..ne mislis tudjim mozgom i po svaku cenu drugom da ugodis jer sebe onda pogube kao i postavljacica sto sad nema kud..i ovo ljubav vecina nema blage veze sta je to i na sta treba liciti..pravim razliku u kriterijumima 20-30-40ogodisnjaka pa ne mozemo uopsteno sve u isti kosh

krenem u kres varijante a ocigledno da nema napretka kad je vecina sebicna i povrsna..

Samo treba naći tu ravnotežu između sebičnosti, površnosti, želje za ugađanjem i prilagođavanjem :)

pa trazimo..kopamo..istrazujemo..nadamo i tezimo ka savrsenom odnosu..juce pricam ortaku neke detalje iz jednog odnosa on u shoku..kao ne veruje sta mu pricam..a meni to normlano..a do tad uvek on nesto sere kako ima vanzemaljske odnose..tako vecina ima smor odnos i nikad ne izvuce maximum

ali ti imaš iskustva sa ribama kakva niko na ovome svetu nema...
prekaljen si ti borac...naviko na sve, video sve tipove žena, oko njih umeš sve...baš pravi mačo. onakav kakvim ja i zamišljam uspešnog, mačo muškarca, kazanovu 21og veka, krckalaca ženskih srcaca, vatrenog ljubavnika...:zag:

Al' što volim ove "iskusne" koji nikad nisu bili u braku, kad sole pamet kako treba dobro izabrati.
Kao da se ljudi ne menjaju, u braku se ostaje decenijama, a ljudi se promene za par godina, kao i životne okolnosti. Potpuno je smešno i naivno misliti kako je osoba sa kojom si ušao u brak posle 10-20-30 godina potpuno ista. Ni jedna veza nije konstatno ista, postoje usponi i padovi i ništa nije sigurno.

Što se tiče teme...ja bih takođe gledala da nađem bilo kakav posao. Čuvanje dece, spremanje po kućama, ma radila bih i na njivi, ali ne bih dozvolila da materijalno zavisim od bilo koga. Makar da ne moram da tražim baš za svaku sitnicu i da ispostavljam račun.

Neverovatno je kako su ljudi osioni kad neko materijalno zavisi od njih. Onda smatraju da su ti ljudi njihovo vlasništvo. :roll:

Au, crna Zorice.Baš teška situacija.Ima li muž love?Ošišaj ga, pokupi lovu i tutanj.Sačekaš te 2 godine do penzije.Šalim se , naravno.Baš si u gabuli...Probaj naći neki oisao, da čuvaš djecu ili starije ljude.Znam da zvuči ružno, ali to je jedna od opcija.
PS, ipak provjeri kakvo mu je stanje na karticama pa ih malo ispeglaj.

Al' što volim ove "iskusne" koji nikad nisu bili u braku, kad sole pamet kako treba dobro izabrati.
Kao da se ljudi ne menjaju, u braku se ostaje decenijama, a ljudi se promene za par godina, kao i životne okolnosti. Potpuno je smešno i naivno misliti kako je osoba sa kojom si ušao u brak posle 10-20-30 godina potpuno ista. Ni jedna veza nije konstatno ista, postoje usponi i padovi i ništa nije sigurno.

Što se tiče teme...ja bih takođe gledala da nađem bilo kakav posao. Čuvanje dece, spremanje po kućama, ma radila bih i na njivi, ali ne bih dozvolila da materijalno zavisim od bilo koga. Makar da ne moram da tražim baš za svaku sitnicu i da ispostavljam račun.

Neverovatno je kako su ljudi osioni kad neko materijalno zavisi od njih. Onda smatraju da su ti ljudi njihovo vlasništvo. :roll:

..kako Elli, sad ces tek da cujes kad pocnu da prosipaju "znanje i iskustvo":mrgreen:

..situacija zeznuta al' posto brak nije prisila vec dobrovoljna volja dvoje odraslih ljudi moze se razvesti, naravno samo je pitanje od cega ce da zivi
u medjuvremenu dok ne nadje neki posao, koji je teze naci nego naftu na sred Trga N.Pasica...cuvanje starih, dece, koga god, se dobija uglavnom
po preporuci, odakle preporuke nekom ko to nije nikad radio?..kod Kineza moze, al' garancija da ce dati platu na kraju meseca 0%..u kuhinjama
takodje slicna situacija, tamo bar moze da jede dok radi...mada znam neke koji su i to jedva mogli, i na kraju meseca bili zakinuti za %, dok
su pojedini cekali plate i na kraju dobili komentar "platice ti bog":evil:
...savrseno znam o cemu pricam, jer sam u situacii i godinama od prilike kao i postavljacica teme, to je skoro pa nemoguca misija danas,
cak imam poprilicno veci broj godina do penzije nego ona...

zaposli se.Ako ne mozes, trpi. Takva je tura. Ima i gore.

Mozda bi mogla da probas da ga odobrovoljis?
Probaj da nadjes neku dobru osobinu u njemu.

Nemoj da zalis sebe. Budi hrabra;

Poslednja izmena:
zrtva se ne postaje preko noci, ali sa mazohistickim karakterom se radja..
zdrav odnos podrazumeva uzimanje i davanje..i borbu da se iz tog odnosa izvuce najbolje za oba partnera + decu..
neko se za svoje parce lepog ne bori zbog kraktera, neko zbog vaspitanja..
ako je takav odnos funkcionisao 40 god, i sad bi da ga promenis moras da imas inicijalnu kapislu..
a to je da ti je svega preko glave..
da si spremna da spavas ispod mosta ako treba samo da bi imala svoj mir..
tad ti je nebitno gde ces da zivis, od cega da se hranis..bitan ti je samo - mir..
bojim se da kod tebe nije doslo dotle..
ti i dalje u vasem odnosu provociras ne da bi bilo sta promenila na bolje, nego da bi dobila svoju porciju cuski za taj dan..
kazu da kad se davljenik davi, ne treba mu dati ruku nego ga treba gurnuti dublje..
to je ono sto kod njega aktivira instikt za opstankom..tek tada pocinje da se bori..
izgleda da je tako i kod tebe..
kad svoju situaciju sagledas iz drugog ugla, onog koji ti pokazuje sta je najbolje za tebe, a ne onog iz kojeg hoces da vidis koliko je on los, tada ces i da pronadjes resenje..
sama, bez icije pomoci..
jer samo ti sama znas sta je za tebe najbolje..
to je tvoj zivot.

nikad mi nece biti jasne te zene koje toliku decu izrode i na kraju ispadne da je sve vreme s budalom...

Čovek nikad ne zna kad će postati budala u očima žene. Nekada su ženi potrebne godine pre nego što u muškarcu prestane da gleda heroja kakav nikada nije bio i počne da ga smatra za budalu veću nego što realno jeste. Ali na kraju uvek ispadne da je sve vreme sa budalom, u pravu si.

u krajnjem slucaju postoje stari ljudi koji primaju zene u godinama da zive kod njih i da se brinu o njima za neke sitnije pare

Ja sam taj. Evo, ako je to Zorici prihvatljivo, može da vodi računa o meni. Ne mora da plaća čak ni tu siću.

Tvoj post je ogledalo velikog nezadovoljstva,pa ako sumnjas da ima dijete od 16 godina ne znam sta cekas da se razvedes

Zašto da se razvede ako samo sumnja? Zar to nije pomalo impulsivno od tebe?

ne znam sta mozes da ocekujes od takvog covjeka.koji je na sve spreman,cak i da udari zenu.

Verovatno nije spreman da udari ženu, jer da jeste već bi to uradio. Zorica reče da se zaleće da udari.
Nije da ga branim ili da mislim da je regularan lik, ali sam u u trenutku zamislio situaciju u kojoj njen muž možda i nema dete od 16 godina sa nekom drugom ženom, a ova njegova ga periodično maltretira da joj konačno prizna svoju mračnu tajnu. Da je najnormalniji poludeo bi.

Back