У којој сте групи?

Пилипенда

Veoma poznat
Poruka
13.593
Постоји један изванредан начин да се лоши и најбољи одвоје од оних других.

ln.jpg

У коју групу се сврставате, 1 или 2? ;)

Постоји један изванредан начин да се лоши и најбољи одвоје од оних других.

Pogledajte prilog 1561594

У коју групу се сврставате, 1 или 2? ;)
Mislim da sam od skoro i u jednoj, i u drugoj, sve po potrebi. Ko mi se mnogo preči i kritikuje, videće SVOGA boga, jer to moj Bog nije.

Ово ми је изузетно занимљиво, ево зашто. Они лоши помислиће да се логаритам зброја (збира) може писати као зброј логаритама и опредијелиће се за први израз (да јесте једнако) зато што не знају. Они који мисле да знају сјетиће се да логаритам не може преко зброја тј. да:
lnz.jpg

јер су запамтили да правило гласи мало другачије:
lnp.jpg

и зато ће се опредијелити за друго МИСЛЕЋИ да знају.

Бисер у свему овоме је оно што је Плант (прерано) написао, наиме, они најбољи ће видјети да је у овом примјеру (који је управо зато и занимљив) 1+2+3 исто што и 1*2*3, тј. да заправо имамо:
ln+.jpg

па ће се опредијелити за прво, али не зато што не знају (као првопоменути), него управо зато што заиста знају.

Кад овако одвојиш оне најлошије и оне најбоље (који су одговорили исто из различитих разлога), ништа лакше него међу њима направити разлику, важно је да су отпали они што мисле да знају, они што су набубали али не размишљају и сл. Ето, то ми је занимљиво. :)

e mnogo ti hvala 😆
(Ipak moram priznati da sam guglala) u ovoj pesmi bi trebalo da znači tamnokosa, tamnoputa , (to je ušlo u uži izbor) ali brate Pilipenda sad si me poslao na Himalaje u pleme Kalash, još jedno pleme nalik Srbima 😎 i sad moram čitati o njima :roll:

Poslednja izmena:
e mnogo ti hvala 😆
(Ipak moram priznati da sam guglala) u ovoj pesmi bi trebalo da znači tamnokosa, tamnoputa , (to je ušlo u uži izbor) ali brate Pilipenda sad si me poslao na Himalaje u pleme Kalash, još jedno pleme nalik Srbima 😎 i sad moram čitati o njima :roll:
Тако је. Имаш исто и у нпр: „Шекерна, зашакерена, ти калеша неверна...” али да те не ометам док се пентраш по Хималајима... :lol:

Back