Nesto te zulja dodjosu? Jbt, pa ti si dodjos u rodnoj Srbiji, ako si uopste rodjen u Srbiji, sto je mnogo, mnogo gore nego biti dodjos u Sattle-u ili Vancouveru ( preko 50% stanovnika je rodjeno na drugim kontinentima). Doduse, kad razmislis i Ujvidek je dodjoski grad, porastao je tri puta po broju stanovnika od kad ga ja pamtim sa pocetka '70-tih, pa je bar 50% stanovnika tog grada rodjeno negde drugde.
Dakle dodjosu, sta tebi smeta kod bivseg gradonacelnika Ujvideka o kome pisemo? Za razliku od tebe je rodjeni Novosadjanin, 'ajmo to i nije neka prednost kad pogledas da je u tom gradu rodjen i Vulin, recimo, a u sustini sta znaci da je neko i rodjen u Ujvideku, sta je tu posebno? Da li je bivsi gradonacelnik i advokat bio los advokat? To nemamo pojma ni ti ni ja, nismo koristili njegove usluge, ja sam mozda malo i "strucan" da procenim jer imam blisku rodbinu u tom poslu (koja kaze da je, hmmm, bio neubedljiv u tom poslu pa ga je otac presaltovao na politiku) a za tebe smo sigurni da nisi, kao sto nisi strican nizasta na ovom svetu sem da smrdis na Krstarici po ceo bogovetni dan.
On je bio radikal, sad je naprednjak, resio je sebi da tako probija put kroz zivot. Ne zameram mu to iako imam druge poglede na svet, to je njegov izbor, kao sto je tvoj da budes autonomas ali i protivnik nadjosa u tom gradu (sto je, jelte, suprotnost, konflikt u glavi i stavu). Ne zameram ni ja tebi, samo si dobar da malo opljunemo po tebi, jer si inventar na forumu.