U kojoj banci oročiti novac?

Lucius Vorenus

Zainteresovan član
Poruka
473
Imam 30 000 evra koje sam nasledio i koje sam mislio da oročim na godinu dana.
Međutim, gledam propadaju grčke banke, vidim sad na ovom pdf-u pominjete kako Hypo-alpe prodaje filijale u Srbiji, 30 000e nije mala cifra pa se bojim da mi taj novac ne "proguta" mrak.
Mislio sam u Intezi jer mi deluju kao najsigurniji, ali daju izuzetno nisku kamatu...
Dakle, interesuje me koja je najsigurnija banka koja daje pristojnu kamatu?

Međutim, gledam propadaju grčke banke, vidim sad na ovom pdf-u pominjete kako Hypo-alpe prodaje filijale u Srbiji, 30 000e nije mala cifra pa se bojim da mi taj novac ne "proguta" mrak.
Mislio sam u Intezi jer mi deluju kao najsigurniji, ali daju izuzetno nisku kamatu...

U Rajafajzen banci. Imaju najnizu stopu, ali su zato najsigurniji u Srbiji, jer su deo grupacije jedne velike banke.

koji novac? :neutral:

kupi stan i izdaj ga to je sigurnije
Tacno tako ,ebale ih banke .Sjecam se kako se jedna baba derala na radiju jer je njoj i muzu ostalo zarobljeno oko 200.000 maraka .
U to vrijeme se moglo zivjeti mjesec dana sa 100 maraka .Najvece mi je cudo kako je neko u stanju da zaradi tolike pare , a da ih
onda bez imalo mozga ulozi u domace banke .Sjecam se i vremena kad je moj tetak prodao auto i dao pare kod Dafine .Ja nemam
veze sa financijama , ali imam sa logikom i pitao sam njega kojom se logikom rukovodio .
Kupovina nekretnine je pravi izbor . Treba vidjeti da li ima u okolini perspektivnih placeva . Ja sam svojevremeno nagovarao rodbinu
da kupe placeve blizu mjesta gdje sam ja napravio kucu .Odbili su sa podsmjehom . Tada je ar kostao 1000 maraka , a sada
5000 evra , a nudjen im je 21 ar .

Не знам само коме ће ту некретнину да издаје и за које паре, и колико ће та некретнина да вреди сутра с обзиром на старосну структуру наше популације и прородни приратај.

Не знам само коме ће ту некретнину да издаје и за које паре, и колико ће та некретнина да вреди сутра с обзиром на старосну структуру наше популације и прородни приратај.
Beograd i Novi Sad se uvek traze...a ne mora stan. Moj komsija kupio goli plac izmedju zgrada( ne znam kako) i izdao ljudima da postave metalne garaze ...30 garaza po 10 evra pa ti vidi i jos 5 njegovih po 20 E....sad po ceo dan svirka!

Beograd i Novi Sad se uvek traze...a ne mora stan. Moj komsija kupio goli plac izmedju zgrada( ne znam kako) i izdao ljudima da postave metalne garaze ...30 garaza po 10 evra pa ti vidi i jos 5 njegovih po 20 E....sad po ceo dan svirka!
Тја, траже се, ја бих рекао још увек...
А камата у банци је већа него принос од некретнине, чак и да не рачунамо периоде кад је стан празан, оштећења, проблеме, неплаћене рачуне...
А твој комшија је феноменалан, и ја бих волео да купим плац усред насеља....

kupi stan i izdaj ga to je sigurnije
ne bih se slozilla.prava je lutrija naci sigurne stanare.znam zenu koja vec 2 godine drzi prazan stan,jer je prosli stanari ojadili.sigurnije je dati u banku,i da ga glava ne boli..
moja stednja je bila u agrobanci,ali sam podigla neposredno pre ovih dogadjanja,i prebacila u kom.bank...ali,i ljudi koji nisu tada podigli,dizu nesmetano sada u postanskoj stedionici

Ma ljudi nisam ja te pare zaradio nego nasledio. Da ne dužim, ovaj novac je od prodaje stana mog preminulog dede i iznos je podeljen 3 jednaka dela...
Ja te pare držim kod sebe u kući već 2 meseca i mislim da je bolje da ih oročim na određeni period dok ne smislim šta ću sa njima, odnosno gde ću da ih uložim.
Bezveze mi je da mi stoje pare u kući prvo zbog sigurnosti, a drugo što da ne zaradim par stotina evra ako je to moguće.
Još danas važi onaj mesec štednje pa sam mislio danas da završim to.
Findomestic vidim daje najbolju kamatu ( 4.67) ali mi nekako ne ulivaju poverenje...
Poslovno sam vezana za Aik banku ....
Ove nedelje se ne ulazi tamo , velike su gužve zbog nedelje štednje.
Možda imaju dobre uslove.
Oni daju isto solidne uslove i rekao bih da su prilično pouzdani?

Rajfajzen daje nešto jako malo, oko 2% .

Ma ljudi nisam ja te pare zaradio nego nasledio. Da ne dužim, ovaj novac je od prodaje stana mog preminulog dede i iznos je podeljen 3 jednaka dela...
Ja te pare držim kod sebe u kući već 2 meseca i mislim da je bolje da ih oročim na određeni period dok ne smislim šta ću sa njima, odnosno gde ću da ih uložim.
Bezveze mi je da mi stoje pare u kući prvo zbog sigurnosti, a drugo što da ne zaradim par stotina evra ako je to moguće.
Još danas važi onaj mesec štednje pa sam mislio danas da završim to.
Findomestic vidim daje najbolju kamatu ( 4.67) ali mi nekako ne ulivaju poverenje...

Oni daju isto solidne uslove i rekao bih da su prilično pouzdani?

Rajfajzen daje nešto jako malo, oko 2% .

Pazi kome pricas o tome ;D

studentu ili zaposlenom samcu,ako ulozi 30000 ima zagarantovanih 120-150 eur mesecno.
koliko ce vredeti odredice trziste,nece vredeti ni vise ni manje nego ostatak trzista nekretnina.

ne bih se slozilla.prava je lutrija naci sigurne stanare.znam zenu koja vec 2 godine drzi prazan stan,jer je prosli stanari ojadili.sigurnije je dati u banku,i da ga glava ne boli..
moja stednja je bila u agrobanci,ali sam podigla neposredno pre ovih dogadjanja,i prebacila u kom.bank...ali,i ljudi koji nisu tada podigli,dizu nesmetano sada u postanskoj stedionici

meni je iskreno veca lutrija dal ce te pare jednog dana opet biti moje

Back