U Kini radnici čeličane pretukli direktora na smrt

mario80

Legenda
Poruka
70.658
Radnici čeličane pretukli direktora na smrt

Radnici pekinške čeličane "Đanlong Stil holding kompani" pretukli su na smrt generalnog direktora te firme Čena Guonđuna kada su saznali da je prošle godine primio platu od oko milion juana (440.000 dolara), dok penzionisani radnici primaju oko 200 juana mesečno.

Oko 30.000 ogorčenih radnika kineskih čeličana sukobilo se u pokrajini Đilin sa policijom, protestujući zbog ugovora prema kojem će "Đanlong Stil holding kompani" kupiti veći deo državne kompanije "Tonghua ajron", a u protestima je povređeno najmanje 100 ljudi, saopštio je hongkonški Informacioni centar za zaštitu ljudskih prava i demokratiju.
Velike razlike u platama i visoka stopa nezaposlenosti razlog su za sve veće socijalno nezadovoljstvo u Kini.

http://www.blic.rs/svet.php?id=103399

Da li smo preblagi prema demokratama koje rasprodaju Srbiju a trenutno sam koliko čuo, spremili EPS da valjnu... I sajamski prostor je na tenderu... Mišković u milionskim dugovima...

Kad se sruši njihovo carstvo samo će nestati a mi ćemo ostati u prašini... Robovi nekog stranca...

Radnici pekinške čeličane "Đanlong Stil holding kompani" pretukli su na smrt generalnog direktora te firme Čena Guonđuna kada su saznali da je prošle godine primio platu od oko milion juana (440.000 dolara), dok penzionisani radnici primaju oko 200 juana mesečno.

Oko 30.000 ogorčenih radnika kineskih čeličana sukobilo se u pokrajini Đilin sa policijom, protestujući zbog ugovora prema kojem će "Đanlong Stil holding kompani" kupiti veći deo državne kompanije "Tonghua ajron", a u protestima je povređeno najmanje 100 ljudi, saopštio je hongkonški Informacioni centar za zaštitu ljudskih prava i demokratiju.
Velike razlike u platama i visoka stopa nezaposlenosti razlog su za sve veće socijalno nezadovoljstvo u Kini.

Da li smo preblagi prema demokratama koje rasprodaju Srbiju a trenutno sam koliko čuo, spremili EPS da valjnu... I sajamski prostor je na tenderu... Mišković u milionskim dugovima...

Kad se sruši njihovo carstvo samo će nestati a mi ćemo ostati u prašini... Robovi nekog stranca...

Mogli bi i mi da primenimo kineski recept:think:

..EEEEEEEEE...vidis..to je demokracija..."divlji zapad" je bio..pošteniji ......tip ukrade konja i oni ga objese o granu...danas tip ukrade BMW..od 200..konja...i nikome nitsa..eeeeeeee...ono oje bila demokracija..ovo je da prostiš..kakanje...:rtfm:

..EEEEEEEEE...vidis..to je demokracija..."divlji zapad" je bio..pošteniji ......tip ukrade konja i oni ga objese o granu...danas tip ukrade BMW..od 200..konja...i nikome nitsa..eeeeeeee...ono oje bila demokracija..ovo je da prostiš..kakanje...:rtfm:

Sisak: Radnik vrijeđao i tukao šefa
Piše: Sanja Blažević/EPEHA
Ilustracija

SISAK – Radnik tvrtke ENERGO d.o.o, 47-godišnji Siščanin, izvrijeđao je i prijetio 46-godišnjem direktoru u njegovom uredu, a zatim je fizički nasrnuo na šefa.

Udario ga je dva puta u predjelu nosa i čela, no iako ozljede nisu vidljive direktor tvrtke zatražio je liječničku pomoć zbog pretrpljenog straha.

Zbog čega se radnik odlučio fizički obračunati s poslodavcem nismo uspjeli doznati, a napadnuti šef uzeo je slobodan dan kako bi se oporavio od šoka.

Policija je intervenirala odmah nakon događaja u srijedu oko 11 sati, te uhitila 47-godišnjeg radnika zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo prijetnje 46-godišnjem Siščaninu.

Osumnjičeni je uz kaznenu prijavu zbog prijetnje doveden istražnom sucu Županijskog suda u Sisku koji mu je odredio 48-satno zadržavanje. Osim kaznene prijave protiv istog je podnesen i optužni prijedlog prekršajnom sudu zbog narušavanja javnog reda i mira naročito drskim ponašanjem na javnom mjestu.

:whistling:

Sisak: Radnik vrijeđao i tukao šefa
Piše: Sanja Blažević/EPEHA
Ilustracija

SISAK – Radnik tvrtke ENERGO d.o.o, 47-godišnji Siščanin, izvrijeđao je i prijetio 46-godišnjem direktoru u njegovom uredu, a zatim je fizički nasrnuo na šefa.

Udario ga je dva puta u predjelu nosa i čela, no iako ozljede nisu vidljive direktor tvrtke zatražio je liječničku pomoć zbog pretrpljenog straha.

Zbog čega se radnik odlučio fizički obračunati s poslodavcem nismo uspjeli doznati, a napadnuti šef uzeo je slobodan dan kako bi se oporavio od šoka.

Policija je intervenirala odmah nakon događaja u srijedu oko 11 sati, te uhitila 47-godišnjeg radnika zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo prijetnje 46-godišnjem Siščaninu.

Osumnjičeni je uz kaznenu prijavu zbog prijetnje doveden istražnom sucu Županijskog suda u Sisku koji mu je odredio 48-satno zadržavanje. Osim kaznene prijave protiv istog je podnesen i optužni prijedlog prekršajnom sudu zbog narušavanja javnog reda i mira naročito drskim ponašanjem na javnom mjestu.

:whistling:

...eto vidis da sam u pravu..(znam i nastavak..tko je u pravu dobije...:whistling:)..
..divlji zapad...je bio posteniji..nije bilo direktora...administracije..samo krave i kauboji...:klap:

Koji tzarewi. Tak0 trebamo i mi da se ugledamo :super:

Ima i kod nas:

Ubijen direktor "Tehnoprometa"
Mondo četvrtak, 23. april 2009.
Mondo: Ubijen direktor "Tehnoprometa"
Mondo

Kragujevačka policija uhapsila je Živorada Živanovića (52) iz Kragujevca zbog sumnje da je danas ubio vlasnika i direktora trgovinskog preduzeća "Tehnopromet" Zorana Glišovića (52), takođe iz Kragujevca, ali se još ne zna motiv zločina.

Kako je saopšteno, Živanović je u Glišovića pucao iz pištolja oko 11.30 minuta, nakon ulaska u poslovne prostorije "Tehnoprometa" na prvom spratu stambene zgrade u ulici Kneza Mihaila 1.

Iako ranjen, Glišović je sa sekretaricom pokušao da pobegne niz stepenice, ali je Živanović potrčao za njima i u vlasnika "Tehnoprometa" isplaio još nekoliko metaka, posle čega je pobegao, navedeno je saopštenju.

Glišović je od zadobijenih povreda preminuo u Kliničkom centru u Kragujevcu, a uviđaj na mestu ubistva izvršio je istražni sudija Okružnog suda u prisustvu zamenika Okružnog javnog tužioca i pripadnika policije.

Policija je kod Živanovića pronašla pištolj, kojim je izvršio ubistvo i za koji je posedovao dozvolu.

Živanović će u toku dana, uz krivičnu prijavu, biti sproveden istražnom sudiji Okružnog suda, dodaje se u saopštenju u kojem se ne navodi šta je bio motiv tog zločina.

http://www.naslovi.net/2009-04-23/mondo/ubijen-direktor-tehnoprometa/1127986

Ima jos jedna verzija ovoga u kini ili je to jos jedan zaseban slučaj?

RADNICI iz kompanije "Tonghua and Steel Group" u petak su nasmrt pretukli tek postavljenog direktora Chena Guojuna nakon što je u svom planu restrukturiranja predložio otkaze za 30 tisuća zaposlenika.

Ubijen je kada je 3000 tisuće radnika zaustavilo proizvodnju u čeličani na sjeveroistoku Kine, a nakon što je privatni vlasnik preuzeo kompaniju. Radnici su se potom sukobili i s policijom, a nisu niti dopustili da Hitna pomoć preuzme skrb za teško ozlijeđenog direktora, pišu svjetski mediji.

Proglašen je mrtvim u petak popodne kada su radnici napokon dopustili da ga se preveze u bolnicu. U sukobima s policijom ozlijeđeno je 100 radnika. Država je odlučila zaustaviti plan restrukturiranja i prodaje privatnom vlasniku.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/...og-otkaza-radnici-ubili-direktora/443457.aspx

Back